SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Smådramatisk blomsterkonsert

KLEPPE: Varmt og godt vær, mye folk og en smule dramatikk var ingrediensene i årets Blomsterkonsert med Klepp Hornmusikk, selvsagt sammen med et variert og godt sammensatt musikalsk program. Med søndagens konsert i Kleppelunden har Hornmusikken også tatt sommerferie for i år, helt frem til skolestarten i august.

Utgangspunktet var altså nesten perfekt med varmt sommervær på Jæren, og det lette skydekket gjorde at det faktisk ble svært behagelig for både korps og publikum i Kleppelunden. Den langvarige tørkeperioden førte imidlertid til at det var usedvanlig mye støv i luften, og dette viste godt igjen på bilene som av nødvendige årsaker var parkert nede i selve parken.

Blomsterkonsert 2008
Klepp Hornmusikk stilte mannsterkt og fylte godt opp på scenen i Kleppelunden.

Folk koste seg på gressplenen, og noen hadde også tatt med grillmat og annet nyttig tilbehør. Fra scenen sørget Klepp Hornmusikk for at både vakre, dramatiske og stemningsfulle toner fant vegen ut i det fri. Programmet denne gang var hovedsaklig hentet fra jazzkonserten i fjor høst, samt årets nyttårskonsert. Det ga en musikalsk variasjon som spente fra klassisk musikk til jazz, ispedd mer moderne rytmer og filmmusikk.

Korpset klarte seg bra gjennom brasene, og publikum var godt fornøyd med det de fikk se og høre. Det ble imidlertid stor dramatikk da Hornmusikken skulle fremføre galoppen Souvenir de Cirque Renz, med Nodi på en forrykende xylofon-solo. I prosessen med å få xylofonen frem foran scenen, holdt det på å gå virkelig ille da instrumentet plutselig fikk overbalanse og nesten tippet rundt og i bakken.

Dermed måtte dirigent Arild Mjaaland holde introduksjonen av nummeret gående en god del lenger enn han hadde tenkt, og han holdt flere ganger på å slippe opp for ord mens Nodi og assistent Morten Andreas jobbet på harde livet for å få xylofon-stavene i de riktige posisjonene igjen.

Xylofon-dramatikk
Konsertens kanskje mest dramatiske hendelse har inntruffet, og Morten Andreas (t.v.) og Nodi må få stavene på riktig plass igjen på xylofonen.

Etter litt fikling og innretting var instrumentet imidlertid endelig klart til bruk, og sirkuset kunne begynne. Dette var nemlig sirkusmusikk av beste klasse, og både xylofon og køller gikk seg nesten varme mot slutten.

Dramatikken rundt nestenulykken med xylofonen påvirket dermed i liten grad resten av konserten, som i det hele tatt foregikk i en svært avslappet stemning. Både korps og publikum nærmest pludret med hverandre, selv om det som vanlig var et stort tomrom på grusplassen foran scenen. Publikum virker generelt å foretrekke gressplenen i Kleppelunden.

Med Blomsterkonserten har Klepp Hornmusikk altså avsluttet en travel og begivenhetsrik sesong, og korpsmusikerne kan nå ta en velfortjent ferie og nyte det som forhåpentligvis fortsetter å være en god sommer.

(09.06.2008 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Smådramatisk blomsterkonsert
   Sommerlig junimøte for OGMS
   SAKMIL stormet Sandnes
   Ny sesong med sommerpub
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 23, 2008:
  Hele denne uken

   Kosmisk lansering av Woodstokka-øl
   Strålende turnfest
   Skandaløst fottøy i oppmarsjen
   Blomstrende sesongavslutning
   OGMS feirer sommeren
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 22, 2008:
  Hele denne uken

   Kontroll på Bryne
   Jærnåttå på fredag
   Jærnåttå på lørdag
   Mingo lånte barytonsax
   Rykter & Rauaraddel