SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 1, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Turbulent årsskifte for OGMS

SANDNES: Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) lot seg ikke stoppe av at årets første møtedag inntraff allerede på første nyttårsdag. Tvert om virket det som om de fleste hadde overlevd nyttårsfeiringen med god margin, og hadde både krefter og lyst igjen til å stille opp på januarmøtet til OGMS.

Hele 29 deltakere tok turen til Sandnes for å støtte opp om den stadig voksende bevegelsen, og det ble dermed en meget sterk inngang til 2011 for OGMS. Helt problemfritt foreløp årsskiftet likevel ikke, og denne gang var det møtelokalene det hele handlet om.

OGMS januar 2011 - Melkebaren
God nyttårsstemning og folksomt rundt OGMS-bordet på Melkebaren.

Det hersket nemlig en viss usikkerhet omkring åpningstidene på Megleren Øl- og Vinstue på første nyttårsdag, etter at OGMS gikk på en liten nyttårssmell der for seks år siden. Dermed var lobbyvirksomheten i gang allerede tidlig i desember, og det var oppnådd en slags enighet om at de faste møtelokalene på Megleren skulle vær åpne i OGMS-tiden denne gang. Likevel var det ingen som kunne gi et krystallklart svar på dette spørsmålet før like før nyttår.

På dette tidspunktet hadde det imidlertid allerede foregått et ordskifte i elektroniske kommunikasjonskanaler om at OGMS en gang burde avholde et månedsmøte på nabopuben Melkebaren. Dette er helt i tråd med OGMS-praksisen, der gjerne et par av årets møter legges til andre steder enn Megleren som gjestemøter. Opprinnelig gikk diskusjonen ut på at et passende OGMS-møte på Melkebaren kunne foregå i februar, men som følge av usikkerheten rundt åpningstidene på Megleren var det noen som skar gjennom og konkluderte med at Melkebaren var stedet allerede på første nyttårsdag.

OGMS januar 2011 - Megleren
Nodi og Roffe sørget for at også Megleren ble offisielt møtelokale for dagen.
Enden på visa ble at det var åpent begge steder, men at OGMS-gjengen i all hovedsak befant seg på Melkebaren. Det var ikke før lobbyistene Nodi og Roffe dukket opp sent på ettermiddagen at Megleren fikk sine første OGMS-gjester for dagen. Da hadde allerede viktige kontaktpersoner i flere land og verdensdeler vært involvert i saken, men det hele løste seg til slutt på en grei måte. Guinness fungerer nemlig også godt til brannslukking.

Det ble til slutt foretatt en ny sjefsavgjørelse som gikk ut på at både Megleren og Melkebaren skulle være godkjente offisielle møtelokaler denne dagen, slik at tidenes første fellesmøte på to puber ble et faktum. Dermed måtte også oppmøtelistene slås sammen til en felles liste. Seks personer oppnådde dermed å være GD-er på to steder på samme møte, noe som aldri før har hendt. Totalt ble det registrert 27 GD og 2 GO på lørdagens møte, som altså er meget bra.

Til tross for det noe turbulente bakteppet hersket det en god og trivelig nyttårsstemning hos OGMS. Flere deltakere benyttet seg flittig av de rikholdige ølkatalogene på Melkebaren, og forsøkte seg på å smake nye og ukjente brygg fra flere land. Ellers var mange viktige temaer og mer eller mindre gjennomskuelige trylletriks oppe på agendaen.

I Guinness-drikkende, subsidiært ankommet rekkefølge, ble dagens felles oppmøteliste seende slik ut:

GD: Fiesta-Ole, Stig, Anne Blond, Evald, Iselin, Anne Mørk, Jon Einar, Espen, Terje, Laila, Kåre, Banjo-Erlend, Gunhild, Kaffi-Lars, Kristine, Petter, Kjell, Ovesen, Kylling-Børge, Nodi, Roffe, KillKenneth, Aina L, Rune, Leffi, Frode, Øyvind.

GO: Jon Arve, Simon

Neste møte for OGMS foregår lørdag 5. februar, og SAKMIL-nyhetene kan allerede nå fastslå en gang for alle at dette møtet foregår på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes. Måneden etter, i mars, står imidlertid Guinness-byen Dublin for tur, og her meldes det om stadig økende oppslutning.

