SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 13, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Skytemusikal traff blink

KLEPPE: Hele denne helgen har det vært utstrakt bruk av skytevåpen i Klepp Rådhus, dog uten at noen kom til skade. Musikalen Annie Get Your Gun, som handler om skarpskytterne Annie Oakley og Frank Butler og deres konfliktfylte kjærlighetsforhold, ble en stor suksess og trakk over 1000 mennesker til rådhuset i løpet av helgens forestillinger.

Ingrid Kjosavik og Nils Erik Steinsbø briljerte i hovedrollene som Annie og Frank, og det er nesten uforståelig at disse ikke er å se langt oftere på musikalscener i distriktet. Nydelig og kraftfull sang går like lett som de korte, men treffsikre dialogene mellom musikken. Her skyter de to blink på flere måter, og med det er SAKMIL-nyhetenes klisjèkasse nesten oppbrukt.

Annie og Frank
Frank Butler (Nils Erik Steinsbø) og Annie Oakley (Ingrid Kjosavik) er de to gjennomgangsfigurene i Annie Get Your Gun. Egentlig er de hodestups forelsket i hverandre, men Frank liker ikke å bli slått av en jente.

Musikken til Annie Get Your Gun passer Klepp Hornmusikk som hånd i hanske. Her er spennvidden og variasjonen stor, men felles for omtrent samtlige musikkstykker er den livlige og lette stilen med massevis av trøkk og blås innimellom. Legg til den fantastiske innsatsen til koret fra Vågen Videregående Skole, og opplevelsen blir kort og godt mektig.

Dette inntrykket ble raskt festet også hos publikum. Latter, humring og stående ovasjoner er stikkordene, og begeistringen var stor blant de fremmøtte. Selv på torsdagens lukkede førpremiere for sponsorene var responsen udelt positivt, og den gode stemningen holdt seg gjennom hele helgen. Det hadde riktignok vært plass til enda litt flere folk i salen, men det var langt fra glissent under noen av forestillingene.

Annie og Buffalo
Ingrid Kjosavik glitret i rollen som Annie Oakley. Her med sirkuslederen Buffalo Bill med ryggen mot kamera.
Hovedpersonene selv var uansett godt fornøyd med storsatsingen, og både for Hornmusikken, hovedrolleinnehaverne og alle elevene fra Vågen er det et stort kick å få være med på noe slikt som dette.

Om det blir flere lignende oppsetninger på Klepp i fremtiden gjenstår å se. Selv med to store musikalsuksesser (Chess i 2009 og Annie Get Your Gun i 2012) på rullebladet er det ikke til å legge skjul på at slike arrangementer koster mye. Ikke bare legges det ned mye frivillig tid og arbeid i prosjektene, men det koster også økonomisk. Evalueringen i etterkant vil vise hva fremtiden vil bringe.

I mens suger alle de involverte på karamellen en liten stund fremover, og til helgen er det tid for en velfortjent påskeferie for samtlige.

(26.03.2012 kl 06:00)

Kritikerne var fornøyde

KLEPPE: Det er alltid spennende å se hva, og ikke minst om, pressen skriver etter storsatsinger som helgens Annie Get Your Gun. Musikalen hadde på forhånd fått mye omtale i flere medier. Både Jærbladet, Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland viet musikalen stor oppmerksomhet, og forhåpentligvis førte dette også til at mange tok turen til Klepp for å få en god opplevelse.

Likevel er det nok mer interessant å lese hva som følger etter at katten er ute av sekken. Det var derfor mange lett nervøse sjeler som plukket Aftenbladet ut av postkassen lørdag morgen, for å se hvor terningen landet.

Avisomtale Annie Get Your Gun
Stavanger Aftenblad ga terningkast 5 til Annie Get Your Gun.

Frykten viste seg raskt å være grunnløs, for Aftenbladet trillet Annie Get Your Gun til en sterk femmer på terningen. I positive ordelag trekker de frem både Hornmusikken, Vågen videregående og ikke minst hovedrollehaverne Ingrid Kjosavik og Nils Erik Steinsbø. Selv om musikalens tema på mange måter er gammeldags og representerer fortidens kvinnesyn ble det en flott og moderne forestilling der Irving Berlin's udødelige musikk virkelig fikk komme til sin rett.

Ikke uventet trekker Aftenbladet litt på selve scenen og kulissene, som klart er begrenset av mulighetene festsalen i Klepp Rådhus gir. Det er det neppe så mye å gjøre med, men kanskje er det et hint til dagens politikere om å legge til rette for mer kultur i kommunen i fremtiden.

Lørdagens positive Aftenbladet-anmeldelse førte for øvrig til stort oppsving i billettsalget i gjennom helgen.

(26.03.2012 kl 06:00)

Enda en ny forening stiftet

SANDNES: Mange har kanskje fått med seg den lett ulmende konflikten i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS), der en undergrunnsbevegelse leker med tanken om å nyte andre brygg enn Guinness, og i andre lokaler enn OGMS sine faste.

