SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013.
Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de
siste 17 årene!
Griseprat til CNN
|
BRAUT: Selv om det ikke har gått fullt så fort i svingene som SAKMIL-nyhetene meldte for et par uker siden, så går det nå mot full verdenslansering av griseprateren fra Plenkrutt-farmen. Tirsdag i neste uke er ankommer nemlig et reportasjeteam gården på Sør-Braut for å lage en reportasje om griseprateren, og Litle-Store er dermed i full gang med sine forberedelser.
Det er imidlertid en liten usikkerhet knyttet til hvilken amerikansk fjernsynskanal som egentlig kommer, på grunn av at et par viktige gloser falt ut under en telefonsamtale i forrige uke. Det meste tyder likevel på at det er selveste Cable News Networks (CNN) som tar turen til Jæren, for å dekke historien om griseprateren. Kanalen er verdens kanskje største nyhetsformidler, og dermed er det duket for ekte jærsk griseprat over satelitt til hele verden.
|
Jærsk griseprat på sitt beste - nå også på CNN |
Frem til opptakene neste tirsdag er det hektisk aktivitet på Plenkrutt-farmen, og Litle-Store har allerede leiet inn profesjonell hjelp fra SAKMIL til å finpusse på engelskkunnskapene sine.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Gretha feiret 20 år med stil
|
ØSU: Søndag fylte Klepp Hornmusikks nyeste slagverker, Gretha, 20 år, og dermed var det duket for en ØSU-fest av god gammel årgang fredag kveld. Skjønt gammel årgang; de fleste gamle ØSU-traverne var fraværende på festen, med noen få hederlige unntak. Folk var det likevel nok av, og gjestene strømmet til hele kvelden.
|
Gretha var fra seg av begeistring for gaven fra Eivind - en fjernstyrt gaffeltruck. |
|
Som seg hør og bør, mottok Gretha mange flotte gaver til bursdagen. Den gjeveste var nok likevel bror Eivind sin flotte fjernstyrte gaffeltruck, som utover kvelden ble flittig brukt til å frakte drinker fra baren og ut til gjestene. - Jeg hadde aldri slike ting selv da jeg var liten, utbrøt Gretha i et kortpustet øyeblikk, travelt opptatt med å kontrollere trucken, som også hadde et par flotte, blinkende lys.
|
I baren var det også stemning. Den erfarne ØSU-utkasteren Nodi, samt de stilige herrene i R&B Management, hadde nemlig full kontroll i sine svarte dresser, og det formelig lyste av autoritet og stil. Et stykke utpå kvelden dukket også Cruella De Ville også opp med sin røde trompet, og fremførte en uforglemmelig versjon av Happy Birthday sammen med de staute karene i baren.
|
Nodi og Rune holdt stilen i baren, sammen med Børge og Cruella De Ville. |
Etter dette gikk festen sin gang, og stemningen var god til et stykke ut i de små timer.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Åpen strid om massevelt
|
ØYSTRE BÆRUM: Etter forrige ukes artikkel i serien Folk & Navn på SAKMIL-nyhetene, har det brutt ut en omfattende diskusjon i Klepp Hornmusikks gjestebok om riktigheten av artikkelen. Bakgrunnen er at det i presentasjonen av Tore de France påstås at en del av opphavet til navnet hans skal ha vært en massevelt på en tempoetappe i Tour de France i 1997.
En tviler fra Øystre Bærum reagerte sporenstreks på dette, og allerede mandag morgen var han på banen og slo fast at massevelter på tempoetapper er veldig sjeldne, og at SAKMIL-nyhetene dermed tar feil i sine antydninger. Senere har en eksil-bassist i Bodø argumentert mot tvileren fra Øystre Bærum, og også andre har kastet seg inn i kampen på SAKMIL-nyhetenes side.
