SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 28, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Akevittsirkus på tribunen

STAVANGER: Med fantastisk vær, verdensstjerner i aksjon på volleyballbanen og nytt øl i Stavanger var fredagen som skapt for en heldags bytur. Slik var det mange som tenkte, og dette førte til et yrende folkeliv og stor stemning i byen hele dagen. Blant de mange tilreisende var også flere kjente personligheter fra Jæren, som for eksempel den høyt profilerte bonden som hadde tatt hele dagen fri.

Etter ankomst til byen med tog like før kl 11.00 om formiddagen, gikk turen nokså raskt på leting etter ett av de to polutsalgene i sentrum. Formålet med besøket var todelt - for det første skulle bonden kjøpe med seg hjem et par flasker akevitt til senere bruk, og for det andre måtte det skaffes proviant til noen timer på volleyballtribunene.

Inne på tribunene var stemningen stor blant publikum, godt hjulpet av en entusiastisk speaker, og høyt nivå på spillet på banen. Bonden og hans venner i det nordlige hjørnet meldte seg raskt på heiaropene, og slurv og feilslag på banen ble behørig kommentert med til dels saftige gloser, til stor underholdning for det nærmeste publikum. En og annen vinskvett skal også ha blitt fortært underveis, uten at dette var til sjenanse for noen.

Akevittseremoni
Den uheldige bonden får tilbakelevert sine flasker med akevitt i vaktbua. (Bildet er sladdet for å sikre bondens anonymitet).

Et våkent øye hos en funksjonær må likevel ha fanget opp at noe foregikk. Plutselig var det nemlig tid for kontroll av kopper og glass, noe som foregikk relativt udramatisk. Langt mer dramatisk var det like etter, da bondens ryggsekk ble beordret åpnet og de to uåpnete akevittflaskene dukket opp. Disse ble umiddelbart konfiskert med beskjed om at de kunne hentes i vaktbua senere, på tross av forsikringer om at flaskene skulle medbringes hjem og aldri skulle åpnes på tribunen.

Fortsatt oppbragt etter opptrinnet var det en selvsikker mann som entret vaktbua en drøy halvtime senere, med ambisjoner om å skjelle ut alle som måtte komme i nærheten. Inne i vaktbua ble stemningen imidlertid fort en helt annen, for her satt latteren løst blant funksjonærene og vaktene.

Historien om akevittflaskene hadde nemlig allerede gått sin seiersgang på hele anlegget, og hadde forlengst også blitt spredt til andre via SMS og andre moderne kommunikasjonsmidler. Det ble også en lykkelig utgang på det hele, med at bonden fikk tilbake sine to dyrekjøpte flasker gjennom en høytidelig seremoni.

(07.07.2003 kl 06:00)

SAKMIL tar Ein te!

STAVANGER: Det var ikke bare akevittflasker og tribuneablegøyer som stod i fokus på fredag. Stavanger kunne nemlig by på et splitter nytt sommer-øl, som nærmest ble revet bort fra både tappetårn og butikkhyller. Mottagelsen av det nye ølet var også jevnt over bra, og fra Hansen Hjørnet ble det et stykke utpå kvelden meldt om at de ikke hadde tappet et eneste glass med Ringnes-øl i løpet av dagen.

Været gjorde også sitt til at omsetningen var upåklagelig. SAKMIL-nyhetene fikk anledning til å smake det nye ølet allerede før middagstider, og kunne raskt konstatere at "Ein te" nok blir et vellykket slagord. Det var nemlig mange som kjøpte "ein te" i løpet av dagen og kvelden, og smaken var det slett ingenting å si på. Med sin lyse farge og lette ettersmak blir nok dette et sommerøl som det skal selges mye av i løpet av sommeren.

Også SAKMIL kaster seg nå på bølgen foran Gladmat-festivalen om drøye to uker. De nødvendige forberedelser er nå nemlig gjort foran festivalen, og SAKMIL vil i år kun stoppe opp på de stedene der det nye ølet selges på sine mange stuntrunder.

(07.07.2003 kl 06:00)

Med Hawaii-skjorte til legevakten

STAVANGER: Skal man til byen for å se på volleyball, kan man like gjerne gjøre det til gagns. Slik tenkte kanskje den store vennegjengen som fredag sjekket inn på Hotel Commandør i Stavanger, med ambisjoner om å holde det gående hele helgen. Hotellet ble dermed også en meget sentral base for helgens begivenheter.

