SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2005 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL-nyhetenes festivalprogram

BRYNE: Med så mange gode artister å velge mellom, er det aldri langt mellom høydepunktene på Bryne under Jærnåttå. Man kan likevel ikke gå på alt, så det største problemet er kanskje å velge hva man vil høre. Da blir det gjerne også slik at det er mest folk der de største navnene spiller, selv om det kan være minst like bra stemning også andre steder.

SAKMIL-nyhetene måtte også foreta noen valg i løpet av helgen, men endte til slutt opp med å få med seg et respektabelt antall konserter. Festivalprogrammet følger under.

Åpningskonsert
Åpningskonserten i Storstova med Ole Edvard Antonsen - kanskje det aller største høydepunktet.

Stella Come Lately
Stella Come Lately spilte på Thime Station.

Gåte
Gåte innhyllet i mystisk røyk på Jæren Hotell. Et av de store høydepunktene.

Frode Alnæs
Frode Alnæs storkoste seg på scenen på Bryne Kro & Hotell.

Skambankt
Skambankt med knallhardt driv på Kick.

Monroes
Lage Fosheim (t.h.) fant igjen sin Monroes-partner Eivind Rølles på Bryne Kro & Hotell.

D'Sound
Simone fra D'Sound hadde publikum i sin hule hånd på Jæren Hotell.

Blodsbrødre
Blodsbrødre rocket på norsk på Kaffebaren.

The Fabulous Couldhavebeens
The Fabulous Couldhavebeens på Bryne Kro & Hotell.

Sinclair på Stallen
Sinclair & the Rovers skapte stor stemning på Stallen.

Fredag

Offisiell åpning
Åpningen foregikk som vanlig i høytidelige former, med rådmann Brit Edland som kommunens representant. Arvid Øglænd fikk årets trivselspris fra Bryne Vel for sin store innsats rundt Mølledammen og sentrum. Storstova var stedet, og dit hadde rundt 300 personer funnet vegen.

Åpningskonsert med Ole Edvard Antonsen
Fra scenen i Storstova serverte Ole Edvard Antonsen, sammen med 3 av Norges absolutt fremste musikere, en konsert som alene var verdt hele festivalbilletten. Fantastisk og virtuost fra ende til annen, og med et variert og stemningsskapende repertoar. Antonsen viste seg også å være en svært sympatisk artist, som står fjellstøtt på bakken til tross for at han befinner seg i landets absolutte musikkelite.

Stella Come Lately, Thime Station
Bryne-/Osloband som har vært på festivalen før. Svært intimt lokale og mye folk gjorde konserten spesiell. Gjorde et solid inntrykk på SAKMIL-nyhetene, men er det nødvendig med så mye lyd i et lite lokale som Thime Station?

Gåte, Jæren Hotell
Bandet det var knyttet størst forventninger til imponerte stort. Til tross for sine unge medlemmer spiller trønderne fletta av de fleste med sin folkemusikkinspirerte rock, og på scenen er de konger. Vokalist Gunnhild Sundli er akkurat så trolsk som man kan få inntrykk av, og har en fantastisk stemme. Dårlig og høy lyd innledningsvis trekker ned konsertopplevelsen noe, men det var ikke bandet sin feil.

Frode Alnæs / The Fabulous Couldhavebeens, Bryne Kro & Hotell
SAKMIL-nyhetene fikk med seg Frode Alnæs sin avslutning, som foregikk i nesten-halleluja-stemning. Det var ikke vanskelig å se at Alnæs storkoste seg, og det gjorde også publikum. Han var senere med som prikken over i-en i coverbandet The Fabulous Couldhavebeens, som alltid skaper et ubeskrivelig liv når de er på Bryne.

Skambankt, Kick
Bandet som i sin tid oppstod på Klepp Rockeklubb er i ferd med å bli virkelig store i Norge. Rå og usminket opprørsrock på sitt aller beste førte til lange køer og stor stemning på Kick. Også her var lyden høy, men med Skambankt må det være slik. Bandet er forøvrig allerede hyret inn på Quart-festivalen senere i sommer.

Sinclair & the Rovers, Stallen
Sinclair & the Rovers er en av gjengangerne på Jærnåttå, og skapte nok en gang liv på Stallen til langt ut i de små timer. Med sin irsk-inspirerte musikk appellerer bandet til både gammel og ung, og hadde det ikke vært for ordensreglene på Stallen hadde folk danset på bordene.

Lørdag

Bertine Zetlitz, Jæren Hotell
SAKMIL-nyhetene var offisielt innom her, men fikk egentlig ikke så mye annet med seg enn at det var mye folk. Forhåpentligvis var det en god konsert.

Lage Fosheim / The Fabulous Couldhavebeens, Bryne Kro & Hotell
Etter ekstasen kvelden før, måtte The Fabulous Couldhavebeens (FCHB) oppleves nok en gang. Bandet spiller akkurat det folk vil høre og vinner på det. Lage Fosheim var kveldens andre artist på kroa, og han er nok mest kjent fra tiden i The Monroes. Når makker Eivind Rølles spiller i FCHB, er det heller ikke vanskelig å tenke seg hva som måtte skje: Monroes oppstod igjen på Bryne, og de gamle hitene fylte lokalene til full jubel og allsang. Eivind Rølles utropte også publikum til det aller beste i landet, og hørtes ut som om han faktisk mente det.

D'Sound, Jæren Hotell
Fortsatt enormt mye folk på hotellet, og D'Sound traff blink. SAKMIL-nyhetene fikk kun med seg avslutningen på konserten, men da var folk i ekstase. En publikummer uttrykte det slik: - Det største jeg har opplevd. Svært mye bedre lyd på hotellet denne gang.

Blodsbrødre, Kaffebaren
Coverband som bare spiller norske hits, på norsk. Det må bare bli en suksess, og allsangen ljomet gjennom lokalene. Mye folk også her, og gledelig å registrere at festivalen også trekker publikum fra nord for Skjævelandsbroen.

Sinclair & the Rovers, Stallen
Nok en gang endte kvelden opp på Stallen, der Sinclair & the Rovers fortsatt holdt koken og hadde publikum i sin hule hånd. Stort tilsig av folk etterhvert som andre utesteder stengte trakk stemningen ytterligere opp.

(30.05.2005 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sterkeste festival på lenge
     SAKMIL-nyhetenes festivalprogram
     Folkefest på torget
     Ragnhild møtte sin store helt
     Verkstedåpning med stil og dramatikk
     Alt klart for nytt Jærstevne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2005:
    Hele denne uken

     Slett ikke verst 17. mai
     Fanebærer dukket plutselig opp
     Lang dagsmarsj
     Ane vant konkurransen
     God feiring i provinsene
     Kan Ikke kunne likevel
     Klarinett i flammer på hyttetur
     Bingorock på Hauge
     Klepp Hornmusikk åpner bilverksted og moteshow
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2005:
    Hele denne uken

     Kjølig 17. mai i vente
     Full forvirring om fanebærer
     SAKMIL setter marsjstandarden
     Stengt varmer opp til festen
     Gutteklubb med lite gutter
     Rykter & Rauaraddel