Det kan imidlertid vise seg at tvileren likevel har rett. Etter at SAKMIL-nyhetenes kilder ble konfrontert med saken, har det blitt foretatt grundigere undersøkelser i kildematerialet. Mye tyder nå på at det slett ikke var i en tempoetappe den omtalte massevelten kom, men i en relativt ordinær etappe. Usikkerheten ligger i sin helhet i at SAKMIL-nyhetenes kilde ikke kan huske den eksakte datoen for uhellet, og det er derfor flere Tour-de-France-etapper som er i søkelyset.
Den mest sannsynlige etappen for uhellet er imidlertid 4. etappe i 1997, som gikk over 225 km mellom Plumelec og Le Puy du Fou onsdag 9. juli. På denne etappen forvillet en kvinnelig tilskuer seg ut i kjørebanen og forårsaket en større massevelt. Dette kan nok ikke kalles noen tempoetappe, selv om vinnerens snittfart var på respektable 38.9 km/h.
Dermed ligger det an til at SAKMIL-nyhetene trolig har slurvet i sine kildeundersøkelser, noe som selvsagt beklages på det sterkeste. Den senere tids undersøkelser har imidlertid avslørt at ryttere kjører inn i hverandre og velter også på tempoetapper. Historien om Tore de France kunne altså vært sann slik den opprinnelig var.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Bunadskledde Rovere i Skottland
|
BLAIRGOWRIE: I midten av mars drar Sinclair & the Rovers på tur til Skottland hvor de håper å få spilt litt irsk musikk for skottene. Erling Dagsland har fått i oppdrag å arrangere turen som ventes å bli den rake motsetningen til Sinclairs tidligere Skyt-fra-hoften-opplevelser med Arvid. Så grundig forarbeid gjør Erling, at han denne helgen tok med seg tre rovere til Blairgowrie for å sondere området.
Etter uttallige turer til den lille byen, er Erling like godt kjent i området som hjemme på Bryne. Blant annet har han arrangert flere golfturer, bedriftsturer og turer med GoGo Boys som nærmest er som legender å rekne på de trakter. Denne helgen benyttet delegasjonen seg av de forbindelsene han har opparbeidet seg og la igjen en haug med demo-CD?er og plakater hos noen av kontaktene.
|
Slik har du aldri sett dem før. Erling og Mariann foran og bunadsdebutantene Ole og Kenneth bak. | Foto: Jarle Gjerde |
Lørdag var det stor bryllupsfest i byen, og nordmennene var blant de inviterte. Ved slike anledninger går de fleste skotter ? og Erling - i kilt. De tre roverne fant derfor ut at det bare var rett og rimelig at de stilte i det norske nasjonalplagget, og fikk lånt hver sin bunad før avreise. Mariann har allerede en fast bunadsutlåner, mens Kenneth og Ole ikledde seg finstasen for første gang etter stor velvilje fra Børge og Gillen.
De bunadkledde vakte naturligvis stor oppsikt ved ankomst, og var kanskje det mest eksotiske innslaget blant de 200 gjestene. Roverene hadde selvsagt ikke lagt instrumentene igjen hjemme, og ga brudepar og gjester en aldri så liten smakebit på hva som venter dem neste år. Går alt etter planen, drar et fulltallig Sinclair & the Rovers tilbake til Skottland om fire måneder.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Dugnadsgjeng flyttet advokater
|
SANDNES: En 8-mannstropp fra Klepp Hornmusikk sørget lørdag for at advokatfirmaet Sekse på Sandnes nå på mandag kan ta i mot sine klienter i splitter nye lokaler. Firmaet holder nå til i et nybygg i krysset ved Magnar Eikeland på Sandnes, etter å ha holdt til på toppen av Vågen 33 de siste 10 årene.
Det var imidlertid ingen enkel jobb som møtte dugnadsgjengen fra korpset. Uhorvelige mengder møbler, dokumenter og kontormaskiner skulle nemlig flyttes på, og selv etter en hard arbeidsdag på 8 timer var flyttingen ennå ikke over. Advokatene selv ordner imidlertid den siste delen av flyttingen.
