SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 13, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

QO rauter påsken inn

KLEPPE: TV-serien "Hver gang vi møtes" har vært en formidabel suksess på TV 2 de siste to årene, og i påsken er det endelig tid for den lokale varianten med kugrassmusikk i sentrum. Den lite telledyktige duoen QO inviterer nemlig til ny påskefest på puben Only 1 lørdag kveld, og lover god musikk og stemning utover kvelden.

Arbeidstittelen på årets QO-påske er "Hver gang vi møes", og det spares som vanlig ikke på effektene. Duoen besitter en imponerende samling med alle mulige tenkelige og utenkelige kueffekter, og med noen innjagede gjester blir det nok en minnerik påske i år også.

QO på Only 1 - påsken 2011
Duoen QO, her i seksmannsutgave + en sjuende bortgjemt rytmeku, inviterer til påskefest på Only 1 igjen.

Barbetjeningen og andre gjester oppfordres til å stille i påskeantrekk, og for øvrig koster det kr 150,- å få med seg årets første kuslepp.

(25.03.2013 kl 06:00)

Strålende jomfruseilas på Stationen

BRYNE: Det var på forhånd knyttet store forventninger til selveste debutkonserten til Cpt. Biff & The Seamen på Thime Station onsdag kveld. Det splitter nye bandet, med selveste Captain Biff i hovedrollen, hadde på forhånd gått høyt ut i ulike markedsføringskanaler og slikt sett lagt listen høyt for seg selv. Bandet innfridde likevel alle forventinger, og det 50-60 mann store publikummet på Stationen var storfornøyd med det de hørte.

I noen av reaksjonene i etterkant heter det at Cpt. Biff & The Seamen har kommet ut med en musikalsk nisje som folk neppe visste at de trengte, mens andre simpelthen beskriver konserten som fantastisk. En lokal musikkjenner som tidligere hadde uttrykt en viss skepsis til musikken og påstått at det nærmest var en Kaizers-kopi, måtte for øvrig trekke tilbake alle tidligere påstander og si seg meget godt fornøyd med konserten.

Cpt Biff & the Seamen på Thime Station
Cpt. Biff er vokalist og frontfigur i det nye bandet, som fikk en strålende mottagelse på Thime Station. Her er han flankert av Jonny, Dørgi og Banjo-Erlend, samt KillKenneth og Stoffi delvis skjult i bakgrunnen.
Foto: Erling Dagsland

Cpt. Biff & The Seamen spilte også på et godt besøkt Martinique i Stavanger på palmelørdagen, og blir trolig også å se ved flere anledninger fremover. Vandrefestivalen i juni nevnes som en mulig arena, uten at dette er bekreftet.

(25.03.2013 kl 06:00)

Stipend til ungt saksofontalent

KLEPPE: Musikklivet spirer og gror på Jæren, noe ikke minst konserten Unge Talenter i fjor høst var et eksempel på. Klepp Hornmusikk inviterte med seg en rekke unge talenter fra Klepp og omegn, og det ble en imponerende forestilling som lover godt for fremtiden.

Et par av disse talentene, deriblant den 15 år gamle saksofonisten Svein Are Presthus, var også med som gjestesolist på Nyttårskonsertene i januar. Her traff han full blink hos publikum med sin tolkning av standardlåten A Night In Tunisia, og nå har det unge talentet fått enda mer heder og oppmerksomhet.

I forrige uke ble nemlig Svein Are Presthus tildelt Klepp kommunes Åse Marie Nesse-pris for 2013, pålydende hele 20 000 kroner. En overrasket prisvinner sier til Jærbladet at prisen kom helt uventet, men at pengene skal gå til innkjøp av en ny tenorsaksofon. Dermed burde det lokale musikklivet i det minste være sikret en svært dyktig saksofonist på flere varianter av instrumentet i årene som kommer.

