SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 42, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gresskarene er høstet

SØR-BRAUT: Det lovet lenge godt for årets gresskarsesong på Jæren, etter at de første gresskarplantene ble sådd i et drivhus på Anda i begynnelsen av mai. En rekordtidlig, varm og fin vår ga håp om en tilsvarende fin sommer, og da plantene ble satt ut på friland på et jorde nær Plenkrutt-farmen på Braut var forholdene fortsatt gode. Dette var i slutten av juni.

Så kom regnet. Enkelte oppholdsperioder var det riktignok innimellom, men regn, regn og atter regn har preget hele sommeren og høsten så langt. Dermed ble forholdene for gresskarene på Braut langt fra ideelle. Jorden har også vært tildels mettet med vann, slik at gresskaråkeren til tider har lignet mer på en sump i Amazonas enn noe annet.

Gresskarene er høstet
Tross en vanskelig vekstsesong ble ikke resultatet så verst. Rundt 60 gresskar med det største på 6.35 kg.
Dermed ble det ingen rekorder å spore denne gang. Sjefsdyrker Litle-Store har også tidligere dyrket gresskar på Braut, da med ett på 24 kg som beste resultat. Da var det imidlertid helt andre værforhold å snakke om.

I helgen ble likevel årets avling høstet, og på tross av de heller begredelige vekstforholdene ble resultatet ikke så verst. Rundt 60 gresskar ble det totalt, og det største hadde en vekt på 6.35 kg. Det er bare litt over en fjerdedel av den tidligere rekorden, men likevel meget bra forholdene tatt i betraktning.

Utsiktene er derfor gode til at det på Klepp Hornmusikk sin Halloween-konsert om to uker blir både gresskarsyltetøy og skumle Halloween-gresskar i konsertlokalene. Likevel kommer Halloween-entusiast Gillen til å gå hardt ut i lokale kringkastere denne uken, med sikte på å oppfordre folk til å bidra med flere gresskar til konserten. Denne oppfordringen kommer trolig gjennom Morgen-Lokalen på NRK P1 mandag eller tirsdag morgen.

(17.10.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Gresskarene er høstet
     Mange utskeielser for storband på tur
     FUKK-formann til bunns på Rockometeret
     Dramatisk omkamp førte til ølbytte
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 41, 2011:
    Hele denne uken

     SAKMIL klare for verden
     Fuktig oppladning før turen
     Våte gresskar i Amazonas
     Dagens dobbel igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 40, 2011:
    Hele denne uken

     Sommerlig høstmøte for OGMS
     Solid OGMS-støtte fra fjern og nær
     Kunstnerisk gruppeøvelse
     Rent bord for nakne menn
     Mer bonderomantikk for roverne
     Rykter & Rauaraddel