SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 20, 2005 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kjølig 17. mai i vente

KLEPP: Tirsdag finner nordmenn nok en gang frem finklær og bunadstøy, og feirer grunnlovsdagen på tradisjonelt vis. Det finnes vel knapt noen mer tradisjonsbunden dag enn dette på den norske kalenderen, og også i Klepp kommune er det meste slik det pleier å være på 17. mai.

For musikkorpsene er publikumsmengden aldri større enn på nasjonaldagen, og for de fleste korps er dagen en lang arbeidsdag, der et ikke ubetydelig antall kilometer skal tilbakelegges til fots. For Klepp Hornmusikk byr dagen på revelje og tre barne-/folketog.

17. mai 2004
Kjølig 17. mai i vente for Klepp Hornmusikk. Her er korpset klart til folketog på Kleppe i 2004.

Som vanlig spiller Klepp Hornmusikk i togene på Tu, Kleppe og Horpestad. Dagen starter tidlig med oppmøte på Kleppe allerede kl 07:00, som etterfølges av revelje og spilling i gatene. Etter flaggheising og en god frokost på Bryne Kro & Hotell går de nevnte togene i rask rekkefølge, før arbeidsdagen går mot slutten i 13-tiden.

Heller ikke i år ser det ut til å bli drømmevær på nasjonaldagen. De siste varslene går ut på nordvest bris, 10 grader og enkelte regnbyger. Alt er med andre ord ved det gamle også på værsiden.

(16.05.2005 kl 06:00)

Full forvirring om fanebærer

KLEPP/NÆRBØ: Etter at Klepp Hornmusikk forrige helg sikret seg en fanebærer til årets 17. mai, hersker det nå full forvirring og usikkerhet rundt fanesaken. Relativt sikre meldinger tyder nemlig på at fanebærerens rygg har slått seg alvorlig vrang i løpet av den siste uken.

Det skal derfor være høyst usikkert om fanebæreren er klar til innsats på nasjonaldagen, og det kan dermed gå mot den første 17. mai på svært mange år at korpset går uten fanebærer. På den andre siden er imidlertid ikke miraklenes tid helt forbi, så plutselig kan en vanskelig rygg være i orden igjen.

Det meldes derimot om stor oppslutning i andre deler av korpset. Trommerekken er i år ventet å bestå av 3 paradetrommer, etter at superreserve Jonny nok en gang stiller opp som Gamlå-traktør. I tillegg skal Boris Aleksandrov være klar til innsats.

Selv om tidligere tamburmajor Stokken nylig ble mor igjen, er det også ventet et gledelig gjensyn med tamburstaven. Det blir nok likevel ikke Stokken som bærer stokken dette året.

(16.05.2005 kl 06:00)

SAKMIL setter marsjstandarden

KLEPP: - Marsjering og Klepp Hornmusikk er ikke alltid den beste kombinasjonen, hevder korpskilder overfor SAKMIL-nyhetene. Likevel er det en kjensgjerning at Hornmusikken sjelden spiller for så mange mennesker samtidig som på 17. mai.

Nodi kommanderer
Kommandør Nodi i aksjon.
Dermed var det duket for knallharde takter på øvelsen på torsdag, da formann Nodi tok kommandoen fra første øyeblikk. I løpet av en halvtime skulle nemlig Klepp Hornmusikk sine marsjferdigheter komme opp på respektabelt 17. mai-nivå. Med sin bakgrunn som tredjemann og virvelavslutningsmarkør i SAKMIL mente Nodi forøvrig at han var godt kvalifisert til oppgaven.

Iført russisk kommandolue og med kraftfull stemme kommanderte Nodi korpset både fremad marsj og til holdt på parkeringsplassen på baksiden av Klepphallen. Mens takras, dårlig innretning og krabbebevegelser skal ha preget den første delen av øvelsen, falt brikkene betydelig mer på plass etterhvert.

