SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2005 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sommeren kom med rocken

KLEPPE: Et rekordstort publikum fulgte søndag ettermiddag Klepp Hornmusikk inn i sommerferien, med den tradisjonelle Blomsterkonserten i Kleppelunden, eller Loen, som man gjerne omtaler stedet som på Klepp. Borte var den kalde nordvesten, regnbygene og alt det andre som hører jærvåren til, men som ingen helt klarer å sette pris på. Med et blaff av sommer i luften strømmet folk til Loen i strie strømmer.

Klepp Hornmusikk takket også for fremmøtet med den kanskje mest publikumsvennlige Blomsterkonserten noensinne. Med det beste fra både Nyttårskonsertene og Dei Galne 70-årå på programmet, kunne korpset servere en musikalsk salat som publikum slukte rått. Resultatet ble en innholdsrik konsert med mange fine solistprestasjoner fra korpsets egne rekker.

Froddien i aksjon
Froddien sprellet rundt på sitt vis i Kleppelunden. Klepp Hornmusikk henger med på notene på scenen i bakgrunnen.

Mye folk
Godt med folk i Kleppelunden i det fine været.
Via den nydelige Hollies-balladen He Ain't Heavy, He's My Brother, og en trilogi med Chicago-låter, endte korpset til slutt opp med sitt meget populære Abba-potpurri Mamma Mia, som nok en gang gikk rett hjem hos publikum.

En liten pause i finværet gjorde godt for både korpset og de anslagsvis drøyt 200 tilskuerne, før det var tid for både galskap og ekte Stavanger-rock med Frode "Froddi" Rønli. Sammen med Hornmusikken serverte Froddien et gjenhør med 5 av de største hitene til Stavangerensemblet, og med sin helt særegne stil var han både høyt og lavt blant publikum og ymse buskvekster.

De mange barna som hadde det moro med å dra i mikrofonledningen til Froddien ble effektivt herjet med etter alle kunstens regler, og da konserten etterhvert gikk mot slutten måtte Blyge Harry til pers nok en gang som ekstranummer.

Med Blomsterkonserten vel overstått er det sommerferie for Klepp Hornmusikk,som har en særdeles vellykket sesong bak seg. Høydepunktene har stått i kø hele tiden - tur til Skottland, Løvenes Konge, Nyttårskonsertene og De Galne 70-årå. Blomsterkonserten i Kleppelunden ble et verdig punktum.

(13.06.2005 kl 06:00)

Stor dag for Lone i Loen

KLEPPELUNDEN: I timene før Blomsterkonserten var det et mer åndelig sus blant trærne i Kleppelunden. Det var nemlig invitert til friluftsgudstjeneste, og i det fine været var det stor tilstrømning av folk. Sokneprest Andreas Haarr, som stod for gudstjenesten, var forøvrig tidlig ute med å slå fast at det fine været ikke var tilfeldig, men et resultat av godt dugnadsarbeid.

Klepp Skulekorps og Ungdomskoret Håp sørget for den musikalske rammen til friluftsgudstjenesten, som også inneholdt et stort og spesielt høydepunkt. Store-Litle og Stokkens datter Lone (snart 1.5 mnd) skulle nemlig døpes, og det var derfor en viss høytidsstemning over seremonien.

Lone i Loen
Lille Lone ble midtpunktet da hun ble døpt av soknepreset Andreas Haarr i Kleppelunden.

Dåpsbarnet forholdt seg helt rolig under dåpen, og med de idylliske omgivelsene i Loen kunne rammen neppe vært mer perfekt. Litt spesielt var det også at det faktisk skulle være barnedåp i Loen, og at dåpsbarnet skulle døpes til navnet Lone. Eksklusivt var det uansett, for etter det SAKMIL-nyhetene kjenner til er det første gang et barn har blitt døpt i Kleppelunden.

Både Håp og Klepp Skulekorps gjorde forøvrig en god figur under gudstjenesten. På forunderlig vis klang det også i kirkeklokker fra friluftsscenen i Loen, og jammen var ikke kirkeorgelet på plass også.