I helgen ser det ut til at denne striden endelig har funnet sin løsning, etter at den nye foreningen eller kanskje heller bevegelsen Ivar Ruse Memorial Society (IRMS) ble stiftet på Melkebaren på Sandnes. Her finner man igjen mange av ildsjelene fra OGMS, men nå med et bredere perspektiv og fokus på mye mer enn bare Guinness.

Stikkordet for IRMS er øl i ulike former, og da av den langt mer spennende sorten enn utvannet pilsnerøl på boks. I sympati og forståelse med sin søsterorganisasjon OGMS legges møtene til alternerende tider, nærmere bestemt til klokken 17:00 på den nest siste lørdagen i hver måned. Møtestedet er som hovedregel Melkebaren, med mulighet for reiser og ekskursjoner til andre steder når forholdene tilsier det.

Etter at røykere og hardbarkede utesittere nærmest har kuppet OGMS de siste årene, slås det fast at møtene til IRMS i all hovedsak foregår innendørs og med fokus på øl generelt. Det er ikke snakk om regulære fylleslag, men seriøs smaking og gjerne under kyndig veiledning fra kjennere. På hvert møte vil en utvalgt person presentere 4 ulike ølsorter til smaking, og øse av sin kunnskap utover forsamlingen.

Nyheten slår etter det SAKMIL-nyhetene erfarer godt an hos sitt publikum, og på neste møte vil Terje presentere 4 utvalgte sorter for det tilstedeværende publikum. Det møtet foregår på den nest siste lørdagen i april, altså 21. april klokken 17:00. Støttemøter er selvsagt tillatt.

(26.03.2012 kl 06:00)

Umiddelbart støttemøte for IRMS

MUKUBA EXPRESS, TANZANIA: Den Afrika-farende frysepinnen og ølentusiasten Ovesen mottok nyheten om opprettelsen av IRMS med stor glede, og han ser frem til å ha et røyk- og frysefritt alternativ til OGMS fremover.

Etter å ha undersøkt reglene for støttemøter besluttet han også straks å iverksette et slikt møte så raskt som mulig i pur gledesrus. Dette ble avholdt klokken 12 søndag, og ombord på Mukuba Express fra Dar Es Salaam til Makambako. Siden møtet altså foregikk på toget var utvalget noe begrenset, men likevel tilstrekkelig til å avholde et støttemøte etter gjeldende regler. Følgende fire ølsorter ble dermed valgt ut av fem tilgjengelige:

  • Mosi Lager (Zambian Brewery Group)
  • Castle Lager (Tanzania Breweries Ltd)
  • Kilimanjaro Premium Lager (Tanzania Breweries Ltd)
  • Serengeti Premium Lager (Serengeti Breweries Ltd)

    IRMS støttemøte Mukuba Express
    Den Afrika-reisende Ovesen ble så glad over opprettelsen av IRMS at han straks iverksatte støttemøte på toget. Disse 4 ølsortene ble smakt på.

    Toget går fra Dar Es Salaam i Tanzania tilk Kapiri Mposhi i Zambia, og dette er grunnen til at utvalget både bestod av zambisk og tanzaniansk øl. De to første skal ha blitt servert på korrekt kald temperatur for lagerøl, mens den tredje ble servert tropisk lunken. Den fjerde ølen ble derfor innkjøpt sammen med den tredje og bedt lagt i fryse-/kjøleboksen. Av en eller annen grunn, og utenfor Ovesens fatteevne, var dette ikke allerede gjort på tross av en halvtom fryseboks.

    (26.03.2012 kl 06:00)

  • HYKKAS - en motvekt til FUKK

    SANDNES: SAKMIL-nyhetene kunne i forrige bringe meldingen om en mottatt melding om en ny organisasjon med navnet HYKKAS (Handikappedes Ypperste Kolleksjoner for Kne og Ankel Systemer). En slik melding sent en lørdagskveld er ikke alltid like lett å forstå, men nå foreligger det nye opplysninger om hva det hele dreier seg om.

    Den nye foreningen skal ha blitt startet i et sterkt sigarpåvirket miljø, og den er en motpol til den langt mer kjente organisasjonen FUKK (Forenede Underberg Kork Kolleksjoner). Initiativtakerne bak HYKKAS hevder at FUKK er sterkt egosentrisk og utelukkende fokuserer på egen vinning, og mener derfor at HYKKAS er et sunt motstykke til dette.

    HYKKAS
    Det er kanskje ikke umiddelbart så lett å se hva dette er, men dette er samlerobjektene til den nye organisasjonen HYKKAS. De finnes i stort antall på toppen av øl- og brusbokser.

    HYKKAS samler nemlig ikke på Underberg-korker, men måler derimot kapitalen i disse dingsene som man finner på toppen av øl- og brusbokser. "Hendelen" som man åpner boksen med skal nemlig være laget av et litt annet materiale enn resten av boksen, og dette resirkuleres til gjenbruk blant annet i produksjonen av ledd og lemmer til handikappede.

