SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 9, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL koblet inn i hestekjøttskandalen

KLEPP / ROGALAND ARBORET: I kjølvannet av den pågående skandalen med hestekjøtt i ulike matvarer, har trommestuntgruppen SAKMIL blitt innblandet på mystisk vis. Hestekjøttskandalen handler som kjent ikke så mye om hestekjøtt som sådan, siden slikt kjøtt er svært mørt og regnes som en delikatesse. Søkelyset er derimot rettet mot sporbarheten til kjøttet, og at hestekjøtt er merket som noe annet - storfekjøtt.

Grunnen til at SAKMIL er koblet inn i saken er en historie fra 2001, da SAKMIL var hyret inn til et stort bedriftsarrangement i Rogaland Arboret. Det store internasjonale selskapet som skulle ha firmafest her hadde lagt opp til middelaldersk stil og effekter, som at en av direktørene skulle komme ridende på en hvit hest. Foran hesten skulle SAKMIL gå i prosesjon og spille trommemarsj, men slik gikk det nok dessverre ikke.

SAKMIL møter en pølsehest
Dette møtet mellom SAKMIL og en hvit hest endte slett ikke godt, i alle fall ikke for hesten. Den ble så forskremt av møtet at den senere måtte avlives.
Mange hester viser seg nemlig å være svært lettskremte, og denne hvite hesten var muligens av den ekstra lettskremte sorten. Synet av SAKMIL i røde strømpebukser, og ikke minst lyden av trommene deres ble rett og slett for mye for hesten. SAKMIL måtte dermed innta grøftestilling i et forsøk på å skjule seg for det nervøse dyret. Den kvinnelige direktøren på hesteryggen var trolig enda mer nervøs på dette tidspunktet.

Oppdraget ble med andre ord noe annerledes enn opprinnelig planlagt, men ble en SAKMIL-suksess likevel. For hesten var historien imidlertid ikke slutt. Møtet med SAKMIL hadde nemlig ført til alvorlige traumer for hesten, som aldri ble helt seg selv igjen. Til slutt måtte hesten avlives, og slik oppstod historien om da SAKMIL spilte en hest i pølsa.

Om kjøttet fra den hvite hesten senere havnet i et ferdigmatprodukt er uvisst.

(25.02.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL koblet inn i hestekjøttskandalen
     OGMS girer opp
     Offisielt støttemøte på Megleren
     De gamle var eldst
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2013:
    Hele denne uken

     Mørketid for IRMS
     Neste stopp Brügge
     Stor interesse for Hornmusikk og tenorer
     Vinterferie ga ny quiz-spenning
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 7, 2013:
    Hele denne uken

     Reklametråkk i spagaten
     Et pusterom i strømpebuksekrisen
     Irsk-inspirert 15-årsjubileum
     Tøseshow på Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel