SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 12, 2006 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny god uke i Chicago

CHICAGO, USA: Det har vært en travel uke for Sinclair & the Rovers i Chicago, USA, der bandet har vært på besøk siden forrige helg. Flere spillejobber har stått på programmet, og reisefølget har selvsagt fått tid til å utforske "The Windy City" også på andre måter.

Roverne i Chicago, uke 2
Sinclair & the Rovers i Chicago:
1. Gunnar synger Mardi Gras In New Orleans sammen med lokale musikere.
2. Fiesta-Ole og KillKenneth, også kjent som QO, koser med sitt yndlingsdyr - Qa.
3. Superselger Aina selger CD-er og t-skjorter i bøtter og spann. Her er hun i aksjon.
4. Reiseleder Erling Dagsland "busted by the police".
Det er først og fremst konsertstedet The Abbey som har vært hovedbase for roverne også denne uken. Innehaver Pat Looney har nemlig fungert som en slags agent for bandet i Chicago, og roverne har dermed nærmest vært som et husband for det populære utestedet, som består av en pub og et tilhørende konsertlokale.

Mandag spilte Sinclair & the Rovers inne i puben, og de ble godt mottatt av de fremmøtte pubgjestene. Likevel var det ikke helt fullt i lokalene denne kvelden, og det ble derfor en rolig mandagsøkt for bandet.

Onsdag kveld var det imidlertid langt høyere sigarføring på the Abbey, med over 200 feststemte gjester inne i konsertlokalene. Denne kvelden var det firmafest som stod på programmet, og de glade festdeltakerne hadde fri tilgang til baren hele kvelden.

Det var likevel fredagen som skulle bli det store høydepunktet også på denne Chicago-turen. Dette var nemlig selve St. Patricks Day, som er irenes nasjonaldag. Dagen feires over hele verden, ikke bare blant irer, men blant alle som har interesse for irsk kultur og det tradisjonelle publivet. Chicago er en av de mest "irske" byene i USA, og nettopp derfor er interessen for denne spesielle dagen ekstra stor her.

Sinclair & the Rovers fikk denne gang æren av å åpne St. Patricks Day-showet på the Abbey, og fikk publikum med seg fra første stund. Senere gikk turen til puben Gunther Murphy's, som beskrives som et bra og intimt konsertsted og pub. Her varmet bandet opp for de lokale heltene Mr. Blotto, og en rekke plakater fortalte om Sinclair & the Rovers fra Irland.

Det meldes forøvrig om tilstedeværende nordmenn eller folk av norsk avstamning på alle spillingene. Særlig har Chicago Torske Klub gjort seg svært godt bemerket, for på alle spillingene har det vært en eller flere medlemmer herfra tilstede. For øvrig hører det med til historien at Irish Heritage Center, som roverne spilte for forrige lørdag, var så godt fornøyd med innsatsen at de ville ha Sinclair & the Rovers tilbake på selve St. Patricks Day. Dette lot seg dessverre ikke gjøre på grunn av det travle programmet.

Også på denne turen har superselger Aina gjort stor suksess og solgt unna både CD-er og t-skjorter i haugevis. På forhånd trodde bandet at det ville være mye med 120 CD-er, men allerede tidlig på Gunther Murphy's ble den siste solgt ut. Også de fleste t-skjortene forsvant underveis, selv om noen riktignok skal ha blitt stjålet på slutten av fredagskvelden.

Sinclair live at Gunter Murphy
Sinclair & the Rovers live på Gunther Murphy.

Det har ellers vært en travel uke også utenom spillejobbene. Det meldes om mye shopping, konserter (særlig blues), publiv og champagnefrokost. Ikke overraskende har det også forekommet en del gitarspilling på rommene, og en rekke nye instrumenter er innkjøpt. Blant annet kommer trolig en utålmodig Erlend til å stå på Sola mandag morgen for å ta i mot sin nye Fender Telecaster with B-Bender.

De aller siste innkjøpene ble forøvrig unnagjort på lørdag, før den lange turen hjem startet søndag ettermiddag. Sinclair & the Rovers og resten av reisefølget er ventet hjem mandag morgen, og har da lagt bak seg nok et vellykket Chicago-besøk.

