SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Info top
Info Medlemmer Info LR
Bar

 • Generelt
 • Medlemmer
 • Presse
 • Spørsmål/svar
 • Vedtekter
 • Hvem er SAKMIL?

  Da trommestuntgruppen SAKMIL ble stiftet i 1993 bestod den av seks trommeslagere som på det tidspunktet utgjorde slagverkseksjonen i Klepp Hornmusikk. Offisielt er det fortsatt kun disse seks personene som er medlemmer i SAKMIL, men i praksis er langt flere involvert. Til vanlig opptrer SAKMIL med en besetning på 4-6 personer, men gruppen drar støtt og stadig med seg ulike medhjelpere for å gjennomføre sine show.

  Litle-Store
  Kjernen i SAKMIL er imidlertid nokså konstant, og består for tiden av 7 personer. Disse er alle dyktige slagverkere som spiller eller har spilt i Klepp Hornmusikk, og enkelte har også løftet stikkene for Kongen i H.M. Kongens Garde. Bakgrunnen forøvrig varierer sterkt, og sammensettingen er ganske unik - SAKMIL har noe for enhver anledning.

  Litle-Store, alias Overgeneral Rævhodl alias Arne Braut d.y., er den ubestridte lederskikkelsen når SAKMIL spiller sine stunt. Litle-Store har nemlig vært sjefskakker i Garden, og kjenner de fleste triksene fra innsiden.

  I Rogaland er han også velkjent som mannen bak gjødselproduktet Plenkrutt, i tillegg til at han av mange karakteriseres som en stor klovn. Den siste egenskapen kommer vel med når SAKMILs øvrige medlemsmasse skjelles grundig ut for dårlig hårklipp og barbering.

  Det er imidlertid flere lederskikkelser i emning. Nestkommanderende Boris Aleksandrov, alias Bjørn Chr. Granberg, vet også å sette seg i respekt, og får som regel æren av å foreta den uhyre viktige innrettingsseremonien. Boris har også vikariert som overgeneral ved flere anledninger, og trives godt i den rollen, særlig når han får fritt utløp for sine graskrampe-tendenser. Han har ellers gjort kometkarriere i eiendomsbransjen, og selger unna hus i et forrykende tempo.

  Som nummer tre i SAKMIL-oppstillingen finner vi som regel Nodi - alias Hallstein Otnes. Han er den formelle grunnleggeren av SAKMIL, og har papirer på at han er fysiker, selv om han for det meste jobber med programvareutvikling. Også Nodi har en svært viktig rolle under SAKMIL-stuntene, som sjefsmarkør på dobbelslagsvirvlene. Det er også han som står bak det ukentlige nettidsskriftet SAKMIL-nyhetene, og alt annet om SAKMIL som finnes på verdensveven.

  Boris Aleksandrov

  Nodi

  Abdullah Bang, eller Ingebret B. Sele, er dessverre et sjeldent syn i SAKMIL-rekkene. Han er nemlig en av landets fremste eksperter på sprengstoff, og flytter derfor stadig på seg i sin jobb i Forsvaret.

  Abdullah Bang

  Han har blant annet vært i Libanon, og har dessuten en slående likhet med kong Abdullah av Jordan. I SAKMIL er han derfor vant med å bli utskjelt på alle tenkelige og utenkelige språk, selv om han altså sjelden viser seg.

  Hør Ingebret sprenge bomber!
 • Bang! (21 K)
 • Bang! (23 K)
 • Bang! (17 K)
 • Et annet, men ikke fullt så sjeldent syn er Broiler-Frode, eller Frode Efteland. Han er også tidvis fraværende på grunn av jobb og studier, men stiller uten unntak opp så sant han er tilgjengelig. Hans yndlingshodeplagg i SAKMIL er en indisk-inspirert, turbanlignende lue.

  Dette har gjort at også Frode får seg en og annen overhøvling på utenlandsk.

  Broiler-Frode har forøvrig en fortid på hitlistene, med bandet Watershed, som dessverre døde da vokalisten forsvant og gitaristen begynte i Kaizers.

  Nest ytterst på venstre flanke står som regel KillKenneth, som egentlig heter Kenneth Andersen, oppstilt. Han kjører en usedvanlig rocka stil, men har samtidig blitt kåret til Jærens beste fotballspiller og har en helse de fleste kan misunne ham. Til vanlig er han baker, og driver Eddi's Bakeri sammen med makkeren Eddi Eidsvåg på Sandnes. KillKenneth er også god venn med flere andre instrumenter, noe som alltid kommer tydelig frem i sene nattetimer.

  Til slutt, med den viktige avslutterrollen som oppgave, står Store-Litle, eller Arne Andersen.

  Broiler-Frode

  Han er normalt i fengsel på Åna, men heldigvis som ansatt og ikke innsatt. Store-Litle er ofte å se bak trommene i noen av distriktets partyband, som f.eks. Sinclair & the Rovers, og bor på Sveinsvoll i det eldste huset i Klepp.

  I tillegg til disse sju, som alle nekter å bli voksne, er det etterhvert et stort antall mennesker som har fått æren av å være med som medhjelpere, fiaskomenn eller andre ekstra innslag - både med og uten strømpebukser. Disse har tilført SAKMIL et par ekstra dimensjoner, og slik hales stadig nye suksesser i land. SAKMIL-epoken er langt fra over.

  KillKenneth

  SAKMIL - lærerik jærsk galskap

  Store-Litle

  Footer leftE-post