(13.06.2005 kl 06:00)

SAKMIL åpnet norgesmesterskap

KLEPPE: Både publikum og den norske BMX-eliten gjorde store øyne da trommestuntgruppen SAKMIL lørdag ettermiddag deltok på åpningen av norgesmesterskapet i BMX på Kleppe. På den nylig ombygde banen i enden av Kleppelundvegen hadde utøvere fra hele landet samlet seg til dyst, i regi av Klepp BMX-klubb og flere andre lokale klubber.

Da SAKMIL ankom stedet litt etter middagstider, hadde utøverne allerede vært i sving i flere timer med innledende trening. Presis kl 12:30 var det imidlertid klart for en høytidelig innmarsj og åpning. I kjent stil toget SAKMIL inn på crossbanen og gikk straks i front av hele deltakermassen.

Anført av SAKMILs heftige trommemarsj beveget følget seg ut på banen et stykke, før trommestuntgruppen plutselig satte i gang med kunster som neppe er allmennkunnskap. Avanserte høyre- og venstrevrier, kombinert med halsbrekkende BMX-marsjering, gjorde at rytterne snart stod på stedet hvil, mens SAKMIL forserte hinder og bakketopper på løpende bånd.

Etter velvalgte og høytidelige ord fra både ordfører Elfin Lea og arrangørene, ble mesterskapet endelig erklært for åpnet. SAKMIL markerte dette ytterligere med å spille trommestunt fordelt over fire bakketopper, før de marsjerte av banen til stor applaus.

(13.06.2005 kl 06:00)

Hårtull på Braut

SØR-BRAUT: Det var tilløp til stor dramatikk på Plenkrutt-farmen fredag kveld, og åstedet for det hele var intet mindre enn dusjen. Etter en lang arbeidsøkt skulle Plenkrutt-general Litle-Store gjøre seg ren og pen for kvelden, men dette skulle vise seg å få uante konsekvenser.

Hårfin Litle-Store
Ikke mye hold i geleen Litle-Store brukte i håret. Her ved kjøkkenbordet. (Bildet er sensurert for obskøne fingertegn).
En svært skitten arbeidsdag hadde resultert i både olje og grease i hårmanken, og håret måtte derfor vaskes flere ganger. Litle-Store benyttet derfor den nye supersjampoen som samboer Monica hadde kjøpt inn til ham, og etter 3 omganger var det meste av grapset ute av håret. Dermed var det bare å tørke opp, og påføre litt gele for å få den rette fasongen på plass før maten.

Da Litle-Store senere satt ved kjøkkenbordet, la Monica straks merke til den noe uryddige hårfrisyren, og foreslo i all vennskapelighet om han ikke skulle gjøre noe med det.

- Ja, men æg brukte jo den nye geleen du hadde kjypt, men dar va noge løye mæ han!

Hikstende latterkramper fulgte i neste øyeblikk, etter at Monica måtte forklare at det nok slett ikke var vanlig hårgele Litle-Store hadde benyttet. Det som stod ved siden av sjampoflasken var nemlig Gillette Shave Gel for Women.

Etter det SAKMIL-nyhetene får opplyst skal det sjelden ha blitt ledd så mye på Sør-Braut noen gang, og det hører med til historien at håret måtte vaskes enda en gang - denne gang i vasken.

(13.06.2005 kl 06:00)

Hodestups ut av Rockometeret

KVERNALAND: Den tidligere rockeren Fredrik Kverneland er nå kastet på hodet ut av Rockometeret, etter at det i forrige uke ble kjent at han hadde takket ja til å begynne som daglig leder i fotballaget Bryne FK. Kverneland går til jobben fra sin nåværende og ikke fullt så urocka arbeidsplass Hands ASA, der han er avdelingsleder.

