SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 13, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Skytemusikal traff blink

KLEPPE: Hele denne helgen har det vært utstrakt bruk av skytevåpen i Klepp Rådhus, dog uten at noen kom til skade. Musikalen Annie Get Your Gun, som handler om skarpskytterne Annie Oakley og Frank Butler og deres konfliktfylte kjærlighetsforhold, ble en stor suksess og trakk over 1000 mennesker til rådhuset i løpet av helgens forestillinger.

Ingrid Kjosavik og Nils Erik Steinsbø briljerte i hovedrollene som Annie og Frank, og det er nesten uforståelig at disse ikke er å se langt oftere på musikalscener i distriktet. Nydelig og kraftfull sang går like lett som de korte, men treffsikre dialogene mellom musikken. Her skyter de to blink på flere måter, og med det er SAKMIL-nyhetenes klisjèkasse nesten oppbrukt.

Annie og Frank
Frank Butler (Nils Erik Steinsbø) og Annie Oakley (Ingrid Kjosavik) er de to gjennomgangsfigurene i Annie Get Your Gun. Egentlig er de hodestups forelsket i hverandre, men Frank liker ikke å bli slått av en jente.

Musikken til Annie Get Your Gun passer Klepp Hornmusikk som hånd i hanske. Her er spennvidden og variasjonen stor, men felles for omtrent samtlige musikkstykker er den livlige og lette stilen med massevis av trøkk og blås innimellom. Legg til den fantastiske innsatsen til koret fra Vågen Videregående Skole, og opplevelsen blir kort og godt mektig.

Dette inntrykket ble raskt festet også hos publikum. Latter, humring og stående ovasjoner er stikkordene, og begeistringen var stor blant de fremmøtte. Selv på torsdagens lukkede førpremiere for sponsorene var responsen udelt positivt, og den gode stemningen holdt seg gjennom hele helgen. Det hadde riktignok vært plass til enda litt flere folk i salen, men det var langt fra glissent under noen av forestillingene.

Annie og Buffalo
Ingrid Kjosavik glitret i rollen som Annie Oakley. Her med sirkuslederen Buffalo Bill med ryggen mot kamera.
Hovedpersonene selv var uansett godt fornøyd med storsatsingen, og både for Hornmusikken, hovedrolleinnehaverne og alle elevene fra Vågen er det et stort kick å få være med på noe slikt som dette.

Om det blir flere lignende oppsetninger på Klepp i fremtiden gjenstår å se. Selv med to store musikalsuksesser (Chess i 2009 og Annie Get Your Gun i 2012) på rullebladet er det ikke til å legge skjul på at slike arrangementer koster mye. Ikke bare legges det ned mye frivillig tid og arbeid i prosjektene, men det koster også økonomisk. Evalueringen i etterkant vil vise hva fremtiden vil bringe.

I mens suger alle de involverte på karamellen en liten stund fremover, og til helgen er det tid for en velfortjent påskeferie for samtlige.

(26.03.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Skytemusikal traff blink
     Kritikerne var fornøyde
     Enda en ny forening stiftet
     Umiddelbart støttemøte for IRMS
     HYKKAS - en motvekt til FUKK
     OGMS-følget tar av sted
     Fortsatt førsteplass for Fasiten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 12, 2012:
    Hele denne uken

     Flydramatikk over Afrika
     Storbandet fornyer instrumentparken
     Annie for full rulle
     Fasiten ny månedsleder
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2012:
    Hele denne uken

     Grease-feber på Nærbø
     Annie-innspurten i gang
     Roverne til Kristiansand
     Full pott for første gang
     Wordfeud-turnering og motturnering
     Rykter & Rauaraddel