    Den uavhengige FUKK-observatøren Laila har allerede samlet på og sendt inn slike i mange år, og er utnevnt til selvskreven president i HYKKAS. I dette vervet vil hun både koordinere innsamling og videresending av disse dingsene, og i motsetning til hva tilfellet er for FUKK forventer medlemmene ingenting igjen for sin innsats.

    Muligens med unntak av en liten takk fra Lars Monsen i neste sesong av TV-serien Ingen Grenser.

    (26.03.2012 kl 06:00)

    OGMS-følget tar av sted

    SANDNES/BAN CHANG, THAILAND: Årets påskemøte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) foregår som kjent i eksotiske strøk. Det er i år Offshore Bar & Restaurant i Ban Chang, Thailand som har æren av å være vertskap for utenlandsmøtet, og her har forberedelsene til den store begivenheten pågått i lang tid.

    Offshore Bar, Ban Chang
    Offshore Bar & Restaurant i Ban Chang. Her blir det offisielt OGMS-møte om knappe to uker.

    En delegasjon på minst 5 personer begynner nok også å bli ganske reiseklare. Til helgen er det klart for avreise til Thailand, til det som ikke bare blir et utenlands OGMS-møte, men også en varm og solrik påskeferie. I tillegg til de som reiser ut fra Sola til helgen, er det ventet at flere deltakere dukker opp til selve møtet på Offshore.

    Det er fortsatt ledige flyseter til Thailand i påsken, men siden dette er høysesong begynner prisene å bli stive nå. En impulsiv Guinness på Offshore koster nå stort sett fra kr 10 000,- og oppover.

    (26.03.2012 kl 06:00)

    Fortsatt førsteplass for Fasiten

    SANDNES: Det ble litt omrokkeringer i resultatlistene etter onsdagens utgave av Megler-quizen. Det var 10 lag som stilte til start, og dette er noe mindre enn normalen i den senere tid. Dermed ble selvsagt en del av lagene stående på status quo i poengsum, mens de som stilte til start rykket i fra.

    Helt i teten handlet det som så ofte før om to lag. Naked Men Singing og Fasiten har knivet jevnt i Megler-quizen de siste årene, og begge har vært jevnt best i sine perioder. Slik sett ble onsdagens quiz veldig symptomatisk, siden disse to lagene vant hver sin omgang med grei margin. Naked Men Singing tok førsteplassen i første runde, mens Fasiten tok seieren hjem i den andre.

    Det er også disse to lagene som leder sammenlagt. Uten at SAKMIL-nyhetene har nøyaktig oversikt leder Naked Men Singing halvåret så langt, mens det er Fasiten som holder på ledelsen for mars måned. Med bare en runde igjen av denne måneden går ganske sikkert månedspremien til ett av disse to lagene.

    SAKMIL-nyhetene bringer her sin egen uoffisielle oversikt over resultatene så langt i mars, for de av lagene som har vært til stede alle 3 gangene. Tallene er ikke verifisert mot den offisielle statistikken.

    Megler-quizen, mars 2012
    Fasiten, 118.5
    Naked Men Singing, 116
    Hjørnet, 109
    Labbetøs, 109
    Halvsøstrene, 101
    Hønsehjernene, 90
    Eyepatches & Racoonhats, 80.5
    Sandnes Ølklubb, 80.5
    Newton & De, 83.5
    IQ Queens, 72

    (26.03.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Holmen Nanobryggeri, med Ovesen i spissen, har kommet på 2. plass i klasse G i NM i Hjemmebrygging 2012. Bryggeriet stilte med en belgisk ale, og sølvplassen er nok vel fortjent.

  • Etter en travel uke med øvinger og musikaler på programmet blir denne uken et lite pusterom for Klepp Hornmusikk før påskeferien. Korpset tar ikke fri fra sin vanlige torsdagsøvelse, men legger istedet opp til en kort øvelse med etterfølgende årsmøte på Klepp Ungdomsskule.

  • Skolekorpsene i Klepp blir også i år invitert til en felles øvelse og konsert med Hornmusikken. I år skjer dette torsdag 26. april på Klepp Ungdomsskule. Tidligere har dette vært et svært populært tiltak og en positiv opplevelse for både barn og voksne.

  • Etter en for noen overraskende seier til "Janassen" i OGMS-turneringen i Wordfeud, er det nå tid for en ny serie med det populære spillet. Serien sparkes i gang på mandag denne uken, med mange av de samme deltakerne som sist. Mer informasjon finnes på http://wf-serie.blogspot.com.

    (26.03.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Skytemusikal traff blink
     Kritikerne var fornøyde
     Enda en ny forening stiftet
     Umiddelbart støttemøte for IRMS
     HYKKAS - en motvekt til FUKK
     OGMS-følget tar av sted
     Fortsatt førsteplass for Fasiten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 12, 2012:
    Hele denne uken

     Flydramatikk over Afrika
     Storbandet fornyer instrumentparken
     Annie for full rulle
     Fasiten ny månedsleder
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2012:
    Hele denne uken

     Grease-feber på Nærbø
     Annie-innspurten i gang
     Roverne til Kristiansand
     Full pott for første gang
     Wordfeud-turnering og motturnering
     Rykter & Rauaraddel