(20.03.2006 kl 06:00)

SAKMIL sparket i gang Isola

SANDNES: Plenkrutt-farmen på Braut er virkelig i siget for tiden, men ikke først og fremst på grunn av det kjente gjødselproduktet. Nyvinningene Grønskekrutt og Dasskrutt som ble lansert i løpet av fjoråret er nemlig begynnelsen for noe stort for det som nå bare omtales som Braut-konsernet.

De biologiske produktene har også vakt interesse langt utover landets grenser, og nylig kom det store og kjente selskapet Isola på banen og gikk inn med kapital i den nye virksomheten.

Tirsdag kveld var en lang rekke fremstående personer fra Isola, samt viktige støttespillere i det lokale næringslivet på Jæren, samlet til kick-off-fest på Gamlaværket på Sandnes, og her var det rikelig med både mat, drikke og lovord.

Den meget lovende operasangerinnen Christel Smith underholdt forsamlingen i en pause under middagen, men klassisk operasang skulle senere bli avløst av ekte jærsk galskap. Like før klokken rundet 23 om kvelden, kunne taktfaste trommeslag nemlig høres i gangene på Gamlaværket, og inn marsjerte en tremannstropp fra trommestuntgruppen SAKMIL til vill jubel fra forsamlingen.

SAKMIL på Isola
En trio fra SAKMIL ,(f.v.) Litle-Store, Boris Aleksandrov og Nodi, underholdt forsamlingen da Isola hadde kick-off-fest på Gamlaværket tirsdag kveld.

Litle-Store førte an i marsjen, for anledningen kledelig antrukket i cowboy-antrekk. Boris Aleksandrov og Nodi, som utgjorde resten av SAKMIL denne kvelden, såg imidlertid slett ikke gode ut og ble grundig utskjelt for det. På tross av overhøvling og spydigheter gjennomførte SAKMIL like etterpå et halsbrekkende stunt med trommevirvler og stikkeløft som helt tok pusten fra forsamlingen.

Isola-gjengen hikstet og lo om hverandre, og særlig toppledelsen skal ha uttrykt stor tilfredshet med den for dem noe uvanlige underholdningen.

Den store delegasjonen fra Isola hadde for øvrig tidligere på dagen hatt en rekke originale øvelser på Plenkrutt-farmen, hvor de blant annet skal ha prestert å velte med en beltevogn. Dette skal visstnok ikke være mulig, men de fysiske lovene gjelder nok også for Isola.

(20.03.2006 kl 06:00)

Dobbel dose hornmusikk i Baku

BAKU, ASERBADJAN: Klepp Hornmusikk har lenge vært representert ved en barytonist i eksil i Baku, Aserbadjan. Denne helgen doblet imidlertid Hornmusikk-andelen av befolkningen seg i byen ved det Kaspiske Hav, etter at også en av korpsets fløytister tok turen nedover.

Fløytist Eva skulle nemlig få notert sitt første øvingsfravær på flere år på torsdag, etter at hun og mannen Asgeir satte seg på flyet for en drøy ukes besøk i Baku. Turen ble avtalt under Nyttårskonsertene 2006, og torsdag var avreisedagen altså endelig kommet.

Helgen har vært travel, med omvisning både i og rundt Baku. Fredagen ble benyttet til omvisning i Baku sentrum, der et slottsbesøk i gamlebyen var ett av flere høydepunkter. Ironisk nok var eksilbarytonist Thor Viggo i Norge da Eva og mannen hennes ankom, men lørdag morgen var han tilbake, og vertskap og gjester la straks ut på en rundreise i Baku og omegn.

Eva og Thor Viggo
Eva og Thor Viggo ved "Fire Mountain" utenfor Baku i Aserbadjan.

Det meldes om flere interessante stoppesteder, blant annet de håndgravde brønnene på Balakhany og ikke minst "Fire mountain" (bildet). I løpet av søndagen fikk gjestene også se Gobustan-tegningene, som fikk Thor Heyerdahl til å se en sammenheng mellom Aserbadjan og norrøn mytologi, samt tegninger fra steinalderen. I tillegg var det også innlagt en tur til noen såkalte Mud-vulkaner, eller "sorpe-spyttere" på jærsk.

