SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 1998 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gammel KHM-tradisjon brutt

HORPESTAD: Klepp Hornmusikk er et korps med mange tradisjoner, både gamle og av nyere dato. I år ble en av de virkelig urgamle og viktigste tradisjonene imidlertid brutt.

Hvert år i uminnelige tider har korpset stilt opp på Horpestad bedehus for å føre Horpestad sitt 17-mai tog forbi forblåste marker og oppjagede kyr til den tradisjonsrike markeringen av nasjonaldagen på Horpestad skule. Korpset har som regel ankommet i siste liten eller til og med etter oppsatt avgangstid, og mens Horpest-buen har ventet tålmodig på avgang, har deler av korpset medlemmer, fortrinnsvis mannfolk, utført en rituell handling på baksiden av bedehuset.

Etter mange og lange tog, etter et stort konsum av kaffi, juice, melk, brus og andre drikker under korspets felles-frokost og mellom togene, har det naturligvis bygget seg opp et visst trykk i musikantenes blærer. Og det er dette trykket endel av musikantene hele dagen har sett fram til å redusere bak det ærverdige Horpestad bedehus. Seremonien er ikke ment som noen hets av eller protest mot bedehus og kirke, men er blitt en naturlig og nødvendig handling. En del av aktørene har til og med tilegnet seg sitt eget faste lille "revir" bak bedehuset hvor ingen andre får innpass denne dagen.

Bedehuset har foreløpig ikke fåttsynlige mén, men vegetasjonen er enkelte steder sterkt redusert. På grunn av Klepp Hornmusikk's fravær fra Horpestad 17-mai, ble denne tradisjonen i år brutt. Hvordan hver enkelt av korpset's medlemmer løste problemet er uvisst, men det er nok lite trolig at korpset noen gang vil være i stand til å erstatte denne enkle men verdifulle sermonien med en annen.

(18.05.1998 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Storartet feiring av 17. mai
     Fin 17. mai-feiring Down Under
     Oppladningen: Hardt for noen, bratt for resten
     Minnekonsert på Anda
     Gammel KHM-tradisjon brutt
     Er Lortamaen saksofil?
     Sydrenytt
     Diverse notiser og sladder, del II

    Uke 20, 1998:
    Hele denne uken

     Hjemvendte soldater på gjestevisitt
     17. mai i sikte!
     Forstoppelse hos Lortamaen
     Sabotasje?
     Eksamenskonsert
     Diverse notiser og sladder

    Uke 19, 1998:
    Hele denne uken

     Famileforøkelse på SAKVOLL
     Kaffimøte i Sveinsvoll Swingers
     Nytt giftemål i Klepp Hornmusikk
     Go faster, go!
     Sydrerapport