SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 33, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ugrasfrykt i gresskaråkeren

SØR-BRAUT: Varselklokkene ringer og det er sendt ut bekymringsmeldinger fra Plenkrutt-farmen, der sommerens store gresskarprosjekt foregår. Bakgrunnen skal være et besøk av Lortamaen sent onsdag kveld, som skal ha fått uante konsekvenser. Allerede dagen etter besøket hadde det nemlig vokst frem et uhorvelig stort beist av planten Rumex Domestikus, som i de rette miljøer bare omtales som Anda-rot.

SAKMIL-nyhetenes kilder, som har god kunnskap om botanikk, omtaler dette som intet mindre enn en sensasjon. At en flerårig plante skal klare å vokse seg kjønnsmoden i løpet av et døgn er slett ikke vanlig kost. Det fryktes dermed at denne planten skal være genmodifisert etter frøavl på Gillens Slavefarm.

Ugress
Kraftig oppblomstring av Rumex Anda Domestikus på Sør-Braut.

Kildene referer til en samtale med professor i planteavl ved Norges Landbrukshøgskole, Hallgeir Braastad, og opplyser til SAKMIL-nyhetene at det er all grunn til å frykte videre spredning så lenge Lortamaen er på frifot. I og med at planten trolig er genmodifisert, frykter man også akutt infisering av både folk og instrumenter i Klepp Hornmusikk. På midten av 90-tallet fremførte Litle-Store og Sigve, som begge da var medlemmer i korpset, en skrekk-sketsj om dette ugresset under Jærstevnet. Dette resulterte straks i at Tore de France, som også går under navnet Slave-Tore, måtte settes i hardt arbeid med å slite himmol rundt på Anda.

Med forrige ukes oppblomstring i gresskaråkeren på Sør-Braut, fryktes det nå at en ny epidemi nå er i ferd med å bryte ut, og et alvorlig varsku er nå sendt ut.

(15.08.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ugrasfrykt i gresskaråkeren
     God vekst i nyluket åker
     Tilbake til normalen
     Nattestengt og åpent i Kleppekrossen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 32, 2011:
    Hele denne uken

     Frisk sommerstemning for OGMS
     Solid støtte fra fjern og nær
     Ny Vandrefestival under planlegging
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 31, 2011:
    Hele denne uken

     Skutefest for full musikk
     Ny tappemåte observert
     Ny måned for OGMS
     Rykter & Rauaraddel