SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013.
Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de
siste 17 årene!
Fullsatte hus og stor jubel
|
KLEPPE: Både jubel og applaus satt løst hos publikum da de velkjente tonene fra Radetski Marsj fylte festsalen i Klepp Rådhus for tredje gang søndag kveld. Den kjente marsjen, som er fast ekstranummer både på Klepp og i Wien, rundet da av Nyttårskonsertene 2004, som i år klarte å trekke hele tre fulle hus.
Sponsorer, deres utvalgte gjester og andre heldige fikk nemlig også i år en forestilling for seg selv lørdag kveld, og i år var salen fullsatt for første gang også på denne forestillingen. Søndag var det så tid for de to tradisjonelle utgavene av konserten, også her med fulle hus.
Klepp Hornmusikk skuffet ikke sitt publikum i år heller, og leverte en konsert som plasserer seg i det øvre sjiktet av historiens totalt 11 nyttårskonserter. Korpset leverte nemlig et solid program som var en ekte Nyttårskonsert verdig, og det hersket en uvanlig ro og trygghet i alle instrumentgrupper.
|
I en praktfullt pyntet festsal mottok Klepp Hornmusikk og solist Annbjørg Lien publikums hyllest etter vel gjennomført konsert. |
Årets solist, Annbjørg Lien, var heller ikke noen nedtur. Med de urnordiske instrumentene hardingfele og nykkelharpe sørget hun for å toppe orkesteret med både fandenivoldske og trolske vendinger, så vel som med utrolig vakre og stemningsfulle partier, hele tiden godt akkompagnert av sin ektemann og rockeprofessor Bjørn Ole Rasch.
Nyttårskonsertene 2004 føyer seg med andre ord pent inn i rekken av suksesskonserter de siste årene, og med tre fulle saler fikk altså nærmere 1100 mennesker med seg selve 10-årsjubileet for Nyttårskonsertene.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Ambolter, smådjevler og fyrige sigøynere
|
Konserten startet stemningsfullt og vakkert med alle konsertmarsjers mor, og publikumsfavoritten Valdresmarsj. Med den ble standarden satt allerede fra første stund, og korpset holdt trykket også gjennom 4 satser av Gustav Holsts store verk Second Suite in F.
|
Litle-Store spilte på ambolt på tredje sats av Second Suite in F. Det gjorde også Nodi på motsatt side av scenen. |
|
Her fikk publikum også oppleve amboltmusikk av høy klasse, med Nodi og Litle-Store som solister på hver sin ambolt på tredje sats.
Etter mektige toner fra Holst ble blikket nå rettet mot folkemusikken og det første møtet med kveldens hovedsolist. Korpset valgte å gjøre dette i en lett parodierende ramme. Reinlenderfantasi er nemlig et musikkstykke som beskriver det norske bygdelivet på godt og vondt, med både høytid, sorg og fyllekuler som noen av ingrediensene.
Etter dette, og litt småpludring fra kveldens konferansier Svein Inge Årrestad, fikk publikum endelig møte årets solist Annbjørg Lien. Med selveste Djevelens instrument i hendene entret hun salen og fremførte en forrykende versjon av Fanitullen sammen med korpset. Dermed var listen lagt for resten av kvelden, og praktfulle Annbjørg hadde nå publikum i sin hule hånd.
Den fandenivoldske stemningen ble raskt tonet ned til stemningsfulle folketoner og en høytidelig brudemarsj, før Annbjørg takket for seg i denne omgang.
|
Tore Høiland Aarrestad var solist på Czardas. |
|
Konferansier Svein Inge Årrestad, kom nå til sin rett da han skulle introdusere neste solist, korpsets egen Tore H. Aarrestad, som skulle fremøre det alltid like fyrige og fascinerende sigøynerstykket Czardas.
Svein Inge kunne selvsagt ikke la være å fokusere på navnelikheten mellom ham selv og solisten, og kunne avsløre at hans far og Tores oldefar faktisk var søsken. -Slikt føler man seg fort gammel av, mente Svein Inge og satte publikum i rette stemningen før de fikk servert en eksplosiv fremførelse før pause.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Med villskap i blikket
|
KLEPPE: Et særtrekk ved årets nyttårskonsert kan nok sies å være det spennende musikalske programmet. Med unntak av Holsts verk Second Suite in F, var samtlige konsertnumre enten av urnorsk opprinnelse eller inspirert av den energiske sigøynermusikken. Slikt sett kan det nok sies at Nyttårskonsertene 2004 stod i folkemusikkens tegn.
