SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 34, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL på militærtokt

BJERKREIM: Trommestuntgruppen SAKMIL var lørdag ettermiddag ute på et helt spesielt oppdrag i de sørlige delene av Rogaland. Like ved Vikeså i Bjerkreim var det invitert til samling med militærhistoriske kjøretøyer, og en lang rekke entusiaster fra hele landet var samlet for å dyrke sin store lidenskap.

Det var derfor en flott samling med gamle militærjeeper og annet materiell som møtte SAKMIL da de ankom leiren sent lørdag ettermiddag. Trommestuntgruppen ble godt tatt i mot av to ildsjeler, som i neste omgang fraktet både trommer og trommeslagere inn til leirplassen med to veteranjeeper. Her evakuerte SAKMIL straks ut av kjøretøyene og stilte opp i kjent startformasjon.

SAKMIL i Bjerkreim
Boris Aleksandrov og Litle-Store i kjent stil foran et militærinteressert publikum i Bjerkreim.

Stokken, fremad marsj og firkant helt om var de neste trekkene, før et trommestunt ble avspilt med etter forholdene høy presisjon. Publikum lot seg villig begeistre, og flere ga uttrykk for at de aldri hadde sett noe så umilitært korrekt som SAKMIL.

Etter avsluttet spilling og seiersintervjuer med lokalbefolkningen, rykket SAKMIL tilbake til steinbruddet der de opprinnelig hadde ankommet. Den neste halvtimen ble legendarisk.

Harde tak
Harde tak da jeepen satte seg fast i terrenget. SAKMIL dro til det tau og remmer kunne holde, og snart var problemene løst.

Med de samme to sjåførene i de samme to jeepene bar det nemlig ut på tur i terrenget, og i Bjerkreim er dette gjerne av den litt røffe typen. Steinurer, bratte stigninger og varierende vegetasjon var motstanden som de klassiske kjøretøyene møtte, men hver gang de kjørte seg litt fast var både SAKMIL og medhjelperne snare med å få dem videre. En fantastisk runde i storslåtte omgivelser ble dermed resultatet, og de imponerende jeepene med adskillige år på baken tålte all julingen terrenget påførte dem.

Det hele ble avsluttet med en fotoseanse i steinbruddet, med SAKMIL og en av jeepene i en setting som kunne vært hentet rett ut av TV-serien M.A.S.H. Det var bare Radar's "Attention all personell"-rop som manglet, men selv uten dette var tingenes tilstand aldeles perfekt.

SAKMIL
SAKMIL i skjønn positur oppå noe som kunne vært hentet rett ut av en M.A.S.H.-episode.
Foto: Erling Dagsland

Se film av dramatikken underveis:

  • SAKMIL på tokt (6735 K)

    (23.08.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL på militærtokt
     Nygifte lurte alle
     Mange viktige vedtak på Årsmesse
     Olle-Cola er snart drikkeklar
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 33, 2010:
    Hele denne uken

     Britisk suksess for norsk enmannsorkester
     Påslutningsfest i siste liten
     Bra debut i SAKMIL-rittet
     Ferieslutt for de fleste
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2010:
    Hele denne uken

     Langt fra feriepreget OGMS
     Massiv auguststøtte til OGMS
     OGMS vender tilbake til Dublin
     Laksofonkvintetten slo til igjen
     Musikalsk helaften på Voll
     Midt på Nåttå i Kleppekrossen
     Only One tar kvelden
     Rykter & Rauaraddel