SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013.
Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de
siste 17 årene!
Beste OGMS-deltakelse på lenge
|
|
1. Lille Tobias var en ivrig møtedeltaker, og fattet stor interesse for det mørke i glasset
2. Norleif (f.v.), Kylling-Børge og Litle-Store utgjorde 3 av dagens GD. |
|
SANDNES: Lørdag gikk marsmøtet i Guinness-klubben Odd Grythe Memorial Society (OGMS) av stabelen på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes. Etter et par møter med relativt labert oppmøte nærmest eksploderte det denne gang. På vinterens kaldeste døgn, i vårmåneden mars, ble hele 21 deltakere registrert i oppmøteprotokollen, hvorav hele 14 ble notert som GD (Guinness-Drikkere).
Møtet startet imidlertid forsiktig, men tok seg pent opp gjennom hele kvelden. En jevn tilstrømning av folk førte til at stadig nye navn ble protokollført. Lille Tobias (9 mnd) ble også tatt opp i Kollegiet av Høye Beskyttere, og utviste stor iver etter å få smake på det mørke brygget alle hadde stående på bordet.
Ellers var møtet preget av en uhøytidelig og hyggelig stemning, blant annet som følge av Litle-Stores debut i OGMS-sammenheng. En lett kverulerende nordlending utfordret også flere OGMS-deltakere og medlemmer av quizlaget Fasiten på en rekke punkter.
I Guinness-drikkende, subsidiært ankommet rekkefølge, ble følgende navn registrert i lørdagens oppmøteprotokoll:
GD: Anne, Fiesta-Ole, Roffe, Nodi, Litle-Store, Kylling-Børge, Norleif, Stoffi, Erlend, Sissel, Jonny, Mirijam, Ole G. og Tor Ivar
GO: Renate, Tobias, Rita, Gry, Leif, Trond og Atle.
|
Fire blad Andersen i Syredalen på uoffisielt OGMS-møte (f.v.): Oddmund, Store-Litle, Helge og KillKenneth. |
|
Aldri et møte i OGMS uten tilhørende sympatimøter andre steder: I Syredalen var nemlig Andersen-familien samlet, og etter forholdsvis urocka aktiviteter på ski, kunne familiens mannlige medlemmer alle notere seg på den uoffisielle GD-listen.
Den siste broren i Andersen-klanen, Belte-Ivar alias MacIdar, befant seg imidlertid langt fra sprengkulden i Syredalen. Som vanlig var nemlig også Hollywood-avdelingen til OGMS i sving med sitt månedsmøte, og denne gangen meldes det også om godt fremmøte. Av 4 deltakere var det 4 GD og ingen GO.
Selv om møtet foregikk på en irsk bar, måtte de 4 møtedeltakerne drikke Guinness fra flaske, noe som i alle fall andre steder i verden nesten alltid er forbundet med en vemmelig opplevelse. MacIdar hevdet også sin rett og påsto at Guinness ikke skal være så kaldt, og at det heller ikke skal drikkes fra flaske.
|
Hollywood-avdelingen av OGMS holder fast ved tradisjonen: MacIdar, Haavard, Anders fra Hommersåk og Noah Sorotah (aka Steven Berlin). |
På flasken stod det imidlertid tydelig "Serve Extremely Cold", og "Drink from bottle", og MacIdar måtte dermed bite i det sure eplet. Han får imidlertid full støtte fra OGMS sitt hovedkvarter, der overraskelsen likevel ikke er stor.
- Amerikanere gjør som kjent mye rart på mange merkelige måter, og Guinness har de neppe peiling på, sier en representant for OGMS til SAKMIL-nyhetene.
Neste hovedmøte i OGMS foregår også Megleren, forhåpentligvis i noe mer vårlige omgivelser. Møtestart er lørdag 1. april klokken 15:30.
