SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 28, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Akevittsirkus på tribunen

STAVANGER: Med fantastisk vær, verdensstjerner i aksjon på volleyballbanen og nytt øl i Stavanger var fredagen som skapt for en heldags bytur. Slik var det mange som tenkte, og dette førte til et yrende folkeliv og stor stemning i byen hele dagen. Blant de mange tilreisende var også flere kjente personligheter fra Jæren, som for eksempel den høyt profilerte bonden som hadde tatt hele dagen fri.

Etter ankomst til byen med tog like før kl 11.00 om formiddagen, gikk turen nokså raskt på leting etter ett av de to polutsalgene i sentrum. Formålet med besøket var todelt - for det første skulle bonden kjøpe med seg hjem et par flasker akevitt til senere bruk, og for det andre måtte det skaffes proviant til noen timer på volleyballtribunene.

Inne på tribunene var stemningen stor blant publikum, godt hjulpet av en entusiastisk speaker, og høyt nivå på spillet på banen. Bonden og hans venner i det nordlige hjørnet meldte seg raskt på heiaropene, og slurv og feilslag på banen ble behørig kommentert med til dels saftige gloser, til stor underholdning for det nærmeste publikum. En og annen vinskvett skal også ha blitt fortært underveis, uten at dette var til sjenanse for noen.

Akevittseremoni
Den uheldige bonden får tilbakelevert sine flasker med akevitt i vaktbua. (Bildet er sladdet for å sikre bondens anonymitet).

Et våkent øye hos en funksjonær må likevel ha fanget opp at noe foregikk. Plutselig var det nemlig tid for kontroll av kopper og glass, noe som foregikk relativt udramatisk. Langt mer dramatisk var det like etter, da bondens ryggsekk ble beordret åpnet og de to uåpnete akevittflaskene dukket opp. Disse ble umiddelbart konfiskert med beskjed om at de kunne hentes i vaktbua senere, på tross av forsikringer om at flaskene skulle medbringes hjem og aldri skulle åpnes på tribunen.

Fortsatt oppbragt etter opptrinnet var det en selvsikker mann som entret vaktbua en drøy halvtime senere, med ambisjoner om å skjelle ut alle som måtte komme i nærheten. Inne i vaktbua ble stemningen imidlertid fort en helt annen, for her satt latteren løst blant funksjonærene og vaktene.

Historien om akevittflaskene hadde nemlig allerede gått sin seiersgang på hele anlegget, og hadde forlengst også blitt spredt til andre via SMS og andre moderne kommunikasjonsmidler. Det ble også en lykkelig utgang på det hele, med at bonden fikk tilbake sine to dyrekjøpte flasker gjennom en høytidelig seremoni.

(07.07.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du prøvd Ein te?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Akevittsirkus på tribunen
     SAKMIL tar Ein te!
     Med Hawaii-skjorte til legevakten
     BursdagsBataljonen overrasket manager-mor
     Jevn konkurranse
     Beste pubmøte så langt
     Årsbeste på stranden
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2003:
    Hele denne uken

     Ikke samme stemning i år
     Volleyball regnet bort
     Oppsving på puben
     Ny bytur på trappene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2003:
    Hele denne uken

     Stor suksess for WarszawaPakten Rundt Del I
     Positiv start på pubsesongen
     Johnne Bond og Mustafas tepper
     Heia Tufte
     Rykter & Rauaraddel