SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 11, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Stor suksess for Sinclair i Skottland

BLAIRGOWRIE: Den skotske landsbyen Blairgowrie har fått noen nye norske helter å se opp til etter helgens besøk fra Sinclair & the Rovers. Med et reisefølge som på det meste har talt hele 34 personer har den norske delegasjonen naturlig nok blitt lagt merke til blant skottene, og på Rosemount Golf Hotel i Blairgowrie har nordmennene like godt overtatt hele hotellet for anledningen.

Torsdagen startet på sedvanlig vis med avreise fra Sola, med ankomst Aberdeeen kun 5 minutter senere etter klokken å dømme. Turen gikk nokså direkte videre til Blairgowrie for middag og innkvartering, før kveldens spillejobb på en studentpub i universitetsbyen St. Andrews. Her gjorde Sinclair & the Rovers stor suksess, og da storslageren Fiesta dukket opp mot slutten var det nærmest ekstatisk stemning både blant nordmenn og innfødte.

Den ærverdige byen Edinburgh var fredagens hovedreisemål. Her fikk reisefølget en meget grundig og omfattende omvisning med buss, og turen ble også noe ufrivillig forlenget da Børge skulle forsøke å ordne en toalettstopp og bussen kjørte til et senter langt utenfor allfarvei. Besøket i byen ble likevel en god oppladning til kveldens flotte treretters middag på Lands Of Loyal Hotel utenfor Blairgowrie, der maten smakte så utsøkt at folk nærmest lå svimeslått etterpå i rent velvære.

Det ble likevel et langt nattskift, og lørdagen startet derfor tungt for enkelte. Mens noen valgte å tilbringe dagen i selve Blairgowrie, reiste andre til byen Perth et stykke unna. Blant disse var også Børge og Nodi, som selvsagt benyttet sjansen til å gjøre nødvendige innkjøp da de plutselig ramlet over den lokale Birkemo-butikken. Både parykker, morosaker og ikke minst en oppblåsbar banan var blant remediene som ble innkjøpt her.

Kveldens veldedighetskonsert i Blairgowrie ble et nytt høydepunkt for Sinclair & the Rovers, og stemningen nådde atter nye høyder. Nordmennene ble også storvinnere i kveldens lotteri, og aller mest fornøyd var kanskje Nodi, som vant en flott lampe (!) med engelsk støpsel, og uten lyspære eller skjerm. Det hovedsaklig noe eldre publikummet satte ellers stor pris på Sinclair sin irske musikk, og dette ble behørig feiret på hotellet etterpå.

Søndag var for noen en enda tyngre dag enn lørdagen, og det ble derfor en relativt sen og rolig start på dagen. Dette skyldtes delvis også at en stor del av reisefølget skulle reise hjem denne dagen. For de gjenværende gikk imidlertid turen omsider til Dundee, hvor Sinclair & the Rovers hadde turens siste spillejobb på nok en pub. Søndag og tidlig konsertstart til tross, konserten ble nok et høydepunkt i bandets etterhvert bunnsolide konsept.

Skottland har med andre ord vist seg å være et godt sted for Sinclair & the Rovers, og det blir nok neppe siste gang bandet reiser hit for å spille. Blairgowrie seiler dessuten opp som en het kandidat for Klepp Hornmusikks sommertur neste år. Turen avsluttes forøvrig mandag kveld.

(10.03.2003 kl 06:00)

Billettsalget starter

BRYNE: Med under en måned igjen til vårens konsert "Dei goe 60-årå" i Storstova, starter billettsalget denne uken. Billetter legges ut for salg på Modell Frisør på Kleppe, samt gjennom Storstovas billettsystem på Bryne. Den enkleste måten å få billetter på er imidlertid gjennom Klepp Hornmusikk direkte. Billetter kan bestilles per e-post fra billetter@klepp-hornmusikk.com, eller gjennom billettansvarlig Hallstein Otnes.

