SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 1998 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Storartet feiring av 17. mai

KLEPP: Den store norske nasjonaldagen startet som seg hør og bør med en altfor tidlig revelje. Musikantene i Klepp Hornmusikk møtte opp litt før kl. 07.00 om morgenen, klare til dagens innsats. Før start holdt Thor Viggo en lengre tale omkring hvilket tempo det skulle spilles i, og han anbefalte et tempo på ca. 112 (slag per minutt, red.anm.) . SAKMIL, som stod for trommespillingen og tempogivningen, holdt seg imidlertid på et tempo rundt ca. 102.

Det gikk seg selvsagt til, og alle var fornøyde med tempoet da Holmenkollmarsjen skulle spilles, bortsett fra SAKMIL. Tempoet skulle holdes på 102, færige!

Norsk flagg

Under frokosten som fulgte på Bryne Kro & Motell, ble det holdt ytterligere formaninger om tempo og tempoforandringer, uten at noen fant det bryet verdt å høre etter. Frokosten var forøvrig meget bra, men det rettes litt kritikk mot mangelen på plass for oppskjæring av brødet.

Klepp Hornmusikk spilte senere på Kleppheimen, før man tok turen til Tu og barnetoget der. Her fikk korpset et kjent og kjært gjensyn med Dr. Plenkrutt (Litle-Store), som hoppet inn og var med på en liten gjesteopptreden. Dette førte forøvrig til masse ablegøyer og bråk.

På Kleppe gikk toget motsatt veg i år i forhold til det vanlige. Toget startet nemlig på en ny grusbane bak barneskolen, der det var veldig tørt. Dette medførte en hel del støv i luften, og det var stor enighet om at Lortamaen til en avveksling burde gjort samfunnet en tjeneste og brukt sitt fantastiske våpen til å "vanne" banen dagen i forveien. Støvet var imidlertid heldig for alle dem som ikke hadde pusset skoene 16. mai.

Takket være SAKMIL ble det i år uvanlig mye musikk på Kleppe. SAKMIL slo nemlig opp på flat mark, i opp- og nedoverbakker, og ellers når de ikke hadde noe bedre å ta seg til. Dette medførte at noen i korpset stønnet da man hadde kommet halvveis i marsjheftet før Kjelvene.

Den endelige, offisielle statistikken viser at Klepp Hornmusikk mellom kl 07:10 og 12:15 17. mai 1998 spilte 36 marsjer. I tillegg kommer 4 fremførelser av "Ja vi elsker" og 3 andre nasjonalsanger. Marsjtempoet var varierende fra 96 og oppover til 129 slag i minuttet.

(18.05.1998 kl 06:00)

Fin 17. mai-feiring Down Under

NEWCASTLE, AUSTRALIA: Ved SAKDUNDER ble 17. mai-helgen feiret med stor stas og ekte norsk patriotisme. Feiringen startet som vanlig 16. mai, med diverse festligheter rundt omkring i Newcastle. Ikke bare nordmenn tok del i festlighetene, også en del misunnelige svensker, samt australiere, russere og tanzanianere ble observert.

17. mai ble markert med en bedre middag om kvelden, bestående av kengurustek og sjokoladekake. Drikke var det også nok av, med latterlig lave priser. En "schooner" (drøyt 0.4 liter) med øl kostet ca. 10 kroner, og det var derfor flere som fikk mer enn nok valuta for pengene. Noen gikk også i kalven, særlig en del bergensere.

Selv om været Down Under ikke var på sitt beste disse dagene, ble feiringen likevel så bra som man kunne forvente 16000 km borte fra gamlelandet. Musikk fra Edvard Grieg, og gode gamle marsjer som Gammel Jegermarsj ble avspilt på stereoanlegget, og bidro sammen med allsang av nasjonalsangen til en utmerket markering av Grunnlovsdagen.

(18.05.1998 kl 06:00)

Oppladningen: Hardt for noen, bratt for resten

KLEPP/SANDNES/STAVANGER: Oppladningen til den store helgen startet med at gutteklubben Kan Ikke avholdt møte fredag kveld. Møtet var ment som en oppladning til Irlands-turen, og startet som vanlig hos Helge på Sandnes. Turen gikk deretter videre til Finnegan for å lade opp med skikkelig øl (Guinness).

SAKMIL-nyhetenes redaktør var ikke til stede på gutteklubben, men ryktene sier at det som huskes av hendelsen helst vil glemmes. Det er også meldt om betydelige mengder promille.

På toget hjem fra gutteklubben, presterte Gillen og Thor Viggo å "drøse" seg forbi Klepp Stasjon, og de måtte derfor gå av på Bryne i stedet.

Lørdag 16. mai ble det forøvrig rapportert om tildels høy musikk (sveivegrammofon) fra Suldalsgaten 30 i Stavanger. Forøvrig ble det meldt om at Svigermor var vel plassert i en hagestol, hengekøyen var montert, korpsskjorten var nystrøket og marsjrekkefølgen var kontrollert. Det var dessuten kald øl i kjøleskapet, men den er trolig ikke der lenger nå.

(18.05.1998 kl 06:00)

Minnekonsert på Anda

ANDA: Sveinsvoll Swingers (SSSS) avholdt 17. mai i 15-tiden en minnekonsert på Gillens Slavefarm til ære for nylig avdøde Frank Sinatra. New York, The Stripper og Nocturne ble framført til stor begistring fra publikum.

Etter konserten ble det servert konjakk, og det meldes om god stemning.

(18.05.1998 kl 06:00)

Gammel KHM-tradisjon brutt

HORPESTAD: Klepp Hornmusikk er et korps med mange tradisjoner, både gamle og av nyere dato. I år ble en av de virkelig urgamle og viktigste tradisjonene imidlertid brutt.

