KLEPPE: Torsdag ettermiddag kom sjokkmeldingen ingen i sin villeste fantasi hadde drømt om: Sydrå var stengt! På grunn av ombygging og navneskifte var det dermed ikke mulig å arrangere sydremøte på Sydrå på torsdag, noe som skapte store komplikasjoner, både for sydregjengere og statistikerne i Sydreutvalgets statistikkomite (SUSA).
På kort varsel ble det bestemt at torsdagens sydremøte skulle flyttes en etasje ned til puben Only One. Dette skapte imidlertid problemer for gjengen i aldersklassen 15-19 år, siden de fleste i denne gruppen slett ikke er gamle nok til å komme inn på Only One. Dermed mistet denne aldersgruppen en gyllen anledning til å opprettholde sitt gode oppmøte.
Bestemmelsen om at sydremøtet skulle flyttes ble derfor ikke nådig mottatt. Fra en rasende fløytist haglet ukvemsordene inn mot Sydreutvalget, og i samme åndedrag prøvde vedkommende også å få godkjent sitt oppmøte, sammen med to medsammensvorne, på Oscar på Sandnes.
Etter nøye konsultasjoner med SUSA finner Sydreutvalget likevel ingen grunn til å ta klagen til følge. Et sydremøte er et sydremøte, og man kan ikke bare møte opp på andre sydrer å late som om møtet var der. Videre heter det i en av Sydreutvalgets uskrevne regler at "...sydremøtet avholdes der Sydreutvalget finner det for godt, eller der den offisielle oppmøtetallerkenen befinner seg". Imidlertid vil den totale oppmøteprosenten for denne aldersgruppen bli justert slik at torsdagens sydremøte ikke vil innvirke i særlig grad.
I personklassen er ledergruppen nå skrumpet inn til 5 personer. Disse har alle 4 oppmøter hver, og gruppen består nå av Nodnes, Gretha, Ole, Gillen og Store-Litle. Like bak finner vi en gruppe med 3 oppmøter, bestående av Håvard, Randi og Karen. I det to sydremøter gjenstår tilspisser altså kampen seg i personklassen.
I familiefeiden domineres bildet fortsatt av Ellingsen- og Andersen-familiene, med henholdsvis 11 og 10 oppmøter. Imidlertid leder Andersen-familien klart dersom man tar hensyn til antall sydretallerkengodkjente medlemmer i familiene. Da har nemlig Andersen-familien et oppmøte på 55.5 % mot Ellingsen-klanens 30.6 %. Oppmøteprosenten er imidlertid aller høyest for Otnes-familien, der Nodi som eneste medlem har oppnådd 66.7 % oppmøte.
Slagverkere og kornettister/trompetister dominerer fortsatt i instrumentklassen. Slagverkerne leder med 11 oppmøter mot kornett-/trompetgruppens 10, og denne trenden forsterker seg ytterligere i den normaliserte statistikken. Da har slagverkerne nemlig 26.2 % oppmøte mot kornett/trompet sine 15.2 %. Begge klasser må imidlertid se seg slått av tamburmajorer, som har hele 33.3 % oppmøte. I andre enden finner vi baryton og obo, som begge har 0 registrerte oppmøter.
I aldersklassene er det knallhard kjemping mellom 25-29 år og 15-19 år. Disse gruppene har henholdsvis 19 og 16 oppmøter, noe som i prosent utgjør hhv. 24.4 % og 20.5 %. Ved justering av aldersgruppens oppmøte pga. alkohollovens aldersgrenser, blir sistnevnte gruppes oppmøte noe høyere; 21.5 %. Imidlertid er det klassen 50-54 år som har det desidert høyeste prosentvise oppmøtet, med hele 66.7 %.
Totalt er det nå 35 personer som har fått navnet sitt på oppmøtetallerkenen. 8 av disse fikk godkjent oppmøte på torsdag, et fall på hele 13 personer, eller 62 %, fra forrige gang. Dermed har det blitt registrert 66 oppmøter totalt hittil i år.
SAKMIL-nyhetene følger årets sydrekonkurranse også i den spennende innspurten. Neste uke kommer også en vurdering av den "nye" Sydrå kontra den gamle. Det nye navnet, Bon Appetit, vil trolig ikke ha noen innvirkning på vurderingen, ettersom Sydrå alltid vil være det offisielle navnet for alle i og rundt Klepp Hornmusikk.
(31.07.2000 kl 06:00) |