SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2005 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Full musikk på travbanen

FORUS: Flere tusen mennesker fant etterhvert veien til Forus Travbane på søndag, til en travsøndag som kunne by på både fint vær, Forus Open, Rex Rodneys æresløp og ikke minst Klepp Hornmusikk og Stavangerensemblet.

I god tid før dagens første løp var Klepp Hornmusikk på plass, og det tilstrømmende publikum fikk servert våryre marsjer og svisker i skjønn forening. Heldigvis stod ikke sangen om den forsvunne pølsemakeren på repertoarlisten, men det gjorde derimot udødelige svisker som Olsenbanden, Fly me to the moon og Basin Street Blues.

Forus Open
Dirigent Arild Mjaaland nyter lyden fra et strålende opplagt Klepp Hornmusikk på Forus Open.

Etter å ha varmet opp både publikum og hester, var det senere tid for oppmarsj og defilering foran hovedtribunen. Kuskene til dagens hovedløp Forus Open ble behørig presentert av seremonimester Kjell Kristian Rike, før det var tid for avspilling av nasjonalsangene til Sverige, Italia og Norge.

Etter enkelte mindre uhell og avmarsj fra banen hadde Klepp Hornmusikk, nok en gang presentert som Klepp Musikkorps, gjort sitt for dagen. Det skulle likevel bli mer musikk på Forus, for like etter spilte Stavangerensemblet opp på scenen bak ved administrasjonsbygget. Til tross for at musikerne begynner å bli godt voksne og publikum nok ikke var det største, viste bandet hvorfor de var og fortsatt er sjefer i norsk rock. Den alltid like energiske Froddien ga som vanlig alt, selv om de aller fleste som befant seg på travbanen nok var mest opptatt av løpene på banen.

(02.05.2005 kl 06:00)

Dixie-musikk hentet frem kremmerånden

SANDNES: Sykkelbyen Sandnes har den siste uken vært sterkt preget av Kremmerfestivalen, som startet på torsdag. Med telt, boder og et yrende folkeliv har det til tider vært trangt om plassen i byen, og pengene har formodentlig sittet løst.

Med flott vårvær og mye folk i byen var selvsagt også dixie-gruppen Dixie Tunes fra Orstad Storband på plass i Langgaten. Midt i beste arbeidstid torsdag vartet dixiene opp med sprudlende musikk, som kunne lyse opp selv det tristeste tungsinn.

Dixie Tunes på Sandnes
Dixie Tunes fra Orstad Storband i sving i Langgaten på Sandnes.

En utegående dixie-reporter fra SAKMIL-nyhetenes søsterpublikasjon Aftenbladet melder om god musikk og til dels svært kameravillige musikere. Særlig skal bandets banjoist ha utvist stor iver etter å komme innenfor kameralinsenes rekkevidde.

På spørsmål om hvordan det kunne ha seg at man hadde tid til slikt midt i arbeidstiden, skal svaret ha kommet kontant: - Me får jo betalt!

(02.05.2005 kl 06:00)

Guinness-klubben til Nærbø

NÆRBØ: Lørdag er det tid for et nytt månedsmøte i Guinness-klubben Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Klubben, som normalt avholder sine møter på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes, gjør imidlertid en vri denne gang, og legger maimøtet til Jernbanen Pub på Nærbø.

Ekskursjonen sørover er ventet å skje med Jærbanen som transportmiddel, og når toget praktisk talt kjører rett inn i møtelokalene blir det neppe vanskeligheter med å finne frem. Puben på Nærbø selger normalt ikke Guinness på annet enn bokser, men siden OGMS kommer på besøk skal det være kjøpt inn opptil flere fat med det mørke ølet.

Selv om møtet denne gang foregår i nye lokaler, er det meste slik det pleier å være. Møtet starter med andre ord kl 15:30, og varer helt til det er slutt.

(02.05.2005 kl 06:00)

Travel bursdagsuke vel overstått

KLEPP: Uken som ligger bak oss er ikke noen hvilken som helst uke for dem som interesserer seg ørlite grann for statistikk. Den siste uken i april er nemlig usedvanlig populær for bursdager, og dette gjelder også for Klepp Hornmusikk sine 75 medlemmer.

Hele 9 korpsmedlemmer, eller 12 % av medlemsmassen, feiret nemlig sin bursdag i forrige uke. Blant disse var det også to som kunne feire runde tall, og dette var El Fano på onsdag og Gry på lørdag. Begge rundet 30 år.

