SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Historisk minnesmerke sporløst forsvunnet

BLAIRGOWRIE, SKOTTLAND: Stemningen var både stor og høytidelig da Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) plantet sitt minnesmerke i den skotske byen Blairgowrie i september i fjor. I bakhagen til puben Thirty One (31) ble et flott monument bokstavelig talt plantet i jorden, med barsjef Brian som seremonimester og hovedtaler.

En måned senere ble monumentet besøkt, undersøkt og fortsatt funnet i orden da en annen delegasjon var på besøk i den samme byen. Det hadde også fått godt stell og fremstod i beste velgående.

Thirty One i Blairgowrie
Spionbilde fra puben Thirty One i Blairgowrie onsdag formiddag. Minnesmerket til OGMS skulle ha vært ved steinen i høyre hjørnet av bedet, men der var det ingenting. Personene på bildet er for øvrig uskyldige.

I forrige uke ble verden imidlertid gjort kjent med grufulle avsløringer fra Blairgowrie. Da reiste et nytt inspeksjonsteam, som var delvis støttet av OGMS, innom den populære puben på et uanmeldt besøk. De kunne imidlertid ikke finne minnesmerket noe sted i bakhagen, og lurte naturlig nok på om de hadde kommet til riktig sted. Etter avansert utveksling av bilder og informasjon over moderne kommunikasjonsnettverk ble det klart at stedet helt klart var det rette. Minnesmerket var imidlertid sporløst forsvunnet, og betjeningen ved puben kunne ikke gjøre rede for hvor det hadde blitt av.

OGMS-minnesmerket
OGMS-minnesmerket slik det opprinnelig ble plantet 4. september i fjor. Merkelappen bar teksten "In memory of OGMS The Norwegian Guinness Movement 04.09.2010".
Mange kritiske røster har i ettertid hevet seg og undret seg over hvordan en slik tragedie kunne skje uten at noen tok affære. Det stilles blant annet spørsmål om hvor de høytidelig utnevnte vokterne KillKenneth og Linda var da det gjaldt som mest, og hvorfor pubsjefen ikke var på jobb da inspeksjonsteamet var på besøk i forrige uke. Heller ikke hans norske talsmann på Bryne har kommet med uttalelser i saken.

Uansett ser det ut til at OGMS-minnesmerket i Blairgowrie er en saga blott, og det vurderes nå om det må legges opp til et nytt møte på stedet. I så fall vil det trolig bli reist et nytt minnesmerke til minne om både OGMS og det falne minnesmerket.

(02.05.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Historisk minnesmerke sporløst forsvunnet
     Lett kaotisk jærstevne i vårsolen
     Musikalsk stormønstring for store og små
     FUKK-styret tviholder på makten
     Ållveltes på Thime Station
     OGMS samler trådene
     Ny måned og nye quizmuligheter
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2011:
    Hele denne uken

     Ny påskerekord for QO
     Schizofrent påskebrød
     Nakne vikarer holdt følge
     Storinnrykk av korps til Nærbø
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2011:
    Hele denne uken

     Alt klart for QO-aften
     Felevirtuos til Orre
     Ny vår for påskebrødet
     Ny spenning med påskequiz
     Rykter & Rauaraddel