SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 8, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny seminarsuksess

ORSTAD: Lørdag var det endelig klart for det musikanter både i Stavanger Musikkorps av 1919 og Klepp Hornmusikk hadde sett frem til i lengre tid, nemlig fellesseminaret på Orstad. Det var på forhånd knyttet store forventninger til denne begivenheten, og enkelte var kanskje litt spent på hvordan det ville gå å knytte sammen to korps på denne måten.

Skeptikerne hadde imidlertid ingenting de skulle ha sagt, for seminaret ble en suksess fra ende til annen. Dagen startet kl. 09.34, da sørgående tog fra Stavanger ankom utrolig presis til Øksnavadporten med nærmere 20 forventningsfulle bymusikanter ombord. Her fikk de en velkomst de knapt nok hadde tort å drømme om, for på stasjonen stod nemlig formann Gillen med sin supertraktor og tilhenger med halmballer, som raskt ble fylt opp av glade musikervenner. På ekte bondevis ble de så transportert opp til Orstad skule, som var åstedet for dagens seminar.

I løpet av dagen avholdt de ulike instrumentgruppene sine gruppeøvelser, og resultatet av øvingen ble senere presentert for medmusikanter i en uformell konsert. I god Syredalen-ånd hadde man arrangert det hele som en underholdningskonkurranse, der instrumentgruppene konkurrerte om juryens gunst. Juryen bestod forøvrig av representanter for alle instrumentgrupper.

Som vanlig ble det mye skittkasting på klarinettene, og disse nådde ikke opp denne gang. Det gjorde imidlertid fløytene, som leverte et utrolig velregissert show med Tore de France som innleid klovn, bie og ballettdanser. Seieren var derfor fullstendig fortjent og udiskutabel, og ble markert med utdeling av konfekt til de heldige fløytister under festen senere på kvelden. Slagverkerne og trompet-/kornett-gruppen fulgte forøvrig på de neste plassene.

Etter Jonnys innsats som jurymedlem i Syredalen var det denne gang en formidabel mengde kommentarer ute og gikk på poenggivingsskjemaene. Slagverkernes kommentarer ble forøvrig fullstendig sensurert under premieutdelingen, uvisst av hvilken grunn.

Et bilde fra hentingen med traktor skulle forøvrig fulgt denne artikkelen, men SAKMIL-nyhetene har til nå ikke lykkes i å få kontakt med sitt digitale kamera.

Aktuelle linker

  • Stavanger Musikkorps av 1919

    (21.02.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Bør KillKenneth skifte kjønn?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Klepp Hornmusikk debuterer i Sandnes Kulturhus
     Ny seminarsuksess
     Rekefest på ØSU
     KanIkke sesongdebuterer
     SAKMIL-nyhetene i ny drakt

    Uke 7, 2000:
    Hele denne uken

     Sveinsvoll Swingers nok engang i pressens søkelys
     KHM og 1919 klar for seminar og fest
     Spennende og jevn konkurranse i Markvegen
     Ukens innbrudd

    Uke 6, 2000:
    Hele denne uken

     Vellykket Irsk Aften
     Ukens innbrudd
     Kåseri
     Pizzakveld på ØSU
     Litt om alt