Stengt i Vollhallen
Bingobandet Stengt, her representert ved bingo-trommis Store-Litle, holdt stemningen oppe i Vollhallen.
En 30-årsdag var også utgangspunktet da Bingobandet Stengt spilte opp i Vollhallen lørdag kveld. Et par hundre gjester kunne feire med fantastisk bingomusikk som musikalsk ramme, og utpå kvelden dukket også en rekke gjester fra Gry sitt 30-årslag plutselig opp på Voll.

Enkel hoderegning og basiskunnskaper om mennesket gjør det slett ikke vanskelig å komme til den opplagte konklusjonen: I fellesferien, og særlig den siste uken i juli, har mange mennesker det gøy sammen.

I Klepp Hornmusikk kan det også noteres 14 bursdager dette året, der jubileet gjelder runde eller halvrunde tall. Hele 14 slike bursdager kan noteres i løpet av 2005, og 8 av disse gjelder runde tall. Tre tjueårsdager, fire trettiårsdager og en femtiårsdag kan feires i løpet av året. I tillegg kommer altså 6 personer som kan notere seg for de halvrunde tallene 25, 35, 45 og 55 år.

Bemerkelsesverdig nok er det også med dagens medlemsmasse duket for 8 runde bursdager hvert eneste år frem til 2007, slik det også var, eller ville ha vært, i 2001, 2002 og 2004.

Det er forøvrig ikke meldt om bursdager i Klepp Hornmusikk denne uken.

(02.05.2005 kl 06:00)

Kan Kan Ikke denne gang?

SANDNES: Det er år og dag siden sist Gutteklubben Kan Ikke rørte på seg. Lørdag var det i alle fall ett år siden forrige møte hos GutteklubbGeneral Jørn i Sandvedparken. Nå tyder imidlertid mye på at det igjen skal bli fart på den eksklusive gutteklubben, og Jørn innkaller nå til møte fredag 20. mai.

Det store spørsmålet alle stiller seg er imidlertid alltid det samme: Kan Kan Ikke denne gang, eller kommer kanskje ikke Kan Kanskje, selv om Kan Kanskje faktisk holder til permanent i klubblokalene? Og kan Kan Kan?

Svarene på disse spennende spørsmålene kommer trolig for en dag på selve møtedagen, 20. mai. Gutteklubbens møtelokaler er som vanlig hos Jørn i Sandvedparken, mens det ikke er kjent om og eventuelt hvor Jenteklubben Kan Kan og dens avleggere skal avholde sitt møte.

(02.05.2005 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Etter forrige helgs sesongåpning på Hellestø er det duket for runde to i strandvolleyball allerede på torsdag. Været på Kr. Himmelfartsdag er imidlertid avgjørende for om runden finner sted fra kl 12.

  • Det har vakt sterke reaksjoner at SAKMIL-nyhetene blandet kortene i sin resultattjeneste etter åpningsrunden på Hellestø. Anita spilte nemlig ikke på vinnerlaget, men det gjorde derimot KillKenneth.

  • Det var ikke bare på travbanen det kunne høres musikk på søndag. Foruten alle 1. mai-arrangementene var det også musikalsk mønstring i Kleppelunden, der store deler av Klepp sitt frivillige musikkliv deltok.

  • SISTE: Det meldes mandag morgen om ny familieforøkelse på SAKVOLL. Isak har nå blitt storebror til lille Lone, som målte 52 cm og var 3700 gram da hun ble født. Det skal ha gått med store mengder kaffe, opplyser Store-Litle i en pressemelding.

    (02.05.2005 kl 09:13)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Full musikk på travbanen
     Dixie-musikk hentet frem kremmerånden
     Guinness-klubben til Nærbø
     Travel bursdagsuke vel overstått
     Kan Kan Ikke denne gang?
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2005:
    Hele denne uken

     Storstilt sesongåpning i sterk vind
     Stor rift om ny traktor
     Helan og Halvan rocket med Sinclair
     Roverne har feil navn
     Nytt brassband på Klepp
     Ragnhild møtte Froddien
     Korpsmusikk på travbanen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2005:
    Hele denne uken

     Syttitallet kom hjem igjen
     Festlighetene fortsatte
     Bingo-Kjell på fløytekurs
     Endelig tid for volleyball
     Rykter & Rauaraddel