Det var likevel ute på byens mange utesteder at det meste foregikk, og med det yrende folkelivet som omgivelser var rammene nærmest perfekte for en vellykket helg. Den gode stemningen ble imidlertid også utgangspunktet for et stunt som ikke gikk helt etter planene.

Børge på legevakten
Børge viser stolt frem sin nye ankelbandasje etter fredagskveldens stunt på byen.
Fredag kveld skulle nemlig Børge, en kjent manager fra R&B Management, vise sine kunster da han skulle hoppe ned fra en fortauskant. Møtet med asfalten ble ikke spesielt vellykket for venstrefoten, som fikk en kraftig vridning med påfølgende smerter som resultat.

Lørdagen startet derfor med besøk på legevakten i Stavanger, der det kunne konstateres at noen ankelbånd hadde fått litt hard medfart. Støttebandasje og krykker ble derfor løsningen for foten som nå verket kraftig etter gårsdagens strabaser.

Til SAKMIL-nyhetene sier Børge nå at han skal slutte å bruke sin røde Hawaii-skjorte på festivaler og lignende. Også forrige gang denne skjorten ble benyttet på en festival endte det med besøk på legevakten, da med kuttskader og et par sting som resultat.

(07.07.2003 kl 06:00)

BursdagsBataljonen overrasket manager-mor

STOKKA: Det var en tydelig rørt og særdeles overrasket Gerd Østrått som torsdag formiddag fikk besøk av selveste BursdagsBataljonen på Stokka. Gerd, som fylte året og også er mor til Kylling-Børge, hadde nemlig ingen anelse om hva som var i gjære da en hvit Volvo svingte inn på gården og fire hårfagre personer kom ut.

BursdagsBataljonen
Torsdagens utgave av BursdagsBataljonen, som ga Børges mor en gledelig overraskelse: Konrad, Gustav, Ragnhild og Nodi.
Hun visste likevel å sette stor pris på det uventede besøket, som ble markert med opptil flere fremførelser av BursdagsBataljonens store slager Happy Birthday. Dagens utgave av BursdagsBataljonen bestod forøvrig av Ragnhild og Nodi på henholdsvis kornett og tamburin/sang, mens Konrad og Gustav holdt koken som sangsolister.

De fire fikk etter dette servert de lekreste godsaker fra kjøkkenet, mens en intetanende Børge ble oppringt på jobb med beskjed om at hele Klepp Hornmusikk nå var på plass på hjemmegården på Stokka. Det gikk knapt 10 minutter før han dukket opp, nysgjerrig på hva som hadde skjedd.

Det ble en hyggelig stund i formiddagssolen for både jubilanten, hennes gjester og BursdagsBataljonen, mens Børge ble engasjert av en ivrig Gustav til å hente ned en ballong fra taket. Litt senere takket de uventede gjestene for seg, og avsluttet med en da capo av sin store slager.

(07.07.2003 kl 06:00)

Jevn konkurranse

KLEPPE: Som mange nok vet om, blir Klepp Hornmusikks medlemmer presentert på korpsets hjemmesider når de fyller året. Dette er en mangeårig tradisjon som har blitt svært populær, og som også har ført til at det strømmer på med bursdagshilsener til jubilantene. For enkelte høyprofilerte medlemmer går det imidlertid noen skritt lenger, og SMS- og mailbombing er slett ikke noe ukjent fenomen når disse har bursdag.

Mandag var det formann Nodi sin tur til å fylle året, og han hadde på forhånd fryktet det verste, og tømt både mobiltelefon og e-postmapper for anledningen. Ved midnatt natt til mandag gikk nemlig startskuddet for den store bursdagskonkurransen.

Formålet med bursdagskonkurransen var utelukkende å stimulere til en akkurat passe mengde hilsener på dagen. Poeng ble dermed gitt ut fra ulike og hemmelige kriterier, med både positive og negative fortegn. Slik ville SMS- og mailbombing bli hardt straffet, mens mer normale meldinger ble høyt verdsatt. Poeng ble også gitt på tidspunktet for første gratulasjonshilsen, og ekstra plusspoeng ble gitt for gaver og besøk.

Bursdagsgjester
Mange rare skikkelser på besøk da Nodi fylte året.

Det viste seg raskt at frykten for bombing var ubegrunnet. Dagen gikk nemlig svært sivilisert for seg, med en jevn strøm med hilsener som alle fikk mange plusspoeng. Det ble derfor ingen klare vinnere eller tapere i konkurransen, som til slutt hadde hele 22 deltakere.