Flere av dugnadsarbeiderne fikk forøvrig parkeringsbot under flyttejobben, etter å ha parkert uten å betale på taket av Vågen 33. Parkeringsselskapet kan etter dette vente seg et oppgjør med advokatene.
Det var med andre ord en sliten gjeng som tok kvelden etter å ha jobbet som helter hele dagen. De kan imidlertid glede seg over 8 nye timer i dugnadsregnskapet, noe som gjør neste Hornmusikk anslagsvis 400 kroner billigere i seg selv. Penger spart er penger tjent.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Don Andersoni til filmen
|
ANDA: Denne helgen startet Faun Pictures opptakene til sin nye storfilm om Don Andersoni på Gillens Slavefarm. Mange vil nok tenke at dette betyr nok en film fra slavefarmen, men sannheten er at det trolig ikke vil bli skutt flere scener til denne filmen på Anda. Opptakene som ble gjort skal heller ikke vises i selve filmen, men skal brukes til den splitter nye vignetten til Faun Pictures. Gillens Superfaun hadde for øvrig hovedrollen under innspillingen.
Som enkelte kanskje har gjettet, vil den kommende filmen være en mafiafilm hvor Idar Andersen spiller hovedrollen som den unge mafiabossen Don Andersoni. I filmen følger vi Andersoni familiens kamp mot rivaliserende mafiabander for å beholde kontrollen i Kleppekrossen. Som i mafiafilmer flest, vil viktige elementer være tvilsom familiegeskjeft, mord, sigarer, familieselskap, svik og ikke minst musikk.
|
|
Don Andersoni går til filmen. |
|
Produksjonsteamet tar oppgaven meget alvorlig, og lover at det for en gangs skyld skal foreligge et detaljert manus før innspillingen starter. Det er allerede blitt avholdt flere vellykkede manusmøter som har resultert i et grovutkast til historie samt en lang liste med italienske rollenavn.
Faun Pictures opplyser at det er behov for mange skuespillere i alle aldere til større og mindre roller. En del personer er allerede blitt forespurt, men fortsatt er det mange ubesatte roller, så ingen trenger å fortvile over at de enda ikke er blitt oppdaget. I tillegg jaktes det etter både innspillingssteder og rekvisitter som holder god gammel mafiastil. Ingenting overlates til tilfeldighetene og alle midler og kontakter tas i bruk for å få et så bra resultat som mulig.
Innspillingen av selve filmen starter forhåpentligvis på nyåret. Premieren finner naturligvis sted på ØSU noe senere på året.
(18.11.2002 kl 06:00) |
Folk & navn: Boris Aleksandrov
|
Med sin lange fartstid i SAKMIL, er det ikke til å undres over at det nettopp var i trommestuntgruppen at navnet Boris Aleksandrov i sin tid oppstod for mannen som egentlig heter Bjørn Christian Granberg. For å dra det enda litt lengre, er det også verdt å nevne at navnet Christian også først har kommet til i den senere tid, faktisk etter at Boris-navnet oppstod, men det er en annen historie.
|
|
Det kan kanskje være vanskelig å forstå hvordan Bjørn kan bli til Boris, men for dem som har sett ham i full Boris-utrustning i et SAKMIL-stunt, så er nok koblingen langt mer naturlig. Det hele handler nemlig om en russerlue av den gode gamle sorten, med pelsforing og hammer-og-sigd-emblem i fronten.
Historien om Boris strekker seg også mange år tilbake i tid, faktisk helt tilbake til 19. november 1993, en knapp måned etter at SAKMIL hadde oppstått, og før det første SAKMIL-stuntet noensinne ble fremført. Denne fredagskvelden var det nemlig duket for en høyst spesiell rundtur i Klepp med Klepp Hornmusikks utstyrstilhenger, i den senere tid bare kjent som SAKMIL-hengeren. Med formann Gillen som drahjelp ble tilhengeren kjørt rundt omkring i Kleppekrossen, der ett av stoppene var på Klepp Handelslag.