(25.03.2013 kl 06:00)

Ny millionomsetning for Hornmusikken

KLEPPE: For andre gang i historien rundet Klepp Hornmusikk i 2012 en million kroner i total omsetning, etter et år med både store konsertprosjekter og utenlandstur. Dette ble klart da korpset torsdag kveld avholdt sitt årsmøte på Klepp Ungdomsskule, og fjoråret ble oppsummert med stort detaljnivå.

Det er selvsagt musikalen Annie Get Your Gun, samt høstens utenlandstur til Island som trekker opp den totale omsetningen, men uavhengig av dette er det smått imponerende at et musikkorps med amatørmusikere kan legge frem et såpass omfattende regnskap.

Annie og Frank
Musikalen Annie Get Your Gun, som ble spilt i flere forestillinger i mars i fjor, bidrar sterkt til en høy totalomsetning for Klepp Hornmusikk i 2012. Dette prosjektet alene hadde et budsjett på ca. 500 000 kroner.

Omsetningen i 2012 utgjør likevel ikke noen rekord for korpset. I 2009-sesongen, da musikalen Chess ble satt opp for fulle hus, var omsetningen enda noe høyere. Begge disse årene ble regnskapet likevel oppgjort med underskudd, noe som viser at det faktisk også koster å drive musikkorps med høyt aktivitetsnivå.

Torsdagens årsmøte forløp for øvrig uten større dramatikk, og hele styret ble i praksis gjenvalgt. Lederen for Hornmusikken heter dermed fortsatt Malin, og alle ble valgt ved akklamasjon for en ny valgperiode.

(25.03.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Fullmånen tar slett ikke påskeferie, og på onsdag lyser den formodentlig sterkt og klart over et fortsatt vintergult jærlandskap. Kveldens fullmånekonsert på Orre er det Unni Wilhelmsen som står for, og hun burde være velkjent for de fleste. Visepreget popmusikk i den opprinnelig amerikanske singer/songwriter-tradisjonen er hennes varemerke, og her er teksten minst like viktig som musikken. Konserten er som vanlig i Friluftshuset på Orre klokken 20:00.

  • Det ble ikke uventet laget Labbetøs som gikk seirende ut av den siste Megler-quizen før påske. Sammen med 7 andre lag gjennomførte Labbetøs to quizomganger onsdag kveld, og vant begge. Kveldens doble bonuspott havnet på erkebergensk vis hos Naked Men Singing.

  • I anledning palmehelgen har SAKMIL-nyhetene nå valgt seg ut en mulig kandidat til årets hageprosjekt. Den lange og kalde vinteren, samt det enorme snøfallet før jul, har gått hardt ut over et palmetre i Lindavegen. Selv om palmesorten er meget hardfør, ser planten slett ikke særlig pigg ut nå i slutten av mars. Redningsaksjonen starter så snart plussgradene, og helst i tosifret antall, dominerer værbildet igjen, og SAKMIL-nyhetene følger med.

  • SAKMIL-nyhetene har ellers oppsøkt ekte palmesus i palmehelgen, med ytterst spartansk redaksjonsutstyr tilgjengelig. Dermed blir også rapporteringen fra lørdagens IRMS-møte svært begrenset. Påskeøl var imidlertid temaet for møtet.

    (25.03.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     QO rauter påsken inn
     Strålende jomfruseilas på Stationen
     Stipend til ungt saksofontalent
     Ny millionomsetning for Hornmusikken
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 12, 2013:
    Hele denne uken

     Jomfrutur for Cpt. Biff
     Puntervoll ble æresmedlem
     Labbetøs øker ledelsen
     Påskeøl for IRMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2013:
    Hele denne uken

     Dramatisk startaksjon avverget med magiske hender
     Roverne gjentar sørlandsk nasjonaldagtradisjon
     Med OGMS gjennom alfabetet
     Ny quizmåned med gamle resultater
     Rykter & Rauaraddel