SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 17, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Solskinnsdag for jærkorpsene

BRYNE: Værgudene kunne vel knapt ha funnet en bedre ramme for lørdagens tradisjonelle Jærstevne på Bryne. Fra en skyfri skimmel skinte en strålende sol over både byen på Jæren og alle menneskene som hatt tatt turen ut, og ikke minst de fem store voksenkorpsene i jærregionen: Bryne Musikkorps, Klepp Hornmusikk, Nærbø Musikkorps, Gjesdal Brass Band og Vigrestad Brass Band.

Jærstevnet er et årlig arrangement som går på rundgang mellom korpsene. I år hadde stafettpinnen kommet til Bryne, og det var slett ikke noe dårlig valg. I det fine været var det en del folk i sentrum, og ikke overraskende også på kjøpesenteret M44, selv om handlingen der foregår innendørs. Dermed var det godt med publikum da korpsene marsjerte fra Bryne Mølle og opp til torget, der det ble avspilt en liten minikonsert med bidrag fra alle korpsene.

Mens korpsene hadde marsjert enkeltvis til torget, ble rekkene godt blandet på tilbakevegen. I samlet flokk var det et eneste stort møljekorps som marsjerte gjennom Storgata i motsatt retning, med M44 som mål. Her ble det musikalske programmet fra torget gjentatt, før alle korpsmusikerne etterhvert forflyttet seg opp til Sekkelageret på Bryne Mølle.

Jærstevnet 2008
Vårlig i solen på Bryne torg da korpsene på Jæren møttes til Jærstevnet.

Klokken 14:30 var det her tid for den tradisjonelle jærstevnekonserten, der alle korpsene spiller for hverandre og det øvrige publikum. Her var det Gjesdal Brass Band som var først ut, og de satte standarden høyt med en gang. Dette korpset fra Oltedal og Ålgård har hatt en markert nivåhevning de siste årene, og gjør det stadig skarpt i brassbandkonkurransene. Dirigent Jonas Skartveit Rogne er dessuten en av to norske dirigenter som får representere Norge under EM i direksjon dette året.

Nærbø Musikkorps fulgte så opp med sitt program, og dette viste at korpset ikke bare kan spille revy, men også spille bra musikk. Stevnets desidert minste korps, Vigrestad Brass Band, imponerte tross sin lille besetning, og fikk stor jubel fra publikum.mens det var Klepp Hornmusikk og vertskorpset Bryne Musikkorps som fikk æren av å avslutte det hele.

Etter flere timer med musikk kunne det konstateres at det fortsatt gjøres mye bra arbeid i korpsbevegelsen på Jæren. Både kvaliteten og engasjementet ligger på et høyt nivå, og interessen rundt de ulike korpsene er høy. Det lover godt for fremtiden.

(21.04.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Solskinnsdag for jærkorpsene
     Opera-Sirkus tar form
     Ny debatt om brokkoli
     Mot nye quizhøyder
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2008:
    Hele denne uken

     Rodeoshow på en fredagskveld
     QO i sjøslag på sjøhusene
     Orden igjen etter talltull
     Når korpsene møtes
     Superband tilbake til Jæren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2008:
    Hele denne uken

     Ekstatisk OGMS-møte på Bryne
     God samling med støttemøter
     Trivelig rundt stambordet
     Talltull på Megleren
     Rykter & Rauaraddel