SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 16, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ellevill tenorfest i Storstova

BRYNE: Storstova var fylt til siste sete og stemningen var god allerede fra start da Klepp Hornmusikk og vokalgruppen Nordic Tenors inviterte til festkonsert lørdag kveld. Konserten var den første i en serie konserter Nordic Tenors gjør med norske korps, og anledningen for det hele er at gruppen feirer sitt eget 10-årsjubileum i år.

Det var imidlertid Klepp Hornmusikk som fikk æren av å åpne konserten, og det startet friskt med at man først fastlo at musikk skal bygges ut av glede, før det ble Champagnegalopp med flygende korker til ære for jubilanten. Dermed var stemningen for kvelden også satt, for fra nå av var det bare en eneste lang fest.

Klepp Hornmusikk og Nordic Tenors
Stor suksess for Klepp Hornmusikk og Nordic Tenors i Storstova på lørdag. Salen var fullsatt, og det var en eventyrlig stemning underveis.

Nordic Tenors entret nemlig scenen til stor applaus fra salen, og var umiddelbart på bølgelengde med publikum. De tre tenorene er ikke bare svært flinke å synge, men de behersker også kunsten å blande humor inn i showet sitt til fingerspissene. Derfor var det aldri langt mellom latterbrølene fra salen, og tiden gikk så altfor fort. Plutselig var det pause og tid for forfriskninger.

Andre avdeling fortsatte der den første slapp, og stemningen steg til nye høyder utover konserten. Spesielt tenorenes lokale innslag, Roald Haarr fra Vigrestad, var umåtelig populær på hjemmebane.

Konserten kunne ellers by på et variert og spennende repertoar fra både korps og tenorer, og det musikale landskapet skiftet fra opera til moderne rap og sågar jodling, med innslag fra nær sagt alle stilarter innimellom. Det siste sørget ikke minst Hornmusikkens Tails Of The Unexpected for, med 52 sanger komprimert inn i et 6 minutter langt stykke.

Stående applaus og ekstranummer var nesten en selvfølge etter en slik forestilling, og det var vel knapt noen som forlot salen uten et stort smil om munnen. Tenorene traff innertieren hos jærbuene.

(15.04.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ellevill tenorfest i Storstova
     Festen fortsatte på Vidsyn
     Nytt arbeidsantrekk for SAKMIL
     Plateslipp fra Helldorado
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2013:
    Hele denne uken

     OGMS valgte seg april
     Treenig støtte til OGMS
     Siste innspurt før jubileumskonserten
     Snart klart for Operasjon Palme
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 14, 2013:
    Hele denne uken

     Snart tenortid på Bryne
     OGMS tar i mot våren
     Mer lørdagsjazz for storbandet
     Ny quizmåned i gang
     Rykter & Rauaraddel