Inn i min drøm
Kassettomslag fra Valhall - Inn i min drøm

RockePolitiet betegner overgangen til fotballbransjen som en stor skandale for en person som Kverneland, som faktisk har en relativt rocka fortid. Tidligere var han en kjent og habil hammonorgel-spiller i dansebandet Valhall, og usikre kilder hevder også at han i den senere tid har jobbet hardt med en relansering av Valhall-kassetten fra 1986, "Inn i min drøm". Den drømmen er nok definitivt lagt på is nå.

Fredrik Kverneland
Fredrik Kverneland, nå ny daglig leder i Bryne FK.
Enkelte vil også ha det til at han har spilt klarinett i Bryne Musikkorps, men dette er trolig ikke riktig. Sannsynligvis var det kornett eller trompet som ble spilt der, og mange av hans instrumenter har blitt benyttet i ulike sammenhenger på det historiske rockereiret ØSU.

Overgangen til fotballverdenen representerer en så stor nedtur og skuffelse for alle rockere, at Kverneland nå er helt ute av Rockometeret. - Han har kort og godt ingenting der å gjøre, hevder RockePolitiet overfor SAKMIL-nyhetene.

(13.06.2005 kl 06:00)

Pubpremiere på torsdag

KLEPPE: Etter helgens suksess i Kleppelunden er det nå nesten to måneder til neste øvelse for Klepp Hornmusikk. Dermed er det også på å tide å blåse i gang den populære sommersesongen på puben Only 1, eller sommerpubsesongen som den gjerne kalles.

Fra og med sesongpremieren førstkommende torsdag blir det møter hver eneste uke frem til sesongavslutningen torsdag 4. august. Som alltid er det ventet store variasjoner i oppmøtet gjennom sommeren, og det er knyttet stor spenning til om hvem som klarer å samle flest oppmøter.

I fjor endte sesongen med 93 oppmøter totalt, fordelt over 8 pubmøter og 30 deltakere. Dette ga et snitt på 11.6 oppmøter per gang, med en variasjon fra 5 til 18 deltakere på hvert møte. Det var Ane som stakk av med seieren i fjorårssesongen, og hun hadde full pott med 8 oppmøter.

Hvordan fasiten ser ut i år, vet vi først 4. august, etter at årets 8 pubmøter er historie. Alle sommerpubmøtene begynner forøvrig kl 21:00, og stedet er Only 1 på Kleppe.

(13.06.2005 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Torsdag spiller Orstad Storband på Cementen, som kanskje er Stavangers minste konsertlokale. Den ene halvdelen av konserten er viet en suite av Duke Ellington, transkribert / arrangert av storbandets egen formann og gitarist Erlend. Andre halvdel inneholder en blanding av afrikansk musikk, Frank Zappa og moderne storbandmusikk, alt arrangert av Erlend og prosjektdirigent Didrik Ingvaldsen. Konsertstart er klokken 20:00.

  • Det har vært en usedvanlig tam start på volleyballsesongen dette året, men nå settes alle kluter inn på en solid runde på Hellestø førstkommende søndag. Som alltid må imidlertid værgudenes lynne tas hensyn til.

  • Den tradisjonelle sommerbyturen til Klepp Hornmusikk er på vei over i historien, etter at glansen har falmet litt de siste årene. I stedet inviteres det denne sommeren til første utgave av den storslagne Selefestivalen, og datoen er lørdag 16. juli - fra middagstider og utover.

    (13.06.2005 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommeren kom med rocken
     Stor dag for Lone i Loen
     SAKMIL åpnet norgesmesterskap
     Hårtull på Braut
     Hodestups ut av Rockometeret
     Pubpremiere på torsdag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2005:
    Hele denne uken

     Rekordstort jærstevne i fint vær
     Fengende ShowBrass
     Stemningsfull vielse i Arboretet
     Lenge etterlengtet hårklipp
     Tilbakeslag for OGMS
     Froddien og Gud i skjønn forening
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2005:
    Hele denne uken

     Sterkeste festival på lenge
     SAKMIL-nyhetenes festivalprogram
     Folkefest på torget
     Ragnhild møtte sin store helt
     Verkstedåpning med stil og dramatikk
     Alt klart for nytt Jærstevne
     Rykter & Rauaraddel