SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Info top
Info FAQ Info LR
Bar

 • Generelt
 • Medlemmer
 • Presse
 • Spørsmål/svar
 • Vedtekter
 • Vanlige spørsmål om SAKMIL

  Hva betyr navnet "SAKMIL"?

  SAKMIL er en forkortelse for "Slagverkernes AksjonsKomite Mot InstrumentLeie".

  Hvordan uttales egentlig navnet?

  SAKMIL uttales rett frem etter skrivemåten, eller som de to ordene "sak" og "mil" satt etter hverandre. Det er vel ikke så vanskelig? Det heter ikke "sakkmill" eller noe slikt, men S-A-K-M-I-L, med lang A og I, og hovedtrykk på første stavelse.

  Hvorfor skrives SAKMIL alltid med store bokstaver?

  Siden SAKMIL egentlig er en forkortelse, så har det bare blitt slik. Med tiden har navnet imidlertid blitt et egennavn, og det er egentlig ikke interessant hva bokstavene stod for i utgangspunktet. Likevel har man valgt å utelukkende bruke store bokstaver fortsatt.

  Hvordan oppstod SAKMIL?

  SAKMIL ble stiftet som en protestbevegelse i Klepp Hornmusikk, etter at korpset bestemte å innføre leieavgift for bruk av korpsets instrumenter. Slagverkerne fant dette høyst urimelig, siden det ville være helt urealistisk for dem å eie alt slagverkutstyret selv. Dermed ble ideen om en protestaksjon sådd, og på den neste øvelsen stilte de utelukkende med egne instrumenter av varierende kvalitet, for å slippe å betale instrumentavgiften.

  Til aksjonen ble også en propagandabrosjyre trykket opp, med presentasjon av aksjonskomiteen - forkortet til SAKMIL. Aksjonen førte til mye rabalder, men endte til slutt med at hele instrumentavgiften ble fjernet.

  Når skjedde dette?

  SAKMIL ble dannet høsten 1993, nærmere bestemt 28. oktober.

  Hvordan ble SAKMIL til en trommestuntgruppe?

  Siden SAKMIL ble dannet som en protestbevegelse, var det aldri meningen at gruppen skulle få noe langt liv. Like over nyttår i 1994 skulle imidlertid Klepp Hornmusikk arrangere sin første nyttårskonsert. Slagverkerne bestemte seg derfor for å øve inn et overraskelsesstunt til denne konserten, som selv ikke de andre korpsmedlemmene visste om.

  Stuntet ble utrolig godt mottatt, og førte raskt til nye, selvstendige oppdrag. Siden navnet SAKMIL allerede hadde blitt brukt, og var et velklingende navn, ble navnet beholdt som navn på slagverkerne.

  Hva er et trommestunt?

  Et trommestunt er et kort musikkstykke skrevet for en gruppe paradetrommer. Det visuelle er minst like viktig som selve musikken, og det mest iøynefallende er stikkeløft og ulike triks med stikkene mens det spilles. Garden spiller hvert år et slikt stunt i sine oppvisninger.

  Hvem er egentlig med i SAKMIL?

  Det er Litle-Store, Store-Litle, Nodi, Boris Aleksandrov, Broiler-Frode og Abdullah Bang. Og de siste årene har også KillKenneth vært med, selv om han aldri har blitt formelt opptatt som medlem.

  Hæ?

  Altså Arne Braut d.y., Arne Andersen, Hallstein Otnes, Bjørn Chr. Granberg, Frode Efteland og Ingebret B. Sele. Og altså Kenneth Andersen de siste årene.

  Blir SAKMIL noen gang voksne?

  Nei.

  Når kom de røde strømpebuksene inn i bildet?

  De røde strømpebuksene ble første gang brukt i 1996, da SAKMIL spilte på åpningen av Jæren Musikkfestival. Bruken av strømpebukser var egentlig en impulshandling, men ble så godt mottatt at de senere har blitt fast følge.

  Hvor kjøper SAKMIL sine røde strømpebukser?

  SAKMIL har kjøpt røde strømpebukser flere steder, men har spesielt gode erfaringer med Bunadshjørnet og Sørbø. For tiden er imidlertid et stort antall strømpebukser på lager.

  Jeg vil skrive om SAKMIL i avisen. Hvor finner jeg informasjon?

  Disse websidene er den største informasjonskilden som finnes om SAKMIL. Sjekk også SAKMIL-nyhetene, som oppdateres ukentlig. Logoer og høyoppløselige bilder kan lastes ned fra Presse-seksjonen.

  Kan SAKMIL spille for meg?

  Kanskje. Det er bare å ta kontakt, fortrinnsvis med leder Bjørn Christian Granberg, alias Boris Aleksandrov,på telefon 923 55 690.

  Jeg vil betale SAKMIL for et spilleoppdrag. Har SAKMIL et organisasjonsnummer?

  Selvsagt har SAKMIL et organisasjonsnummer. Gruppen er registrert som en forening i Brønnøysundregistrene, og har organisasjonsnummer 988 533 017.

  Hvilken bankkonto skal jeg bruke?

  SAKMIL bruker Klepp Sparebank, og har kontonummeret 3290.07.78901.

  Kan jeg spille i SAKMIL?

  He, he.... neppe...!

  Footer leftE-post