I alt legges rundt 350 billetter ut for åpent salg. Billettene koster 150 kroner, med unummerert plassering i salen.

Konserten i Storstova tar forøvrig for seg den musikalske delen av 1960-tallet, som regnes for det viktigste tiåret i pop- og rockhistorien. Klepp Hornmusikk svinger innom de fleste stilartene som oppstod på denne tiden i løpet av konserten.

Solister er Håkon B. Hansen og Camilla Myrås, mens R&B Management fungerer som toastmastere, dommere og mye annet. Det er vel heller ikke utenkelig med et og annet uventet stunt underveis. Konserten foregår 5. april kl 18:00 i Storstova, med påfølgende Ettershow på Jæren Hotell.

(10.03.2003 kl 06:00)

Annbjørg Lien klar som solist

KRISTIANSAND: Det er nå klart at det blir Annbjørg Lien som blir den neste solisten ut i rekken på Nyttårskonsertene. Kontrakten er forlengst i orden, og Klepp Hornmusikk har allerede mottatt de første notene til konserten, som blir søndag 4. januar 2004, trolig med en tjuvstart allerede lørdag kveld.

Annbjørg og Gillen
Annbjørg Lien blir den neste solisten på Nyttårskonsertene. Her i hyggelig passiar med Gillen etter sin konsert i Storstova i mars 2001, hvor de sammen studerer programbladet fra Nyttårskonsertene samme år.

Dermed ligger alt til rette for en ny konsert der røttene strekkes tilbake til folkemusikken. Annbjørg Lien er kjent som en av Norges dyktigste utøvere av tradisjonell folkemusikk, men spiller bokstavelig talt også på andre strenger, med vinkling mot både jazz og såkalt verdensmusikk. De siste årene har hun beveget seg stadig mer mot disse stilretningene, men hele tiden er det folkemusikken som er ledesnoren.

Annbjørg blir imidlertid å treffe allerede i november, om enn i en noe annen setting. Da spiller hun sammen med Sondre Bratland i Orre Kyrkje på fullmånekonsert, en forestilling som forøvrig også havner under paraplyen Kultur i Klepp 2003. Dette er kommunens offisielle kulturdager, som i år pågår fra 31. oktober til 9. november.

(10.03.2003 kl 06:00)

Årsmøte i Klepp Hornmusikk

BRAUT: Fredag er det klart for årsmøte i Klepp Hornmusikk, bare 9 måneder etter forrige årsmøte. Grunnen til årets tilsynelatende tidlige årsmøte er at det i fjor ble vedtatt å flytte korpsets regnskapsperiode til å følge kalenderåret. Av denne grunn ville det også være naturlig at årsmøteperioden ble tilsvarende.

Årsmøtet vil i år foregå på Plenkrutt-farmen på Braut, der Litle-Store virkelig skal få satt sitt enorme langbord på prøve. Det legges opp til sosialt samvær med enkel servering etter møtet. Eventuelle etternølere som ennå ikke har meldt sin ankomst til møtet, men som likevel skal være der og også ha mat, må snarest gi beskjed til Ragnhild om dette.

Årsmøtet starter forøvrig kl 18.00, med stemmeregistrering en halv time tidligere.

(10.03.2003 kl 06:00)

St. Patricks Day på Finnegan

SANDNES: Sinclair & the Rovers får ikke mange dager å slappe av på etter en begivenhetsfull tur i Skottland før nye oppdrag venter. Førstkommende fredag og lørdag skal bandet sørge for at den irske skytshelgenen St. Patrick blir behørig hyllet på Finnegan Pub på Sandnes.

St. Patrick
St. Patrick slik man forestiller seg at han var.

Riktignok er ikke selve St. Patricks Day før mandag 17. mars, men som i store deler av verden, legges feiringen av ulike årsaker til helgen før dagen. I Irland strekker markeringen seg noe lengre med festivaler og feiring en uke i strekk fram mot 17. mars.

