SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 1998 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Storartet feiring av 17. mai

KLEPP: Den store norske nasjonaldagen startet som seg hør og bør med en altfor tidlig revelje. Musikantene i Klepp Hornmusikk møtte opp litt før kl. 07.00 om morgenen, klare til dagens innsats. Før start holdt Thor Viggo en lengre tale omkring hvilket tempo det skulle spilles i, og han anbefalte et tempo på ca. 112 (slag per minutt, red.anm.) . SAKMIL, som stod for trommespillingen og tempogivningen, holdt seg imidlertid på et tempo rundt ca. 102.

Det gikk seg selvsagt til, og alle var fornøyde med tempoet da Holmenkollmarsjen skulle spilles, bortsett fra SAKMIL. Tempoet skulle holdes på 102, færige!

Norsk flagg

Under frokosten som fulgte på Bryne Kro & Motell, ble det holdt ytterligere formaninger om tempo og tempoforandringer, uten at noen fant det bryet verdt å høre etter. Frokosten var forøvrig meget bra, men det rettes litt kritikk mot mangelen på plass for oppskjæring av brødet.

Klepp Hornmusikk spilte senere på Kleppheimen, før man tok turen til Tu og barnetoget der. Her fikk korpset et kjent og kjært gjensyn med Dr. Plenkrutt (Litle-Store), som hoppet inn og var med på en liten gjesteopptreden. Dette førte forøvrig til masse ablegøyer og bråk.

På Kleppe gikk toget motsatt veg i år i forhold til det vanlige. Toget startet nemlig på en ny grusbane bak barneskolen, der det var veldig tørt. Dette medførte en hel del støv i luften, og det var stor enighet om at Lortamaen til en avveksling burde gjort samfunnet en tjeneste og brukt sitt fantastiske våpen til å "vanne" banen dagen i forveien. Støvet var imidlertid heldig for alle dem som ikke hadde pusset skoene 16. mai.

Takket være SAKMIL ble det i år uvanlig mye musikk på Kleppe. SAKMIL slo nemlig opp på flat mark, i opp- og nedoverbakker, og ellers når de ikke hadde noe bedre å ta seg til. Dette medførte at noen i korpset stønnet da man hadde kommet halvveis i marsjheftet før Kjelvene.

Den endelige, offisielle statistikken viser at Klepp Hornmusikk mellom kl 07:10 og 12:15 17. mai 1998 spilte 36 marsjer. I tillegg kommer 4 fremførelser av "Ja vi elsker" og 3 andre nasjonalsanger. Marsjtempoet var varierende fra 96 og oppover til 129 slag i minuttet.

(18.05.1998 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Storartet feiring av 17. mai
   Fin 17. mai-feiring Down Under
   Oppladningen: Hardt for noen, bratt for resten
   Minnekonsert på Anda
   Gammel KHM-tradisjon brutt
   Er Lortamaen saksofil?
   Sydrenytt
   Diverse notiser og sladder, del II

  Uke 20, 1998:
  Hele denne uken

   Hjemvendte soldater på gjestevisitt
   17. mai i sikte!
   Forstoppelse hos Lortamaen
   Sabotasje?
   Eksamenskonsert
   Diverse notiser og sladder

  Uke 19, 1998:
  Hele denne uken

   Famileforøkelse på SAKVOLL
   Kaffimøte i Sveinsvoll Swingers
   Nytt giftemål i Klepp Hornmusikk
   Go faster, go!
   Sydrerapport