(06.03.2006 kl 06:00) |
Full splid i FUKK
|
SANDNES: Mindre enn en uke etter at dannelsen av andelslaget FUKK (Forenede Underberg Kork Kolleksjoner) er det nå full strid mellom de største aksjonærene og styret. I usedvanlig krasse ordelag kritiserer majoritetseierne Fiesta-Ole og Kylling-Børge styret for å være sendrektige og beslutningsvegrige, noe som blir kontant avvist av styreleder Oddvar.
Uenigheten handler om investeringsfilosofien til FUKK, og hvordan innkjøp skal foregå. Parhestene Fiesta-Ole og Kylling-Børge ønsker at det snarest skal investeres i to Underberg-lastebiler, og at disse skal døpes og plasseres i Kyrkjekleiva og Markvegen.
|
Styreleder Oddvar og resten av FUKK-styret er i hardt vær. |
|
Styret avviser imidlertid dette kravet og viser til FUKK-vedtektene, som sier at slike investeringer er en oppgave for styret. Styret har likevel ikke tatt stilling til spørsmålet så langt.
Fiesta-Ole setter nå spørsmålstegn ved om det er slik at styret faktisk ikke har foretatt seg noe som helst siden stiftelsesmøtet. - Det er i tilfelle meget alarmerende og noe jeg vil ta opp med andre storaksjonærerer for å vurdere eventuelle tilltak, sier han i en uttalelse.
Styreleder Oddvar avviser imidlertid blankt all kritikk, og hevder at styret har situasjonen under kontroll. - Det er ingen som har sagt at det ikke skal kjøpes inn lastebiler, uttaler han og ber storaksjonærene om å smøre seg med en smule tålmodighet.
(06.03.2006 kl 06:00) |
Roverne tilbake til Chicago
|
CHICAGO: Fredag forlater Sinclair & the Rovers gamlelandet for en drøy uke, og setter kursen mot Chicago. To år etter at bandet hadde stor suksess i "The Windy City" er det duket for et gjensyn med den amerikanske storbyen, og ikke minst feiringen av den irske nasjonaldagen St. Patricks Day.
|
Nyhetsbrev fra Chicago Sons of Norway Torske Klub (faksimile) |
|
Utestedet The Abbeys er ett av mange spillesteder i Chicago, og på dette stedet spilte Sinclair & the Rovers tre kvelder da bandet besøkte byen forrige gang i mars 2004. Først ute er imidlertid den norske torskeklubben i byen, eller Chicago Sons of Norway Torske Klub som er det fulle navnet. Her burde det være duket for både mye folk og stor suksess, for i klubbens nyhetsbrev boltrer roverne seg over en hel side.
Anledningen er den årlige "Father/son/daughter lunch" i klubben, som trolig er en stor begivenhet. Også flere andre steder står imidlertid på programmet på turen. Som vanlig er både venner og familie til bandmedlemmene med på turen, men det er likevel en litt mindre delegasjon som reiser over Atlanteren denne gang, sammenlignet med 2004.
Roverne blir for øvrig i USA hele neste uke, og returnerer til Norge mandag om to uker, 20. mars.
(06.03.2006 kl 06:00) |
Trompetist sikter mot gull
|
KLEPPE: De olympiske vinterlekene i Torino ble som kjent avsluttet forrige helg, og sett med mange norske øyne ble det et heller begredelig OL. Riktignok tok Norge ganske mange medaljer totalt, men fraværet av gull var nok langt større enn forventet.
|
Trompetist på glattisen: Aner vi OL-gull om fire år? |
|
Trompetist Kjetil Fuglestad i Klepp Hornmusikk har nå derfor tatt saken i egne hender. For tiden er han nemlig et fast innslag på isbanen ved Jærhagen, og han skal nå ha startet med seriøs trening i kunstløp. Med det tar han sikte på å hente hjem noen gullmedaljer fra OL i Vancouver om fire år.