Men hvem er denne St. Patrick som må feires en hel uke i strekk? Patrick ble født på 400-tallet i enten Wales eller Skottland men ble i ung alder tatt som fange av irske omstreifere på plyndretokt. Etter seks år som slave, klarte han å rømme fra landet og endte opp som munk i Frankrike. Mange år senere vendte han imidlertid tilbake til Irland, denne gangen for å kristne det hedenske folket der.

I tillegg til å ha bidratt til kristningen av landet, skal han også være den som er opphavet til at shamrocken (trekløveren) er blitt et av Irlands fremste nasjonalsymbol. Og som om ikke dette er nok, skal han i følge legendene være den som ved å slå på trommer sørget for at slangen, som var et hedensk dyr, ble utryddet fra øya. Alt i alt synes irer over hele verden at dette er gode nok grunner til å feire ham med en Guinness eller to førstkommende helg.

(10.03.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Filmen det ble gjort opptak til under forrige hornmusikkøvelse og hvor Anita har hovedrollen, kan fort bli en nesten ren hornmusikkaffære. Filmskaper Ivar Salomonsen var forrige helg på befaring på Sveinsvoll hvor det raskt ble slått fast at Sveinsvollhuset og området rundt egner seg ypperlig som location, som det heter i de kretser.

  • Etter stor ståhei sist høst har det nå lenge vært stille omkring griseprateren på Braut. Nå viser det seg at det amerikanske TV-showet Ripley's Believe It Or Not allerede har sendt et innslag om griseprateren i USA. Innslaget skal være sammensatt av ulike TV-klipp fra norsk fjernsyn, melder amerikanske observatører.

  • Blant korpsene som stiller til årets Jærstevne på Kleppe, vil det i år dukke opp et nytt navn. Det dreier seg riktignok ikke om noe nytt korps. Bak navnet Gjesdal Brass skjuler det seg gamle og kjente fjes fra Oltedal og Ålgård Musikkorps som nå har fullført sammenslåingen av de to korpsene.

  • I følge pålitelige kilder, var VG forrige fredag på ØSU-besøk. Anledningen var den første øvelseshelgen til det som kanskje er Norges første nettband med medlemmer fra hele landet. Det foreløpig navnløse bandet er hvert fall høyst sannsynlig det første i verden som utelukkende spiller musikk av 80-tallsbandet Marillion etter å ha truffet hverandre på VG-nett.

  • På grunn av Skottlandstur og vinterferie forøvrig, var det meldt stort forfall til torsdagens øvelse i Klepp Hornmusikk. Øvelsen ble derfor avlyst, men det meldes likevel om aktivitet i enkelte instrumentgrupper.

  • "Do you feel something in your nose" er det nye engelske uttrykket for "kjenner du en rar lukt", melder sikre kilder. Replikken oppstod etter et uforklarig påfunn med stinkbomber i sigaretter i Blairgowrie.

  • Børge har sittet modell for de skotske såkalte "See you Jimmy"-hattene. Mer om dette neste uke.

  • Sigarklubben som var med på skottlandsturen skal ha blitt oppløst, meldes det. Grunnen skal være at flere av medlemmene har utvist en usedvanlig sterk forkjærlighet for søvn underveis.

    (10.03.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Er "Dei goe 60-årå" noe for deg?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Stor suksess for Sinclair i Skottland
     Billettsalget starter
     Annbjørg Lien klar som solist
     Årsmøte i Klepp Hornmusikk
     St. Patricks Day på Finnegan
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2003:
    Hele denne uken

     Manager steppet inn som vikar
     Filminnspilling på øvelsen
     Kamerater på Sovjetekskursjon
     VM-gjengen er hjemme igjen
     Sinclair klar for Skottland
     Sigurd Køhn selger CD'er
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 9, 2003:
    Hele denne uken

     SAKMIL trollbandt kommunen
     Mye rart på Børge-festivalen
     R&B Management klar for hitmarkedet
     Jærstevnet inn i planleggingsfasen
     Rykter & Rauaraddel