(03.01.2011 kl 06:00)

Varm støtte fra Thailand

BAN CHANG, THAILAND: Det har ikke manglet på både varme og kalde støttemøter for OGMS de siste årene, og en av gjengangerne i den sammenheng er det lille stedet Ban Chang i Thailand. Her ligger hytta til Quiz-Trond, som allerede har blitt utpekt som offisielt møtested for OGMS i april 2012. Da blir det etter alt å dømme påskemøte i Thailand.

OGMS januar 2011 støttemøte
Quiz-Trond, Bjørn, Karl Johnny og Tom avholdt støttemøte i 30 passende varmegrader i Ban Chang, Thailand.

Denne gang var det imidlertid bare et støttemøte det handlet om, og fra omtrent 30 varmegrader ble det meldt om sol og strålende Guinness-forhold. Sammen med Bjørn, Karl Johnny og Tom sørget Quiz-Trond for at årets første OGMS-lørdag ble av den globale typen.

Også nyttårsfeiringen ble foretatt i Ban Chang denne gang, og det kunne meldes om en flott inngang til et nytt quiz-år.

(03.01.2011 kl 06:00)

Oppmøtemysterium oppklart

SANDNES: Siden juni i fjor har det vært et stort hull i den løpende OGMS-statistikken, etter at junimøtet ble avholdt uten at de vanlige protokollførerne var tilstede. En oppmøteliste ble likevel ført på innsiden av en Prince-sigarettpakke, men av ulike årsaker fant denne aldri vegen til SAKMIL-nyhetenes spalter.

I løpet av helgen ble mysteriet imidlertid endelig løst, da et viktig bilde av denne oppmøtelisten plutselig dukket opp på en mobiltelefon. Dermed kan SAKMIL-nyhetene nå, som første og eneste nyhetsmedium i verden, endelig presentere den hele oppmøtelisten fra junimøtet 2010.

Forholdene var forøvrig sommerlige denne dagen, og oppmøtet var meget bra med 26 GD og 2 GO. Navnene er som vanlig oppført i Guinness-drikkende, alternativt oppmøtt rekkefølge:

GD: Jørgen, Håkon, Stoffi, Anne Mørk, Banjo-Erlend, Ovesen, Fiesta-Ole, Quiz-Trond, Jon Einar, Karianne, Anja, Hans Christian, Kjell, Terje, Simon, Odd, Camilla, Eivind, Sissel, Marit, Norleif, Kjell 2, Per, Janassen, Asgeir, Jacob.

GO: Kylling-Børge, Leffi.

Dermed er også statistikken for OGMS-året 2010 (oktober 2009 t.o.m. september 2010) endelig komplett. Det endte med et oppmøte på hele 230 GD og 42 GO, som er det beste året så langt i OGMS-historien.

(03.01.2011 kl 06:00)

Panzer-brygget er tappet

STAVANGER: SAKMIL-nyhetene har tidligere fulgt Skambankt-gitaristen Hans Panzer gjennom sitt første forsøk som ølbrygger, etter at han fikk være bryggerisjef for en dag på Holmen Nanobryggeri som bursdagsgave. Brygging og gjæring har foregått i løpet av høsten, og i romjulen var det endelig klart for tapping av det mørke Black Panzer Dark Imperial IPA over på flasker. Dette foregikk mandag kveld under kyndig veiledning av den faste bryggerisjefen Ovesen.

Ølet er ennå ikke helt ferdig, siden det skal ettergjæres på flaskene i et par uker før smaken har satt seg helt. Det ble selvsagt likevel foretatt en forsiktig prøvesmaking av brygget, og både brygger Hans Panzer og andre eksperter sa seg godt fornøyd med smaken. Forhåpningene er derfor store til det ferdige resultatet.

Tapping av Panzer-øl
Hans Panzer (t.v.) og Ovesen i dyp konsentrasjon da Panzer-ølet ble tappet i romjulen.

Produksjonen er på omtrent 25 liter, og det ble foretatt måling av alkoholprosent. Resultatet på hele 11.3 % er faktisk sterkere enn forhåndsprognosene, noe Panzer sa seg svært godt fornøyd med. Han har nå lagret det meste av ølet i dertil egnete lokaler, og nedtellingen til 14 dager frem tid har allerede startet. Da kan den første virkelige smaksprøven foretas. Målet er å melde ølet på i en konkurranse senere i vinter.

