SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 52, 1999 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Braksuksess på hotellet

BRYNE: Første juledag ble det i år, som alle andre år, arrangert juledagsfest på Jæren Hotell på Bryne. Tidligere har Go-Go Boys stått for dette arrangementet, men siden disse la opp etter forrige julefest, har Ållveltes nå overtatt arrangementet.

Rundt 400 mennesker var innom festen, og en stor del av gjestene bestod av folk i miljøet rundt Klepp Hornmusikk. Dette er kanskje ikke så rart, ettersom også Sinclair & the Rovers stod på artistlisten. Denne gruppen fremførte sitt sedvanlige repertoar med irsk folkemusikk, til ellevill jubel fra publikum.

Senere ble det noe tynnere i rekkene, men den harde kjernen forflyttet seg raskt til Markvegen på Kleppe, der det ble arrangert nachspiel. Dette varte forøvrig mesteparten av natten. I det hele tatt ble dette en heidundrandes feiring av 1. juledag, og det gis gode attester til arrangørene av festen. De fleste kommer nok igjen også neste år.

(27.12.1999 kl 06:00)

Tradisjonell avslutning på årets julespillinger

SANDNES: Også denne førjulen har Klepp Hornmusikk skapt julestemning i Sandnesgatene, og som så mange år tidligere bød også årets siste julespilling på en rekke tradisjonsrike hendelser.

Det tradisjonelle juleværet var på plass med meget våt nedbør og korspnoter i vindkastene. Det førte selvfølgelig til at svært få folk oppholdt seg i gatene noe særlig lenger enn den tiden det tar å bevege seg fra en butikk til neste. Eneste unntaket var de nesten 20 musikantene fra Klepp som ofret alt for korpset.

Som seg hør og bør ble det blant medlemmene opptil flere ganger klaget på reportoaret; både muntre norske julesanger (blått hefte), amerikanske julehymner og svisker fikk gjennomgå. De ivrigste av medlemmene har deltatt på samtlige fem julespillinger dette året, og etter å ha spilt gjennom de blå juleheftene opptil 15 ganger, kan det kanskje være lov å være litt lei av Bjelleklang og Det lyser i stille grender.

Eneste sang det ikke ble levert inn klager på, var avslutningssalmen Deilig er jorden. For enkelte medlemmer er det ikke skikkelig jul før 3 vers av denne salmen er blitt avspilt i Sandnes mens regnet øser ned. Og som alle andre år mobiliserte slitne korpsmedlemmer sine siste krefter for å hente fram sin vakreste klang i instrumentene. Og klangen holdt seg i år i nesten et og et halvt vers.

Hutrende og slitne, men likevel fornøyde, avla deretter julemusikantene Gamlaværket et besøk, og snodig nok var det også i år flere korpsmedlemmer her enn det var på spillingen. Drikke og mat ble bestilt for å få tilbake til kreftene og varmen, og gjestene på naboboret kastet mangt et stygt blikk på KHM-bordet hvor praten gikk både livlig og høylytt.

(27.12.1999 kl 06:00)

Ny bakedag i sikte

KLEPP/UNDHEIM: I år som i fjor, som året før der igjen, blir det denne uken arrangert bakedag på Undheim. Begivenheten finner sted 3. juledag, altså mandag, og dette er noe senere enn det tradisjonelt har vært, men resultatet blir neppe dårligere av den grunn.

Som vanlig er det Magne, Jonny, Tore de France og Nodnes som skal leke kakebakere, og det ventes god gang og mange artige kakemenn og karameller utover kvelden. Resultatet av julebaksten blir formodentlig servert på den ekstraordinære romjulsøvelsen med Klepp Hornmusikk, i Klepp Rådhus onsdag kl. 18.00.

(27.12.1999 kl 06:00)

God jul og godt nyttår

SAKMIL-nyhetene registrerer at denne uken er den siste i dette årtusenet (faktisk er det ennå et år igjen til årtusenskiftet, men la gå...), og dermed ønsker vi alle våre lesere en vel overstått jul og et godt nyttår!

(27.12.1999 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Braksuksess på hotellet
     Tradisjonell avslutning på årets julespillinger
     Ny bakedag i sikte
     God jul og godt nyttår

    Uke 51, 1999:
    Hele denne uken

     Sinclair & the Rovers på ny suksessturne
     Hornmusikk-nisser på besøk i Jærbladet
     NYKO-øvelsene i gang i rådhuset
     Småplukk sånn like før jul
     Stort tap for kulturen

    Uke 50, 1999:
    Hele denne uken

     Klepp Hornmusikk lanserer sine nye verdensvevssider
     Juleavslutning i Smuget
     Spennende innspurt i lodd duellen
     Sveinsvoll Swingers kritisert i pressen
     Kåseri
     NYKO billetter for salg
     Sinclair på veien igjen