På 17. mai er det eksamen for korpset. Nodi, som uttaler til SAKMIL-nyhetene at han sjelden har hatt det så gøy som da han fikk skrike og kjefte på marsjøvelsen, har forøvrig på ekte militært vist utpekt seg selv som marsjleder på nasjonaldagen. Han ble forøvrig anbefalt å søke befalsskolen etter torsdagens økt.

(16.05.2005 kl 06:00)

Stengt varmer opp til festen

HAUGE: Dagen før dagen er tradisjonelt også en stor festdag i Norge, og årets 16. mai på Jæren kan endatil by på ekte 70-talls rockehelter. På kjelvene utenfor Huse på Jæren spiller nemlig det mer eller mindre legendariske bandet Slade opp mandag kveld.

Slade får da æren av å overta et forhåpentligvis godt oppvarmet publikum fra Bingobandet Stengt. Som kjent er det ingenting som varmer sjelen så godt som ekte bingomusikk, og Stengt starter opp kl 20:00.

Stengt og Slade
Bingobandet Stengt varmer opp for Slade 16. mai.

Mandagskveldens konsert på Jæren kompletterer Slades norske miniturne, som startet i Lillehammer på fredag og siden har beveget seg via Eide (ved Molde) og Tønsberg til Hauge.

Hitsamlingen til bandet er ellers massiv, med titler som Come on feel The Noise, Far Far Away, Merry Christmas Everybody, og ikke minst My Oh My. Det er ventet stor tilstrømning av publikum til arrangementet.

(16.05.2005 kl 06:00)

Gutteklubb med lite gutter

SANDVEDPARKEN: Fra Gutteklubben Kan Ikke Headquarters i Sandvedparken kommer påminnelsene på løpende bånd for tiden. Fredag er det nemlig duket for et nytt møte i gutteklubben, og general Jørn ønsker å mobilisere flest mulig. Fra kl 19:00 er det åpent i klubblokalene, melder Jørn i en pressemelding.

SAKMIL-nyhetene kjenner imidlertid til at gutteklubben denne gang virkelig kommer til å leve opp til sitt navn. For flere medlemmers vedkommende er det meldt om både dobbel- og trippelbookinger denne kvelden. På programmet står blant annet vidt forskjellige utflukter til steder som Bjerkreim og Flor & Fjære.

Det er likevel ingen nyhet at Gutteklubben Kan Ikke ikke kan møte til sine møter. Mye tyder derfor på at det uansett blir møte i Sandvedparken på fredag. Det er ikke kjent om, og i tilfelle hvor, diverse jenteklubber skal ha møter.

(16.05.2005 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Heller ikke denne helgen ville værgudene ha noe av at det ble spilt volleyball på Hellestø. Pinserunden måtte derfor utgå på søndag, men det er en ørliten mulighet for at den blir avspilt i løpet av mandagen.

  • Sinclair & the Rovers følger opp sin suksess fra i fjor, og spiller opp til ny heidundrandes folkefest på Ungkarsfestivalen i Suldal 1. - 3. juli. Det er klart etter at de siste forhandlingene ble sluttført i forrige uke.

  • Kylling-Børge og hans assistent Aina utfører denne uken omfattende research langs strekningen Houston - New Orleans i USA. Dette kan resultere i en SAKMIL-tur til høsten, etter at SAKMIL nylig trakk seg fra en annen planlagt tur til området.

    (16.05.2005 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kjølig 17. mai i vente
     Full forvirring om fanebærer
     SAKMIL setter marsjstandarden
     Stengt varmer opp til festen
     Gutteklubb med lite gutter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 19, 2005:
    Hele denne uken

     Jernbanemøte ga ny, suveren rekord
     Jordmor feiret jubileum
     Fødsel utløser navnestrid
     Dramatisk kidnapping ble til julebord
     Nye rystende fotballavsløringer
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 18, 2005:
    Hele denne uken

     Full musikk på travbanen
     Dixie-musikk hentet frem kremmerånden
     Guinness-klubben til Nærbø
     Travel bursdagsuke vel overstått
     Kan Kan Ikke denne gang?
     Rykter & Rauaraddel