SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 27, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL tok alle på senga

SAKMIL 20 år logo
KLEPPE, 2. JANUAR 1994: Klepp Rådhus var fylt til randen med mennesker, og pågangen av publikum var så stor at flere faktisk måtte snu i døren og gå skuffet hjem igjen. Det var den andre dagen i et nytt år, og Klepp Hornmusikk hadde invitert til sin hittil største satsing: En storslagen nyttårskonsert med ikke ubetydelig inspirasjon fra den i Wien.

Solist for dagen var lokale Berit Mæland, som den gang var et ungt og lovende operatalent. Nå 20 år etter, er hun en vel etablert operasangerinne med base i København, og slik har det faktisk gått med mange av solistene Hornmusikken senere har hatt med seg. Etter å ha vært nyttårssolist på Klepp har det store gjennombruddet kommet etterpå. Tilfeldig eller ikke - det kan man selvsagt fundere over.

Berit Mæland
Berit Mæland var solist på den første nyttårskonserten, som SAKMIL øvde inn et hemmelig trommestunt til. Det blir for øvrig gjensyn med henne like over nyttår, i en 20 år eldre utgave.
Med inspirasjon fra Wien og en operasangerinne som solist bød den første nyttårskonserten selvsagt på et nokså klassisk repertoar. Her var det både wienervalser, opera og pomp og prakt, og det ble en publikumsfulltreffer fra første stund. Konserten skulle imidlertid også by på et innslag som ikke stod i programmet, og som bare en eneste person utenom hovedpersonene selv visste om. Nyttårsgeneral Johnne ble nemlig i siste liten informert om at noe kom til å skje foran scenen like etter pause.

Den turbulente tiden med instrumentleie og opprør var tilbakelagt, og de seks solide slagverkerne i Klepp Hornmusikk hadde lange øvingsøkter bak seg før nyttårskonserten. I all hemmelighet hadde de øvet inn et trommestunt inspirert av H. M. Kongens Garde, og dette skulle urfremføres på nyttårskonserten. Slagverkerne, som fortsatt omtalte seg selv som SAKMIL etter høstens sabotasjeopprør, var kledde i Hornmusikkens inne-uniformer, det vil si med hvit skjorte og slips, og svarte uniformsbukser.

Dagens flotte SAKMIL-trommer var ennå ikke anskaffet, men det ble i stedet benyttet ordinære marsjtrommer med svarte forheng foran. I tillegg hadde Nodi tatt jobben med å male en haug med trommestikker hvite, for øvrig med hvit Bengalac, og planen var å fremføre trommestuntet i mørke med UV-lamper som skulle lyse opp kun det hvite.

Slik ble det da også, og forbauselsen var stor da konsertpausen var over og andre avdeling skulle begynne. Både publikum, korpset og dirigenten ventet på komme i gang, men alle trommeslagerne manglet plutselig på scenen. En anelse forvirring og muligens lett panikk begynte plutselig å bre seg blant musikerne på scenen, men like etter fikk alle svaret på hvorfor kjøkkenavdelingen manglet.

Inn fra venstre kom nemlig SAKMIL marsjerende på rekke, tok oppstilling og spilte et forrykende trommestunt som det nesten luktet svidd av. Imponeringsfaktoren var høy, og selv om nok UV-lampene kunne ha vært noe kraftigere satt innslaget som en kule. Applausen tydet da også på at folk var fornøyd.

Nå begynte snøballen å rulle. I april skulle SAKMIL spille på egenhånd for første gang, og trommestuntet ble fremført flere ganger i løpet av året. Innpakkingen ble også stadig mer humoristisk, men røde strømpebukser var det ennå ingen som hadde tenkt på.

(01.07.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     20 år med SAKMIL: SAKMIL tok alle på senga
     20 år med SAKMIL: Andre høydepunkter fra 1994
     Julifeiring for OGMS
     Sommer med Helldorado
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2013:
    Hele denne uken

     Bobler på siste quiz
     Tjue år med SAKMIL
     20 år med SAKMIL: Årsmøtevedtak førte til sabotasjeaksjon
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 25, 2013:
    Hele denne uken

     Ny suksess for Vandrefestivalen
     Dixiefond til lokalt næringsliv
     Bryllup for full korpsmusikk
     Cash i hundre og fem
     Quizfinale på onsdag
     Rykter & Rauaraddel