SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 11, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Stor suksess for Sinclair i Skottland

BLAIRGOWRIE: Den skotske landsbyen Blairgowrie har fått noen nye norske helter å se opp til etter helgens besøk fra Sinclair & the Rovers. Med et reisefølge som på det meste har talt hele 34 personer har den norske delegasjonen naturlig nok blitt lagt merke til blant skottene, og på Rosemount Golf Hotel i Blairgowrie har nordmennene like godt overtatt hele hotellet for anledningen.

Torsdagen startet på sedvanlig vis med avreise fra Sola, med ankomst Aberdeeen kun 5 minutter senere etter klokken å dømme. Turen gikk nokså direkte videre til Blairgowrie for middag og innkvartering, før kveldens spillejobb på en studentpub i universitetsbyen St. Andrews. Her gjorde Sinclair & the Rovers stor suksess, og da storslageren Fiesta dukket opp mot slutten var det nærmest ekstatisk stemning både blant nordmenn og innfødte.

Den ærverdige byen Edinburgh var fredagens hovedreisemål. Her fikk reisefølget en meget grundig og omfattende omvisning med buss, og turen ble også noe ufrivillig forlenget da Børge skulle forsøke å ordne en toalettstopp og bussen kjørte til et senter langt utenfor allfarvei. Besøket i byen ble likevel en god oppladning til kveldens flotte treretters middag på Lands Of Loyal Hotel utenfor Blairgowrie, der maten smakte så utsøkt at folk nærmest lå svimeslått etterpå i rent velvære.

Det ble likevel et langt nattskift, og lørdagen startet derfor tungt for enkelte. Mens noen valgte å tilbringe dagen i selve Blairgowrie, reiste andre til byen Perth et stykke unna. Blant disse var også Børge og Nodi, som selvsagt benyttet sjansen til å gjøre nødvendige innkjøp da de plutselig ramlet over den lokale Birkemo-butikken. Både parykker, morosaker og ikke minst en oppblåsbar banan var blant remediene som ble innkjøpt her.

Kveldens veldedighetskonsert i Blairgowrie ble et nytt høydepunkt for Sinclair & the Rovers, og stemningen nådde atter nye høyder. Nordmennene ble også storvinnere i kveldens lotteri, og aller mest fornøyd var kanskje Nodi, som vant en flott lampe (!) med engelsk støpsel, og uten lyspære eller skjerm. Det hovedsaklig noe eldre publikummet satte ellers stor pris på Sinclair sin irske musikk, og dette ble behørig feiret på hotellet etterpå.

Søndag var for noen en enda tyngre dag enn lørdagen, og det ble derfor en relativt sen og rolig start på dagen. Dette skyldtes delvis også at en stor del av reisefølget skulle reise hjem denne dagen. For de gjenværende gikk imidlertid turen omsider til Dundee, hvor Sinclair & the Rovers hadde turens siste spillejobb på nok en pub. Søndag og tidlig konsertstart til tross, konserten ble nok et høydepunkt i bandets etterhvert bunnsolide konsept.

Skottland har med andre ord vist seg å være et godt sted for Sinclair & the Rovers, og det blir nok neppe siste gang bandet reiser hit for å spille. Blairgowrie seiler dessuten opp som en het kandidat for Klepp Hornmusikks sommertur neste år. Turen avsluttes forøvrig mandag kveld.

(10.03.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Er "Dei goe 60-årå" noe for deg?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Stor suksess for Sinclair i Skottland
     Billettsalget starter
     Annbjørg Lien klar som solist
     Årsmøte i Klepp Hornmusikk
     St. Patricks Day på Finnegan
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2003:
    Hele denne uken

     Manager steppet inn som vikar
     Filminnspilling på øvelsen
     Kamerater på Sovjetekskursjon
     VM-gjengen er hjemme igjen
     Sinclair klar for Skottland
     Sigurd Køhn selger CD'er
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 9, 2003:
    Hele denne uken

     SAKMIL trollbandt kommunen
     Mye rart på Børge-festivalen
     R&B Management klar for hitmarkedet
     Jærstevnet inn i planleggingsfasen
     Rykter & Rauaraddel