Eksperter som har sett den lovende trompetisten i aksjon er ikke i tvil: - Dette lukter det medaljeskred av, og vi skal tapetsere pallen med gull i neste OL. I mellomtiden viser Kjetil seg villig frem for SAKMIL-nyhetenes allstedsværende kameraer.
(06.03.2006 kl 06:00) |
Kan Ikke til slavefarmen
|
ANDA: Det er lenge siden sist Gutteklubben Kan Ikke rørte på seg, og nå begynner flere av klubbens medlemmer å kjenne abstinensen. Under et hastemøte på et herværende materialrom torsdag kveld ble det derfor besluttet at den eksklusive gutteklubben nå skal avholde årets første møte fredag 24. mars.
Da møtes Kan Ikke til samling på Gillens Slavefarm på Anda, og dette er slett ikke unaturlig all den tid den legendariske gutteklubbgeneralen og Gillens bror Helge befinner seg i eksil i utlandet.
Ifølge møteinnkallelsen er det imidlertid ikke snakk om et rent guttemøte denne gang. Også diverse jenteklubber er invitert, og dermed er det duket for et ekte mikstreff på slavefarmen.
Kan Ikke og deres kvinnelige venner starter møtet etter melke- og fjostid på Anda, noe som for uinnvidde betyr at møtestart er fra ca klokken 18:00 og utover.
(06.03.2006 kl 06:00) |
Rykter & Rauaraddel
|
Det ble torsdag avspilt et rekordstort antall koraler på øvelsen til Klepp Hornmusikk. Da øvelsen skulle starte, var det nemlig ingen dirigent på plass, og korpset måtte ta skjeen i egne hender. Hendelsen hadde imidlertid sin naturlige forklaring, for det var snakk om en liten høneblund som hadde blitt en god del lengre enn opprinnelig planlagt.
En gjeng med studenter fra medialinjen ved UIS meldte også uventet sin ankomst til den samme øvelsen, for å gjøre opptak av Klepp Hornmusikk til en studieoppgave. Hvordan opptakene ble, sier historien imidlertid ingenting om.
Stedene Dick's Last Resort, John Hancock Centre og Chicago Hilton Towers er steder som må besøkes i Chicago,ikke minst på grunn av sine gode restauranter, hevder en høyrøstet nordlending. Om Sinclair & the Rovers vil besøke stedene, gjenstår imidlertid å se.
Under pådekke av å være på bluegrass-festival, skal Banjo-Erlend den siste uken ha vært på skiferie på Hovden, melder sikre kilder. Rockepolitiet er forlengst informert om hendelsen, og de har selvsagt også Andersen-klanen under lupen.
Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars slipper sin første CD lørdag 13. mai med et stortstilt release-party. I den forbindelse har det den siste tiden vært hektisk aktivitet med videoinnspilling, der blant andre Tore de France skal ha vært involvert i å kaste en øks mot en bil.
(06.03.2006 kl 06:00) |
|
| |
Hovedside
Arkiv
Multimedia
Søk etter artikler
Ja, ke syns du?
Tilfeldig artikkel
Informasjon
Tips oss!
DENNE UKEN:
Hele denne uken
Beste OGMS-deltakelse på lenge
Full splid i FUKK
Roverne tilbake til Chicago
Trompetist sikter mot gull
Kan Ikke til slavefarmen
Rykter & Rauaraddel
Uke 9, 2006:
Hele denne uken
FUKK er konstituert
QO på damebesøk
Slavebonde trengte drahjelp
El Fano i biltrøbbel
Flere tilskudd til SAKMIL
Klepp Hornmusikk til Berlin
Rykter & Rauaraddel
Uke 8, 2006:
Hele denne uken
Høyt i toppen av et tre
Stormen fortsetter på Sandnes
SAKMIL trekker turister
Trompetister i stampen
Årsmøte i Klepp Hornmusikk
Rykter & Rauaraddel
|
| |