SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 1, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Panzer-brygget er tappet

STAVANGER: SAKMIL-nyhetene har tidligere fulgt Skambankt-gitaristen Hans Panzer gjennom sitt første forsøk som ølbrygger, etter at han fikk være bryggerisjef for en dag på Holmen Nanobryggeri som bursdagsgave. Brygging og gjæring har foregått i løpet av høsten, og i romjulen var det endelig klart for tapping av det mørke Black Panzer Dark Imperial IPA over på flasker. Dette foregikk mandag kveld under kyndig veiledning av den faste bryggerisjefen Ovesen.

Ølet er ennå ikke helt ferdig, siden det skal ettergjæres på flaskene i et par uker før smaken har satt seg helt. Det ble selvsagt likevel foretatt en forsiktig prøvesmaking av brygget, og både brygger Hans Panzer og andre eksperter sa seg godt fornøyd med smaken. Forhåpningene er derfor store til det ferdige resultatet.

Tapping av Panzer-øl
Hans Panzer (t.v.) og Ovesen i dyp konsentrasjon da Panzer-ølet ble tappet i romjulen.

Produksjonen er på omtrent 25 liter, og det ble foretatt måling av alkoholprosent. Resultatet på hele 11.3 % er faktisk sterkere enn forhåndsprognosene, noe Panzer sa seg svært godt fornøyd med. Han har nå lagret det meste av ølet i dertil egnete lokaler, og nedtellingen til 14 dager frem tid har allerede startet. Da kan den første virkelige smaksprøven foretas. Målet er å melde ølet på i en konkurranse senere i vinter.

Hele tappeseansen ble for øvrig innledet med en heftig diskusjon og kunnskapsutveksling om alle mulige metoder for vasking av tomflasker. Her forsøkte Terje seg med klorin med furunålsduft, men dette skal ikke ha slått særlig an.

Også oktoberølet til Banjo-Erlend og Terje ble tappet på flasker samme dag. Dette skulle egentlig ha vært klart til et kundearrangement med teknologibedriften Innova i slutten av oktober, men har av ulike årsaker fått stå og godgjøre seg frem til nå. Også her skal smaken ha vært god, og ølet skal passe ypperlig til å nytes sammen med for eksempel tyrolermusikk.

(03.01.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Turbulent årsskifte for OGMS
     Varm støtte fra Thailand
     Oppmøtemysterium oppklart
     Panzer-brygget er tappet
     Siste innspurt mot konsert
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 52, 2010:
    Hele denne uken

     Allsang på Stationen
     Rekordkald juleinnspurt for storbandet
     Tidlig start for OGMS
     Godt nyttår!
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 51, 2010:
    Hele denne uken

     Julemusikk til julehandelen
     Mobiljuks ga Fasiten-dobbel
     Turneavslutning i Storstova
     Aaslandbros rocker julen inn
     Rykter & Rauaraddel