Også denne uken blir travel for fløytisten og hennes mann, med innlagt besøk til Polkagrisdalen, et ruinslott i 1200 meters høyde i Kaukasus, og ikke minst feiringen av Novrus med 17. mai-lignende tilstander i gamlebyen. Turen fredag kveld.

(20.03.2006 kl 06:00)

Gutteklubben Kan Ikke samles igjen

ANDA: Gillens Slavefarm på Anda blir fredag kveld åstedet for den første samlingen til Gutteklubben Kan Ikke på nesten et helt år. De travle guttene i Kan Ikke har nemlig ikke tid til å møtes i tide og utide, men når man først møtes så møtes man.

Husvert og initiativtaker Gillen opplyser til SAKMIL-nyhetene at Kan Ikke er velkommen til slavefarmen etter melketid, noe som for ikke-bønder betyr noe slikt som fra 18-tiden og utover. -Også jentene kan komme til gutteklubben denne gang, sier Gillen og håper på kjempestor oppslutning fra alle kjønn og aldersgrupper.

Som alltid når Gutteklubben Kan Ikke møtes, er det ventet stor stemning og godt humør. SAKMIL-nyhetene sitter imidlertid inne med tips om at det kan være lurt å ha forlatt slavefarmen før morgenøkten i fjoset starter ved daggry.

(20.03.2006 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Kilimanjaro-Kameratene (KK) hadde lørdag kveld sin første samling og fikk servert en bedre bli-kjent-middag et sted på Sandnes. KK har slett ingenting med Kilimanjaro-sykler å gjøre, men satser derimot stort på å stå på toppen av Afrikas høyeste fjell i månedsskiftet september/oktober. KK består så langt av 6 personer.

  • MacIdar, eller Belte-Ivar som han gjerne også kalles, gjorde onsdag kveld stor lykke som karaokeartist på en irsk pub i Santa Clarita, USA. Foruten glansnummeret "Hit Me Baby One More Time" ble også Cranberries "Zombie" og Dr. Dre's "Nothing But A G Thang" fremført. Det skal til tider ha vært vanskelig å følge teksten på skjermen, men det var likevel ingenting å utsette på fremføringen. - Hollywood er ikke langt unna, sier MacIdar til SAKMIL-nyhetene, men det er uklart om dette menes geografisk eller karrieremessig.

  • Fire sultne jærbuer oppdaget natt til fredag at Chicago i tillegg til den mer kjente China Town også har en egen Hå Town. Klientellet på en noe luguber burgersjappe skal i alle fall ha vakt assosiasjoner til en kveld i kommunen lengst sør på Jæren.

  • Fra Chicago meldes det også om et nytt og viktig begrep: WWBD (What Would Børge Do). Begrepet skal være et forsøk på å tenke som en erfaren globetrotter.

  • Bingobandet Stengt går nye veier og har planlagt innkjøp av et par av de revolusjonerende Doggy Steps, som nå markedsføres sterkt i USA. Særlig skal blåserekken være aktuelle brukere av Doggy Steps.

  • Det er til helgen duket for årets første Hornmusikk-bryllup. Lørdag gifter hornist Iselin seg med hangaround Asle i Time Kirke, før paret neste torsdag reiser til Cuba på bryllupsreise. Vielsen starter kl 16:00.

    (20.03.2006 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny god uke i Chicago
     SAKMIL sparket i gang Isola
     Dobbel dose hornmusikk i Baku
     Gutteklubben Kan Ikke samles igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2006:
    Hele denne uken

     Kyllinginfluensa herjer på Jæren
     Dasskrutt toppet hele dritten
     På ridetur med snabel
     Torsk og jærbuer i Chicago
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2006:
    Hele denne uken

     Beste OGMS-deltakelse på lenge
     Full splid i FUKK
     Roverne tilbake til Chicago
     Trompetist sikter mot gull
     Kan Ikke til slavefarmen
     Rykter & Rauaraddel