Det var derfor en strålende fornøyd formann som om kvelden fikk besøk av noen av sine venner til kakespising og hyggelig samvær. Blant gavene var forøvrig Lillebjørns gitarbok, som nå innstuderes i stort tempo før den forestående WPR-turen til Moskva og St. Petersburg.

(07.07.2003 kl 06:00)

Beste pubmøte så langt

KLEPPE: Sommerpubsesongen går sin gang, og stadig flere finner veien til puben Only 1 på torsdagskvelden. Oppslutningen om pubmøtene har økt jevnt og trutt siden første møte 19. juni, og i tredje runde på torsdag ble det årsbeste med hele 14 godkjente oppmøter: Skoffe-Eirik, Nodi, Anita, Ane, Ole, Magne, Jorunn, Ingvild, Arnhild, Gillen, Trude, Gry, Ragnhild og Mirijam.

Dette er en økning på 3 personer fra forrige gang, eller 27 %. Totalt er det nå registrert 31 oppmøter totalt så langt i sesongen. I snitt gir dette 10.3 oppmøter per møte. Oppmøtene er fordelt på i alt 22 personer, noe som viser at det er stor variasjon i oppmøtet. Det er til nå i år kun Magne som har fullt oppmøte å vise til, mens Skoffe-Eirik, Nodi, Anita, Jorunn, Ingvild, Gillen og Trude alle har to oppmøter hver.

Neste runde i sommerpubsesongen, som også markerer at sesongen har kommet halvveis, går av stabelen førstkommende torsdag. Pubmøtene pågår som vanlig fra kl 21 og utover.

(07.07.2003 kl 06:00)

Årsbeste på stranden

HELLESTØ: Om det var det fine været eller volleyballproffene i Stavanger som inspirerte, skal være usikkert, men oppslutningen om søndages volleyballrunde på Hellestø ble i alle fall årsbeste. Hele 17 små og store personer, pluss en hund, dukket nemlig opp i løpet av noen tidlige ettermiddagstimer.

Med kraftig nordvestlig vind ble det så som så med spillet. Ett av lagene, bestående av Børge, MacIdar og Ole, hadde imidlertid gått til anskaffelse av autentiske verdensseriedrakter fra turneringen i Stavanger, og fikk dermed et psykisk overtak på motstanderne. På grunn av sin ankelskade gikk imidlertid Børges trøye på rundgang mellom ulike innbyttere.

Volleyballproffer
Ett av lagene på søndagens økt stilte med proft utstyr fra verdensserien i Stavanger. Det er også verdt å minne om at ballen det spilles med en gang har tilhørt Vegard Høidalen. Fra venstre Ole, Børge-reserve Tor Ivar og MacIdar.

Flere nye ansikter ble observert på søndagens runde, og lover godt for fremtiden. Det ventes en ny økt allerede førstkommende søndag dersom været holder seg brukbart.

(07.07.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Lørdag er alt klart for årets sommerlige bytur til Stavanger med Klepp Hornmusikk. Det blir oppmøte på Gillens terrasse fra mellemadstider (sen ettermiddag), og avreise nordover med Jærbanen fra Klepp kl 19.18.

  • Katrine Grude gifter seg forøvrig også på lørdag kl 12 i Ræge Kapell. SAKMIL-nyhetene gratulerer.

  • Australia blir det nye hjemmet det kommende året for fløytist Kristin Gjelvik, som fredag reiste sørøstover for å gå på skole. Hun blir nok dermed ikke å se i Hornmusikk-rekkene kommende sesong heller.

  • Restaurantbåten Forsand i Stavanger er til salgs. SAKMIL skal være interessert, men bare hvis Kommode-Kennet fortsatt serverer ombord.

    (07.07.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du prøvd Ein te?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Akevittsirkus på tribunen
     SAKMIL tar Ein te!
     Med Hawaii-skjorte til legevakten
     BursdagsBataljonen overrasket manager-mor
     Jevn konkurranse
     Beste pubmøte så langt
     Årsbeste på stranden
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2003:
    Hele denne uken

     Ikke samme stemning i år
     Volleyball regnet bort
     Oppsving på puben
     Ny bytur på trappene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2003:
    Hele denne uken

     Stor suksess for WarszawaPakten Rundt Del I
     Positiv start på pubsesongen
     Johnne Bond og Mustafas tepper
     Heia Tufte
     Rykter & Rauaraddel