Andre avdeling startet med en lengre utredning fra Svein Inge Årrestad om da han mottok Kongens fortjenestemedalje, før korpset endelig fikk slippe til igjen med mer urnorsk musikk. "Eg ser deg ut for gluggen", for anledningen iført en lettere oppjazzet forkledning, hang godt fast i konsertens røde tråd, før sigøynerne igjen overtok med tre satser av det fantastiske verket Puszta.
Wienervalser var dette året byttet ut med selveste Edvard Grieg. Klepp Hornmusikk fremførte hans Vals - Opus 12, før det nok en gang var på tide å hilse på solistparet Rasch og Lien. De fremførte en egen låt som ikke stod i programmet, før det nok en gang var tid for mer samspill.
|
Annbjørg Lien svarte villig vekk på Svein Inge Årrestad lettere provoserende spørsmål da han intervjuet henne. |
|
Nå ble det da også vei i vellingen, og mye rart med tellingen. Det neste stykket "Fløtaren" er nemlig bygget opp rundt så mange som seks forskjellige taktarter som hele tiden glir over i hverandre. Dette skapte imidlertid ikke større problemer, og folket fikk servert det som var den første fremførelsen noensinne av dette stykket sammen med et musikkorps.
Utrolig stemningsfulle toner i stykket "January" roet det hele godt ned igjen, før villskapen virkelig fikk spillerom i kveldens siste nummer Villvinter. Her fikk spesielt korpsets solide rytmeseksjon vist seg godt frem, selvsagt i tillegg til hardingfelevirtuosen Annbjørg Lien.
Med hjertelig applaus og jubelrop viste publikum at de til fulle satte pris på årets utgave av Nyttårskonsertene, og det ble dermed som alltid ekstranummer ut av det. En reprise på Fanitullen ble avløst av blomsterutdeling og store ord, før altså Radetski Marsj til slutt fikk sette et definitivt og verdig punktum for årets nyttårsfeiring.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Ragnhild møtte Annbjørg
|
KLEPPE: I serien "Ragnhild møter en kjendis", er turen denne gang kommet til Annbjørg Lien. Hun er faktisk den første kvinnelige kjendisen Ragnhild har møtt i SAKMIL-nyhetenes høyst uregelmessige artikkelserie, men de to fant raskt ut at de var på samme bølgelengde.
|
Ragnhild møtte Annbjørg Lien. |
|
I det hele tatt gled Annbjørg Lien og hennes mann Bjørn Ole Rasch rett inn i Hornmusikk-miljøet, og de var fulle av lovord over hva de hadde fått lov å være med på. Tre fulle saler på to dager er nok ikke hverdagskost selv for dem.
Ragnhild hadde egentlig forberedt seg på å møte jærkjendisen Calle Fjogstad, som etter sigende skulle anmelde konserten for Jærbladet. Han glimret imidlertid med sitt fravær, noe forøvrig også korpsbevegelsens eget organ Musikkorpsavisa gjorde tross omfattende tipsing om hva som skulle skje.
SAKMIL-nyhetene er derimot alltid på plass, og Annbjørg Lien var jo slett ingen dårlig erstatning - snarere tvert imot.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Siste økt på ØSU
|
ØSU: For mange er nyttårsfeiringen årets store høydepunkt, og dagen er uansett gjenstand for intensiv feiring hos de aller fleste. For det tradisjonsrike og ærverdige Øksnevad Show & Underholdning (ØSU) skulle imidlertid årsskiftet bety kroken på døra og tidenes utflyttingsfest.
Nærmere 40 personer prioriterte dermed utflyttingsfesten fremfor nyttårsfeiringen, og stilte opp på gravølet. Her var de alle sammen, fra dem som hang rundt dørene i selveste pionertiden til dem som har kommet til i nyere tid.
Den alvorlige rammen rundt det hele la imidlertid ingen demper på festen. Det spesialkomponerte bandet ØSU Memorial Orchestra la nemlig opp til festmusikk fra første tone, og fikk blant annet hjelp av Rune og Tore de France fra BodyLosjen til ubetalelig underholdning. Dermed var den rette stemningen på plass da hele forsamlingen forlot ØSU rundt midnatt, for å delta i kveldens fyrverkeri.
|
Høytidelig sang på ØSU i det året ebber ut og ØSU snart bare blir den gamle Block-Watne-kantinen på Øksnevad. |
Etter at folket hadde svidd av noen hundrelapper og tusenlapper i krutt, fortsatte festlighetene med nachspiel i den gamle Block-Watne-kantinen på Øksnevad. Også her spilte ØSU Memorial Orchestra opp med flere hits, før opptil flere høyst eksperimentelle band overtok arenaen i 3-tiden.