Da hengeren ble parkert, og dørene ble åpnet var det litt av et syn som åpenbarte seg. Inne i tilhengeren satt nemlig hele SAKMIL og hadde det ustyrtelig festlig, deriblant også en Granberg-sønn med den senere så berømte russerluen. Etter dette stormet hele gjengen ut og solgte lodd i Klepp Hornmusikks julelotteri til sjokkerte handlegjester på butikken, før turen gikk videre til Horpestad for historiens første SAKMIL-årsmøte.
|
Boris Aleksandrov anno 2002 - men med den udødelige Boris-luen godt på plass. |
|
Det var imidlertid altså luen som gjorde utslaget. På denne tiden var nemlig også Boris Jeltsin et stort navn i Russland, og dermed kom Boris-navnet på plass helt av seg selv. Aleksandrov-navnet har kommet til i senere tid, men dette har en mer uklar opprinnelse. Det er i hvertfall ingen i nærmeste Boris-familie som heter Aleksander, men navnet kan muligens være en variant av Axel, som er et mye brukt navn i Granberg-slekten.
|
I 1999 avslørte SAKMIL-nyhetene forøvrig at Boris har opptil flere navnebrødre i verden, blant annet en Boris Aleksandrov fra Ural-fjellene, samt en ishockey-spiller som var på Sovjetunionens vinnerlag i OL i 1976.
Neste uke: Stokken
(18.11.2002 kl 06:00) |
Rykter & Rauaraddel
|
Selv om Faun Pictures har startet med innspillingen av en ny film, har de ikke glemt den pågående produksjonen fra den store Eplekassekjørekonkurransen. Filmen er så godt som ferdig, og vil etter planen ha premiere på ØSU i januar samtidig med premieren på UND&BJOR sin film med Gillen i hovedrollen som den syklende Kevin.
-Nå må folk ta seg sammen og komme tidligere på øvelsene, sier formann Nodi etter at han torsdag talte bare 15 personer tilstede i Klepphallen da klokken var 19.30. Like før pause hadde antallet økt til 40, som også er lite i forhold til den registrerte medlemsmassen i Klepp Hornmusikk.
R&B Management skal ha inngått hemmelige forhandlinger med gamledirigent Per Iversen og sykkelkubben OSskar, heter det i en vagt formulert pressemelding. Det er ikke klart hva saken handler om, men trolig er det diskusjoner om opptak i stallen som pågår.
Rockepolitiet er rystet over ryktene om at medlemmer fra Sinclair & the Rovers har begynt å interessere seg for fotball. Skotske Celtic skal visstnok være favorittlaget, og en av roverne skal til og med ha gått til anskaffelse av et Celtic-slips.
(18.11.2002 kl 06:00) |
|
| |
Hovedside
Arkiv
Multimedia
Søk etter artikler
Ja, ke syns du?
Tilfeldig artikkel
Informasjon
Tips oss!
Har du en rolle i filmen om Don Andersoni?
Vis resultat
DENNE UKEN:
Hele denne uken
Griseprat til CNN
Gretha feiret 20 år med stil
Åpen strid om massevelt
Bunadskledde Rovere i Skottland
Dugnadsgjeng flyttet advokater
Don Andersoni til filmen
Folk & navn: Boris Aleksandrov
Rykter & Rauaraddel
Uke 46, 2002:
Hele denne uken
Vellykket foajekonsert
Førtiårsdag full av overraskelser
Ragnhild møtte sin helt
Manager med ukjent TV-bakgrunn
Folk & navn: Tore de France
Rykter & Rauaraddel
Uke 45, 2002:
Hele denne uken
SAKMIL stjal showet
Griseprat i hele verden
Dyrehagen underholdt Statoil
Sinclair hyllet Trond Ole
Folk & navn: Abdullah Bang
Rykter & Rauaraddel
|
| |