SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 39, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Storslagen og hendelsesrik helg i dalstrøkene innenfor

BYGLANDSFJORD: Det har på alle måter vært en begivenhetsrik helg for de 30 musikerne fra Klepp Hornmusikk som fredag kveld tok turen til Byglandsfjord utenfor Evje. Det var første gangen Hornmusikken var på tur i dette området, og også selve turen var en nyskapning. I motsetning til tradisjonelle korpsturer handlet denne turen først og fremst om sosiale og lagbyggende aktiviteter, og spillingen var redusert til kun en liten øvelse søndag formiddag.

Etter en lang og til tider strabasiøs tur med en sliten buss, ankom forsamlingen endelig Revsnes Hotell like før klokken 21 fredag kveld. Her ble de møtt med en svært velsmakende middag i form av laks, og etterfølgende dessert. Med ett var minner om gymsaler med skalldyrbord og tidligere tiders seminarmiddager visket bort, og erstattet av en glede over å bli oppvartet. Stemningen var god etter den lange bussturen, og festlighetene fortsatte et stykke inn i natten før hotellets gjester endelig falt til ro.

Lørdagen var fullspekket med aktiviteter for dem som ville, og høydepunktet for mange var nok raftingen på lørdag ettermiddag. Et flertall av turdeltakerne deltok på denne aktiviteten og forserte barske elvestryk med største selvfølgelighet. Noen plask og mer eller mindre frivillige dukkerter ble det underveis, men jevnt over forløp raftingen helt uten problemer. For noen ble raftingen også en personlig seier der eventuell vannskrekk ble raskt kurert. Det var derfor en våt, men svært lykkelig forsamling som kom tilbake til hotellet utpå ettermiddagen.

Gokart på Evje
Det gikk fort unna i svingene på gokartbanen.

Billettoverrekkelse
Det lokale paret som var ute på en hyggelig lørdagsmiddag ble glade og overrasket da leder Malin kunne gi dem billetter til Nyttårskonsertene.
En rask lunsj og busstur senere var det tid for flere fartsfylte aktiviteter. Gokartbanen på Evje var neste stopp, og her fikk de aller fleste utfolde seg i fri dressur rundt banen. Mens enkelte var ganske rå på kjøringen, tok andre det mer med ro og kjørte varsomt i svingene, men alle kom ut av det uten skrammer og med et nytt anfall av lykkerus. Dermed ble det også en ekstra omgang for noen av deltakerne, og da gikk det til dels enda fortere i svingene.

Lørdagens siste faglige aktivitet var bowling i Evje sentrum, der Hornmusikken fordelte seg over halvparten av banene. Konkurranseinstinktet var på plass her også, men først og fremst var dette enda en kjekk aktivitet som bidro til å gjøre dagen til en av de bedre i Hornmusikk-historien.

Kvelden ble tilbragt på hotellet, der nye kulinariske opplevelser ble fortært. Svinestek var kveldens hovedrett, og stemningen rundt bordene i spisesalen var helt upåklagelig. Det mente også det lokale paret som var ute på en hyggelig middag og tilfeldigvis havnet midt oppe i den noe høylytte og glade Hornmusikk-gjengen. I stedet for å føle seg som det femte hjulet på vognen deltok de i festlighetene, og gleden var stor da Hornmusikk-leder Malin kunne overrekke dem løftet om 2 billetter til Nyttårskonsertene på Klepp 8. januar 2012.

Ellers fortsatte festen på hotellet med både quiz, dans og papirflykasting. Kreative antrekk, nye danser og enkelte C-momenter i turn ble forsøkt i løpet av kvelden, og en gjeng med lokale gjester som plutselig befant seg i samme lokale lot seg villig rive med i feiringen. Den pågikk helt til etter stengetid i baren, og for noen trolig litt lenger. Likevel var det en forholdsvis opplagt gjeng som stilte til frokost og øvelse dagen etter, og de godt 2 timene med spillingen gjorde faktisk god nytte for korpset.

Øvelse på Evje
Søndagens øvelse var den eneste på turen, men var likevel både god og nyttig.

Nok en velsmakende lunsj var siste høydepunkt på Revsnes Hotell, før den lange turen hjem kunne starte i 13-tiden søndag. Med bussturen opp friskt i minne, ble ruten denne gang lagt om Kristiansand og langs E39 for ikke å sette turbussen på altfor harde prøver. Dette gikk bra en god stund, og motoren jobben riktig så friskt til tider.

I stigningene før Lyngdal var det imidlertid slutt. Da kunne sjåføren melde om at clutchen hadde tatt kvelden, og på toppen av en bakke ble kjøretøyet kjørt inn til siden for det som kanskje ble bussens aller siste stopp. Redningstjeneste ble rekvirert, og like etter ble jakten på en ny buss iverksatt med hjelp fra moderne mobiltelefoner. Humøret og stemningen var det imidlertid ingenting å si på, og det var ingen som lot seg stresse av å stå i vegkanten i et nokså øde område.

Imponerende nok innfant en ny buss seg før en time hadde gått, og etter en rask omlasting var korpset omsider på vegen igjen. Vel hjemme igjen kunne turdeltakerne konstatere at det hadde vært en særdeles begivenhetsrik tur, og en opplevelse det skal ta lang tid å glemme. Både helgens hovedsjåfør og søndagens reservesjåfør hylles for øvrig som helter etter den høyst lagbyggende helgen.

(26.09.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Storslagen og hendelsesrik helg i dalstrøkene innenfor
     Ny komet på Rockometeret
     Fasiten fant formen
     Ny runde for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 38, 2011:
    Hele denne uken

     Ny korkskandale ryster FUKK
     Hornmusikken til Evje
     Ny Kor Hoen-tur på plass
     Spredte quizresultater
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 37, 2011:
    Hele denne uken

     Rocka reisemål for Kor Hoen Travels
     Kor Hoen Travels på 1-2-3
     Alt som før i Megler-quizen
     Bevegelse i FUKK-styret
     Rykter & Rauaraddel