Hele tappeseansen ble for øvrig innledet med en heftig diskusjon og kunnskapsutveksling om alle mulige metoder for vasking av tomflasker. Her forsøkte Terje seg med klorin med furunålsduft, men dette skal ikke ha slått særlig an.

Også oktoberølet til Banjo-Erlend og Terje ble tappet på flasker samme dag. Dette skulle egentlig ha vært klart til et kundearrangement med teknologibedriften Innova i slutten av oktober, men har av ulike årsaker fått stå og godgjøre seg frem til nå. Også her skal smaken ha vært god, og ølet skal passe ypperlig til å nytes sammen med for eksempel tyrolermusikk.

(03.01.2011 kl 06:00)

Siste innspurt mot konsert

KLEPP: Det er nå mindre enn en uke igjen til Silje Nergaard står på scenen i Klepp Rådhus sammen med Klepp Hornmusikk. Hun blir da den 18. nyttårssolisten som spiller med korpset, i det som forlengst har etablert seg som det største årlige kulturarrangementet i Klepp kommune.

Det meldes om stor interesse omkring årets konserter, som ventes å bli utsolgte i løpet av denne uken. Det er som vanlig lagt opp til tre forestillinger, med den første lørdag klokken 18:00. Denne er spesielt tilrettelagt for korpsets viktigste samarbeidspartnere, men det selges også vanlige billetter til denne forestillingen. Søndag klokken 15:00 og 19:00 er det så klart for de to siste forestillingene.

Silje Nergaard
Silje Nergaard er solist sammen med Klepp Hornmusikk 8. og 9. januar.
Foto: Hans Reitzema

Etter det SAKMIL-nyhetene kjenner til skal det være mulig å oppdrive billetter til alle forestillingene fortsatt, men det er først og fremst på søndag det ennå er muligheter. Det er likevel ingenting som tilsier at salen ikke blir full på noen av forestillingene til helgen.

Nyttårskonsertene dirigeres som vanlig av Arild Mjaaland, og Sigve Ellingsen er med i rollen som den trivelige programlederen.

(03.01.2011 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det hersket en uhøytidelig stemning på Megleren Øl- og Vinstue onsdag kveld i romjulen, da det ble invitert til en ikke-tellende romjulsquiz. Flere av de faste quizlagene var enten fraværende eller svært tynt bemannet, noe som førte til merkelige konstellasjoner og sammenslutninger. Blant annet skal Hjørnet og Halvsøstrene ha slått seg sammen til Hjørnesøstrene, mens Fasiten-medlem Roffe rett og slett skal ha deltatt på laget til argeste konkurrent Naked Men Singing.

  • Første ordinære omgang i Megler-quizen foregår for øvrig nå på onsdag, til vanlig quiz-tid klokken 20:30.

  • I anledning Nyttårskonsertene til helgen er det stor aktivitet i Klepp Rådhus hele uken. Klepp Hornmusikk øver hver kveld denne uken, og i løpet av noen hektiske ettermiddags- og kveldstimer på søndag ble det meste av scene- og tribuneanlegg rigget på plass. Dermed er alt slik det pleier å være en uke før konsert.

  • Sykkelklubben OSskar avholdt sin tradisjonelle OSskar-aften på Bryne torsdag kveld. Det er dette som er den egentlige nyttårsfeiringen til foreningens medlemmer, siden det nye OSskar-året alltid starter 31. desember.

  • Også SAKMIL-nyhetene takker for det gamle året og ønsker alt vel for 2011!

    (03.01.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Turbulent årsskifte for OGMS
     Varm støtte fra Thailand
     Oppmøtemysterium oppklart
     Panzer-brygget er tappet
     Siste innspurt mot konsert
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 52, 2010:
    Hele denne uken

     Allsang på Stationen
     Rekordkald juleinnspurt for storbandet
     Tidlig start for OGMS
     Godt nyttår!
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 51, 2010:
    Hele denne uken

     Julemusikk til julehandelen
     Mobiljuks ga Fasiten-dobbel
     Turneavslutning i Storstova
     Aaslandbros rocker julen inn
     Rykter & Rauaraddel