SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 17, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Palmen møter våren

KÅSEN: SAKMIL-nyhetene kunne like etter påske presentere årets ambisiøse hageprosjekt, som går ut på å vekke en tilsynelatende død og vissen palme til live igjen. Selve kjernespørsmålet, altså om det faktisk er liv i treet i det hele tatt, er fortsatt ubesvart, men tiden vil vise om den siste tids anstrengelser er forgjeves eller ikke.

Forrige gang palmen ble omtalt, gikk det mot slutten av vinterens lange tørkeperiode. Siden da har nesten alle de visne grenene blitt klippet av, og jorden palmen vokser i har blitt godt gjødslet. I tillegg har det kommet godt med regn på Jæren, slik at forutsetningene for ny vekst i alle fall burde være på topp.

Palme 21.04.2013
Siden sist har de visne palmegrenene blitt klippet av, jorden har blitt gjødslet og det har kommet godt med regn. De gjenstående grenene er også gule og visne, men er det liv lenger nede i stammen? Det vil tiden vise.

Det er imidlertid altså uvisst om det i det hele tatt er liv i planten. På plussiden noteres det at det virket å være en anelse plantesaft i de grenene som ble klippet av, mens det motsatte fortegn gjelder den totale mangelen på grønne spirer i vekstpunktet på toppen av stammen. Likevel er det slik at våren bare så vidt er i gang, og kanskje kan en litt varmere periode slå positivt ut.

SAKMIL-nyhetene følger uansett prosjektet videre i tiden fremover, med en blanding av nysgjerrighet og håp. Likevel er det også helt realistisk at årets vinter faktisk tok knekken på det hardføre palmetreet. I så fall vil det bli plantet et nytt palmetre på samme sted en gang på sensommeren.

(22.04.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tiden renner ut for FUKK
     Palmen møter våren
     Comeback på Stationen
     Bjella spiller fullmånemusikk
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2013:
    Hele denne uken

     Ellevill tenorfest i Storstova
     Festen fortsatte på Vidsyn
     Nytt arbeidsantrekk for SAKMIL
     Plateslipp fra Helldorado
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 15, 2013:
    Hele denne uken

     OGMS valgte seg april
     Treenig støtte til OGMS
     Siste innspurt før jubileumskonserten
     Snart klart for Operasjon Palme
     Rykter & Rauaraddel