|
Forskningsobjekt Vegard Bakke Nilsen sammen med sjefsforsker Kylling-Børge på The Only One. |
|
LONDON: I London utførte et 4-manns sterkt forskningsteam en dyptgående studie på hvordan en utvandret kleppsbu har klart å tilpasse seg en storby, og hvordan man kan klare å finne igjen Klepp kommune i utlandet. Forskningsobjektet var Vegard Bakke Nilsen som har bodd og jobbet ulike steder i byen i en årrekke.
Forskningsobjektet fortalte at han selv ikke har hatt noen problemer med å innordne seg som innvandrer i et annet land. For å tilpasse seg nye områder og omgivelser, har han funnet sin egen teknikk med å finne likhetstrekk til Klepp og kalle opp de ulike gater, steder og butikker etter kjente og kjære navn fra sitt egentlige hjemsted.
|
Det lokale Handelslaget og Asbjørn Sie fra Sri Lanka med et noe bredere vareutvalg enn originalen. |
|
For tiden bor Vegard i Drayton Gardens i Chelsea, med Kylie Minouge som en av naboene. Selv kaller han veien for Torgvegen, siden det var her han vokste opp i Kleppe sentrum. og akkurat som hjemme, finnes det en pub i enden av gaten, nemlig The Only One, eller Duke of Clamrence som det heter her.
På den samme måte har han i hele rundt området kartlagt det lokale Handelslaget, Klepp Bruktbil (med kun Ferrarier), Klepp Bistro og tannlege Helge Braut. Sistnevnte var for øvrig en nordmann med navn Ole Kvalsnes, som til alt overmål hadde studert med Helge Brauts sønn Jan Helge. Tilsvarende har han funnet en rekke andre steder som Verdalen, Bore, Orre og Kåsen i området rundt Chelsea.
Foruten å vanke på The Only One, benytter forskningsobjektet mye av sin fritid på Klepp Stadion (Stamford Bridge), Orremesså (Portobello Market) på Pollestad (Notting Hill) eller Kleppeloen (Kensington Garden). Og skulle det passe seg en lørdag formiddag, tar han gjerne Jærbanen (The Tube) til Stavanger (London sentrum).
|
Klepp kommune i Kennsington og Chelsea området. Legg merke til at den innbyrdes plasseringen av de ulike steder ikke stemmer overens med den originale versjonen i hjemme. |
Vegard kan ellers fortelle at det å være innvandrer i London nok muligens er en del enklere enn å være innvandrer i Norge. Selv har han sluppet unna norske fenomen som asylmottak, språkkurs, utvisning og rasistisk trakassering. Dessuten har han ingen problemer med å få seg jobber som står til utdannelsen. Integreringen er det imidlertid verre med. Stort sett vanker nordmenn sammen i gjenger, og har få eller ingen engelske venner. Men alt i alt trives han meget godt i sitt eget lille Kleppe i London.
(07.06.2004 kl 06:00) |