Hvert år i uminnelige tider har korpset stilt opp på Horpestad bedehus for å føre Horpestad sitt 17-mai tog forbi forblåste marker og oppjagede kyr til den tradisjonsrike markeringen av nasjonaldagen på Horpestad skule. Korpset har som regel ankommet i siste liten eller til og med etter oppsatt avgangstid, og mens Horpest-buen har ventet tålmodig på avgang, har deler av korpset medlemmer, fortrinnsvis mannfolk, utført en rituell handling på baksiden av bedehuset.

Etter mange og lange tog, etter et stort konsum av kaffi, juice, melk, brus og andre drikker under korspets felles-frokost og mellom togene, har det naturligvis bygget seg opp et visst trykk i musikantenes blærer. Og det er dette trykket endel av musikantene hele dagen har sett fram til å redusere bak det ærverdige Horpestad bedehus. Seremonien er ikke ment som noen hets av eller protest mot bedehus og kirke, men er blitt en naturlig og nødvendig handling. En del av aktørene har til og med tilegnet seg sitt eget faste lille "revir" bak bedehuset hvor ingen andre får innpass denne dagen.

Bedehuset har foreløpig ikke fåttsynlige mén, men vegetasjonen er enkelte steder sterkt redusert. På grunn av Klepp Hornmusikk's fravær fra Horpestad 17-mai, ble denne tradisjonen i år brutt. Hvordan hver enkelt av korpset's medlemmer løste problemet er uvisst, men det er nok lite trolig at korpset noen gang vil være i stand til å erstatte denne enkle men verdifulle sermonien med en annen.

(18.05.1998 kl 06:00)

Er Lortamaen saksofil?

KLEPP: Det meldes at Lortamaen gikk litt i spinn under forrige torsdags øvelse med Klepp Hornmusikk. Etter pausen satt han seg nemlig ned og fant frem den første og beste saksofonen han fant, og var klar til innsats. Plutselig merket han imidlertid at det ikke var den sedvanlige "fjosloktå" på saksofonen - tvert i mot var det deilig damelukt.

Helt forvirret tuslet Lortamaen deretter rundt og "sniffet" etter sin vanlige saksofon med ekte jærsk fjoslukt. Det hører med til historien at han fant saksofonen til slutt. Det var her ikke meldt om promille, men det spekuleres i om Lortamaen kan ha vært angrepet av RSV.

(18.05.1998 kl 06:00)

Sydrenytt

SYDRÅ: Torsdag kveld samlet som vanlig flere av Hornmusikkens medlemmer seg på sitt vanlige etter-øvelsen-sted Sydrå. Her ble det forøvrig spilt en forferdelig musikk, noe KHM's medlemmer ikke helt klarte å høre på. Til stor jubel besluttet derfor Johnne at en mann måtte gjøre hva en mann måtte gjøre, og gikk ut på kjøkkenet for å slå av den fryktelige dunkemusikken.

Oppmøtet på Sydrå var bra denne torsdagen, selv om det fortsatt meldes om dårlig oppmøte under øvelsen. Dette kan ha flere årsaker, blant annet er flott vær, eksamenslesing og RSV nevnt.

(18.05.1998 kl 06:00)

Diverse notiser og sladder, del II

  • Mange trodde de så dobbelt dobbelt da Store-Litle hadde med seg lillebror Kenneth på øvelsen torsdag. Det meldes forøvrig at Kenneth skal være med til Dublin.
  • Klepp Hornmusikk hadde ny fanebærer 17. mai. Den nye fanebæreren var Helen Pollestad, som er samboer med Sinclair.
  • Trompetguttegruppen 17:30 hadde noen merkelig stunt under torsdagens øvelse. Håvard gikk ut og inn mens han snakket i telefonen fordi han var på vakt. Forøvrig meldes det om at Kjetil glemte en ciss, og at Ole spilte marsjer for full guffe.
  • SAKMIL-nyhetene kunne forrige uke melde om problemer med dirigent Per sin harddisk. Om det var ille da, var det enda verre under den siste øvelsen, da han presterte å ønske medlemmene av Klepp Hornmusikk God jul (!) . Hva han mente å si var selvsagt "God 17. mai".
  • Apropos dirigenter, Per har meldt avbud til neste øvelse med Klepp Hornmusikk den 28. mai. I stedet vil Rasmus Reed svinge taktstokken fremfor korpset.
  • Norfrid, som alltid har problem med tenningen, dvs. fyr til sigarettene, er kjent som en kvinne som alltid må bomme. Dersom man gir henne en ligther, så vases den normalt bort i løpet av kort tid. Det var derfor en stor overraskelse at hun hadde klart å ta vare på lighteren hun fikk i gave under øvelsen 7. mai. Tenk, en HEL uke hadde hun klart å ta vare på lighteren sin! Dette meldes å være ny rekord.
  • (18.05.1998 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Storartet feiring av 17. mai
     Fin 17. mai-feiring Down Under
     Oppladningen: Hardt for noen, bratt for resten
     Minnekonsert på Anda
     Gammel KHM-tradisjon brutt
     Er Lortamaen saksofil?
     Sydrenytt
     Diverse notiser og sladder, del II

    Uke 20, 1998:
    Hele denne uken

     Hjemvendte soldater på gjestevisitt
     17. mai i sikte!
     Forstoppelse hos Lortamaen
     Sabotasje?
     Eksamenskonsert
     Diverse notiser og sladder

    Uke 19, 1998:
    Hele denne uken

     Famileforøkelse på SAKVOLL
     Kaffimøte i Sveinsvoll Swingers
     Nytt giftemål i Klepp Hornmusikk
     Go faster, go!
     Sydrerapport