SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 51, 1999 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sinclair & the Rovers på ny suksessturne

RISØR/SKIEN : Denne helgen var Sinclair & the Rovers nok en gang ute på en mini-turne østover. Helgens program inkluderte stopp både i Risør og i Skien, og begge steder ble roverne godt mottatt.

Fredag kveld ble brukt til å avholde en konsert på Prommen Pub i Risør. Sørlendingene avslørte et godt forhold til irsk musikk, men det skal vel sies at stemningen nok aldri nådde helt til topps her. Likevel, en god gjennomkjøring før lørdagens Lundetangen-konsert.

Lørdag forflyttet man seg imidlertid tilbake på gamle tomter: Lundetangen Pub i Skien. Her opplevde Sinclair & the Rovers braksuksess forrige gang de var innom, under sommerens lille turne til Ringebu. Det lokale øl har forøvrig også falt meget godt i smak hos roverne, som stadig blir observert med Lundetangen pils i hånden.

Etter en fenomenal lydsjekk, som forøvrig var gratis for publikum, ble Sinclair & the Rovers og deres roadies invitert til middag hjemme hos eierne av Lundetangen Pub. Dette var forøvrig samme sted som gruppen ble innlosjert forrige gang de var i Skien, og selv om været var betraktelig kaldere, så var det minst like hyggelig denne gang.

Senere på kvelden var det så klart for konsert. Folk strømmet til puben i store mengder, men ikke slik at lokalet var overfylt. Uansett ga Sinclair & the Rovers en glimrende konsert som strakk seg over drøye 2 timer, pauser ikke medregnet. Særlig mot slutten var stemningen ekstatisk blant publikum, og en mannlig publikummer uttalte til og med at dette var noe av det største han hadde opplevd.

Sinclair & the Rovers kan du forøvrig høre igjen på Bryne 1. juledag.

Turneens store sitat: "Bengalac i svanehalsen" (Influensasyk Arne Andersen)

Aktuelle linker

  • Sinclair & the Rovers

    (20.12.1999 kl 06:00)

  • Hornmusikk-nisser på besøk i Jærbladet

    BRYNE: En svært liten, men særs eksklusiv delegasjon fra Klepp Hornmusikk besøkte torsdag Jærbladet ved lunsjtider. Medlemmene av delegasjonen hadde kledt seg med sine fineste nissedrakter, og var ikke til å kjenne igjen for andre.

    Anledningen var selvfølgelig å gjøre litt stas på Jærbladet som er en av KHM's samarbeidspartnere på neste års vårkonsert. Korpsnissene ble selvfølgelig godt mottatt, for to av dem bar en gryte med julegrøt mellom seg, mens sistenissen spilte vakre julesanger på sin trompet. (Denne avspillingen innebar faktisk en del små tekniske problemerer, siden trompetnissen på forhånd ikke hadde øvet tilstrekkelig på å spille med skjegg på). Ansatte i Jærbladet ble deretter servert grøt mens nissene underholdt etter beste evne.

    I løpet av besøket, rakk nissene også å demonstrere den strenge rangordningen som hersker innad i nisseklanen. Episoden fant sted da noen oppdaget at det ikke var tatt med sukker til grøten og forløp som følger:
    Gillen: "Johnne - få tak i sukker"
    Johnne: "Håvard - få tak i sukker"
    Hvorpå Håvard måtte ta turen inn i naborommet for å hente det gjenglemte sukkeret.

    (20.12.1999 kl 06:00)

    NYKO-øvelsene i gang i rådhuset

    KLEPPE: Klepp Hornmusikk avholdt torsdag sin første NYKO 2000 øvelse i Klepp Rådhus. Rådhuset er som kjent arena for korpsets årlige og populære Nyttårskonserter, og både musikanter og dirigent liker å teste ut forholdene i god tid før selve konsertene.

    Øvelsen ble benyttet til gjennomspilling av store deler av repertoaret, og avslørte en del mangler og svakheter rundt om i gruppene. Konklusjonen var derfor at mye er bra, men det aller meste kan bli mye bedre med litt jobb og innsats fra hver enkelt.

    (20.12.1999 kl 06:00)

    Småplukk sånn like før jul

  • Fredag er det julaften, med alle de festligheter som hører julen til. Lørdag kveld, 1. juledag, er det så klart for den årlige juledagsfesten på Jæren Hotell, der Sinclair & the Rovers i år er en av attraksjonene. Det er i år Ållveltes som står for arrangementet, etter at Go-Go Boys la inn årene etter fjorårets fest. SAKMIL-nyhetene ønsker alle lesere en riktig god jul og kommer selvsagt tilbake neste mandag med siste nytt om julefeiringen.

  • Boris gjorde et av sine større stunt under spillingen i Langgata på Sandnes søndag. Flere Hornmusikk-medlemmer ga uttrykk for at det var litt i kaldeste laget å spille denne dagen, og dette irriterte Boris så grenseløst at han like godt kastet klærne og spilte med bar overkropp.

  • Frodes Watershed er nær et stort gjennombrudd her i landet. Forrige uke ble "Souvenirs for a hundred years" oppgradert til A-lista på NRK PeTre, noe som betyr at den nå spilles flere ganger daglig på denne riksdekkende kanalen. Skal broileren endelig få rått or?

  • Lørdag ble Klepp Hornmusikks nye CD sluppet i et opplag på 1000 eksemplarer. CD'en blir gjort tilgjengelig for medlemmer, støttemedlemmer og andre interesserte på øvelsen tirsdag denne uken. Løp og kjøp!

    (20.12.1999 kl 06:00)

  • Stort tap for kulturen

    ORRE: Nyheten om at Friluftshuset på Orre hadde blitt totalskadd i brann torsdag morgen var tung å svelge for mange kulturinteresserte i Klepp. Dette høyst spesielle byggverket har i mange år vært et ikon i det lokale kulturlivet, med de mange utstillinger og konserter av ulike slag som har blitt arrangert her.

    SAKMIL-nyhetene håper at det blir gjort alvor av planene om å bygge huset opp igjen, og ønsker lykke til med dette arbeidet.

    (20.12.1999 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sinclair & the Rovers på ny suksessturne
     Hornmusikk-nisser på besøk i Jærbladet
     NYKO-øvelsene i gang i rådhuset
     Småplukk sånn like før jul
     Stort tap for kulturen

    Uke 50, 1999:
    Hele denne uken

     Klepp Hornmusikk lanserer sine nye verdensvevssider
     Juleavslutning i Smuget
     Spennende innspurt i lodd duellen
     Sveinsvoll Swingers kritisert i pressen
     Kåseri
     NYKO billetter for salg
     Sinclair på veien igjen

    Uke 49, 1999:
    Hele denne uken

     SAKMIL ute på nye stunt
     Loddsalg mot nye høyder
     Dirigenten som kastet klærne
     Mor og jordmor på øvelse