SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Nyttårskonsertene går mot jubileum

KLEPP: Den første helgen i januar neste år er det klart for en aldri så liten milepæl for Klepp Hornmusikk. Da er det nemlig 20 år siden den første nyttårskonserten ble arrangert i Klepp Rådhus, med den lokale sangfuglen Berit Mæland som solist. Konserten var en fantastisk suksess på alle måter, og la grunnlaget for en årlig konsertserie som nå fremstår som selve flaggskipet til Hornmusikken.

Cyrille Mercadièr
Klarinettisten Cyrille Mercadièr, her med sin oktokontraaltklarinett, er solist på Nyttårskonsertene 2014. Det blir også et gjensyn med den første solisten Berit Mæland.
Til jubileumskonserten kommer Berit Mæland nå tilbake på solistpodiet, nå som en veletablert operasangerinne med massevis av erfaring. Samtidig er det ikke fritt for at også Klepp Hornmusikk har hatt en viss musikalsk utvikling gjennom de 20 årene som har gått, så dette kan absolutt bli et spennende møte.

Berit Mæland blir imidlertid ikke den eneste solisten på konsertene. For første gang hentes nemlig en utenlandsk solist inn for anledningen, og det er klarinettisten Cyrille Mercadièr. Til tross for sin franske bakgrunn og virke som klarinettmaker i Paris, har han imidlertid solide røtter inn i det rogalandske musikklivet. Blant annet har han gjennom mange år samarbeidet med Sandnes Klarinettkor, og han beskrives som et unikum av en musiker. Det finnes visstnok nesten ikke den ting mannen ikke kan spille på.

Forventningene er dermed store og listen er lagt høyt, og det ligger an til tre nye utsolgte konserter i Klepp Rådhus like etter årsskiftet.

(29.04.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Storbandet legger ut på miniturnè
     Nyttårskonsertene går mot jubileum
     Vandrefestivalen er i rute
     Mai du skjønne milde for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2013:
    Hele denne uken

     Tiden renner ut for FUKK
     Palmen møter våren
     Comeback på Stationen
     Bjella spiller fullmånemusikk
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2013:
    Hele denne uken

     Ellevill tenorfest i Storstova
     Festen fortsatte på Vidsyn
     Nytt arbeidsantrekk for SAKMIL
     Plateslipp fra Helldorado
     Rykter & Rauaraddel