SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny folkefest vel i havn

BRYNE: Jærdag er festdag på Bryne, og Jærnåttå kanskje enda mer. Helgen har definitivt vært travel i byen på Jæren, og på tross av heller kjølig og vått maivær har jærbuen strømmet til både på dag- og kveldstid.

Det er nok først og fremst været sin skyld at det neppe ble satt noen publikumsrekorder dette året, for omfanget av både Jærdagen og Jærnåttå var stort denne gang. Siden messeområdet for Jærdagen ble flyttet til sentrum for noen år siden har den årlige festen nå funnet sin naturlige form, og det på en måte som appellerer til publikum. I år var det også søndagsåpent på Jærdagen, og dermed ble også søndagen en fullverdig festdag på Bryne.

Musikkfestivalen Jærnåttå er nok likevel det største trekkplasteret denne siste helgen i mai. I år var det satset bredt og stort med hele 9 ulike arenaer involvert, og dette varierte fra en fullsatt Bryne Kirke med Sigvart Dagsland tidlig fredag kveld, via panoramautsikten fra høghuset til et stort antall konserter av både stort og lite format på ulike utesteder.

Jærnåttå - mye folk
Lørdagskonserten med Kaizers Orchestra var det store høydepunktet på festivalen og trakk rundt 4000 mennesker til torget på Bryne. Mirakuløst nok ble også været bra like før kveldens konserter tok til.

Det er vel imidlertid liten tvil om at konserten med Kaizers Orchestra lørdag kveld var det store høydepunktet på årets festival. Heftige regnbyger forsvant som på kommando bare en liten time før Dance With A Stranger skulle på scenen som kveldens første band, og da Kaizers Orchestra entret scenen et par timer senere var det sol og blå himmel over Bryne. Da var det også stappfullt på torget - omtrent 4000 mennesker i feststemning. Kvelden bare måtte bli en suksess med et slikt utgangspunkt.

(30.05.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny folkefest vel i havn
     Jærnåttå som stafett
     Dagens dobbel for SAKMIL
     Blomstrende sesongavslutning
     Endelig sommer for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2011:
    Hele denne uken

     Nesten femti på det femtiende forsøket
     Feiret bursdag med djevelsk vennskap
     Alt klart til ny folkefest
     Hjørnet røsket med seg poengene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2011:
    Hele denne uken

     Traseen på det nærmeste klar
     Supertravel 17. mai i vente
     Holmen er i gang igjen
     Ny Naked-ledelse
     Rykter & Rauaraddel