Etterhvert ble det tynnere i rekkene, men det var flere som ganske enkelt lot være å prøve seg i det spennende taxi-på-nyttårsaften-lotteriet, og like godt overnattet i den gamle Block-Watne-kantinen på Øksnevad.
ØSU er med andre ord historie, men lever videre i folks bevissthet. Utflyttingsfesten ble imidlertid et verdig punktum og samtidig en fin inngang til året 2004.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Full forvirring om gruppeledere
|
KLEPPE: Begrepet "gruppeleder" har i alle år vært en viktig del av ordskiftet i Klepp Hornmusikk, uten at det alltid har vært like tydelig hva som menes med det. Ideelt sett er det imidlertid slik at gruppelederen er den personen som er hovedansvarlig for en instrumentgruppe, når det gjelder spillbarhet, fordeling av stemmer og lignende.
Likevel er det slett ikke alle grupper som har noen klar og tydelig gruppeleder. Dette problemet har vært særlig tydelig i kornett-/trompetrekken, som består av hele 13 personer når alle er tilstede. Her har det imidlertid vært flust med assisterende gruppeledere, men nå akter gruppen selv å rydde opp i problemet.
|
Gruppeleder?
Ragnhild Elve Kvitvær |
|
|
Gruppeleder?
Jan Terje Gjerdevik |
|
Under en samling i Klepp Sparebank lørdag kveld gikk derfor diskusjonene høyt og lavt om hvem som var gruppeleder. Dette førte til åpen konfrontasjon mellom Ragnhild og Jan Terje, som hver for seg hevdet at den andre var gruppeleder. Bedre ble det ikke da Gry passerte forbi og fikk høre at det var hun som var gruppeleder, av den samme Jan Terje som like før hevdet at Ragnhild hadde dette viktige vervet.
Også flere andre skal ha blandet seg inn i diskusjonen, og lansert flere alternative navn på gruppeledere. Etter det SAKMIL-nyhetene erfarer, skal det imidlertid ikke ha ført til videre enighet om gruppelederspørsmålet.
Det vurderes derfor nå å opprette en uavhengig kommisjon som skal avgjøre saken en gang for alle. Her skal det være åpent for alle berørte parter å komme med sin versjon av saken, deriblant også fagforeningene F6 og 17:30.
(05.01.2004 kl 06:00) |
Rykter og Rauaraddel
|
Den lokale Bonanza-klubben Sons of Ponderosa får en bra start på det nye året. Denne uken starter TV 2 nemlig opp igjen serien om livet til familien Cartwright i Nevada. Eneste skår i gleden er at serien i denne omgang kun vises kl 13 på ukedager, og ikke på klubbens favorittidspunkt: søndager kl 11:30.
Onsdag går årets første fullmånekonsert av stabelen på Fredheimsloftet. Første artist ut er den noe spesielle duoen Fliflet / Hamre Energiforsyning fra Bergen. Med den originale besetningen trekkspill og slagverk og musikk fra alle deler av verden, har de to klart å begeistre publikum i inn- og utland.
Observante publikummere la selvsagt merke til at dirigent Arild Mjaaland hadde fått ny dress til årets nyttårskonsert. Den ble innkjøpt hos Eikhi på Bryne før jul, og var i utgangspunktet nedsatt til halv pris. Det var imidlertid ikke godt nok for medhjelper Gillen, som mente at det var altfor dyrt og prutet prisen ytterligere ned.
Er man i nød, ring nødnummeret. Slik ble noen høyst nødvendige 1.5x6 trebord levert på kort varsel til rådhuset lørdag kveld.
(05.01.2004 kl 06:00) |
|
| |
Hovedside
Arkiv
Multimedia
Søk etter artikler
Ja, ke syns du?
Tilfeldig artikkel
Informasjon
Tips oss!
Er du gruppeleder?
Vis resultat
DENNE UKEN:
Hele denne uken
Fullsatte hus og stor jubel
Ambolter, smådjevler og fyrige sigøynere
Med villskap i blikket
Ragnhild møtte Annbjørg
Siste økt på ØSU
Full forvirring om gruppeledere
Rykter og Rauaraddel
Uke 1, 2004:
Hele denne uken
Prima julefeiring
Ubestridt sjef på Rockometeret
Baker fikk truck og sveiseapparat til jul
Siste finpuss før Nyttårskonsertene
Godt nyttår!
Rykter & Rauaraddel
Uke 52, 2003:
Hele denne uken
Toåring til topps i rekordlotteri
Uklar vinner
Eventyrlig julestemning på Felgen
Annbjørg til slavefarmen
SAKMIL lanserer sin julekolleksjon
Rykter & Rauaraddel
|
| |