SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 25, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny suksess for Vandrefestivalen

HÅBET: Det ble suksess for 6. gang da Vandrefestivalen ble arrangert på lørdag. Årets festival var lagt til et område i umiddelbar nærhet til Tronsholen Hagesenter på Håbet i Sandnes, og det var rundt 150 betalende festivaldeltakere. Festivalen var dermed blant de best besøkte i Vandrefestival-historien, men uten at det ble rekord.

SAKMIL-nyhetene hadde dette året ingen utskremte reportere tilstede på festivalen, og skal derfor ikke forsøke seg på noen omfattende omtale av de ulike artistene og bandene. Likevel tar vi neppe for hardt i ved å hevde at folk koste seg med et svært variert program, og mange dyktige musikere.

Sinclair & the Rovers på Vandrefestivalen
Sinclair & the Rovers stilte med et par gjesteartister på Vandrefestivalen. Dette var for øvrig bandets foreløpige avskjedskonsert - den aller siste foregår under fullmånen i desember.

Nye og gamle Vandrefestival-artister inntok den store scenen i skjønn forening, og som vanlig var det mange høydepunkter. For et av bandene, Sinclair & the Rovers, ble lørdagen litt spesiell, siden konserten var bandets foreløpige avskjedskonsert. Riktignok skal roverne spille fullmånekonsert i desember, men faktum er at det nå er slutt for det suksessrike bandet. På Vandrefestivalen fikk de for øvrig hjelp av noen unge gjesteartister.

Spenningen var ellers stor omkring tildelingen av neste års Vandrefestival. En til dels fraværende jury endte opp med å bestemme at Vandrefestivalen 2014 foregår i Tubakken. Dermed blir det både Nordsjøritt- og Vandrefestivalfolkefest i denne heftige bakken neste sommer.

(17.06.2013 kl 06:00)

Dixiefond til lokalt næringsliv

SANDNES: Storband-grupperingen Dixie Tunes gjorde fredag et større innhogg i sitt eget Dixie-fond. Anledningen var en spillejobb i forbindelse med Sandnesugå, og fondstømmingen foregikk på Melkebaren før og etter denne spillingen.

Dixiefondet har lange historiske røtter, og er forbundet med en magisk banjokasse som på mystisk vis ofte fylles med penger. Den første skriftlige nedtegnelsen stammer fra 9. mai 2006, da fondet økte med kr 441,50 for så å reduseres med kr 940,- av ukjent grunn. På det største skal fondet ha vært oppe i kr 4725,50. Foruten norske kroner består fondet også av knapper, utenlandske mynter, russekort og telefonnummeret til en musikkskole.

Dixiefondet
Det ble gjort betydelige innhugg i Dixie-fondet på Melkebaren på fredag.

De siste årene har fondet vært relativt stabilt i en Underbergboks, før mesteparten på fredag ble brukt til å støtte lokalt næringsliv på Melkebaren. Ryktene sier ellers at det skal eksistere enda et dixiefond på Ganddal, men dette er ikke bekreftet.

(17.06.2013 kl 06:00)

Bryllup for full korpsmusikk

JULEBYGDA: Alle hjerter gledet seg og folket var pyntet til fest da den strålende bruden Ann Mari ble geleidet opp kirkegulvet i Julebygda Kapell på lørdag. Fremme ved alteret ventet hennes tilkommende ektemann Jani, og i løpet av den flotte seremonien ga de hverandre sitt ja til evig troskap.

Det var imidlertid noe litt spesielt med akkurat dette bryllupet. Til vanlig er nemlig Ann Mari å finne i fløyterekken til Klepp Hornmusikk, og nettopp Hornmusikken hadde en svært sentral rolle. Korpset spilte nemlig både på innmarsjen, utmarsjen og underveis i vielsen, og dermed ble det trolig også satt ny Hornmusikk-rekord i spilling under ett og samme bryllup.

Brudepar
Brudeparet på trappen etter vielsen.

Både Mendelsshons og Jan Magne Førdes Bruremarsj stod på programmet inne i kirken, men også udødelige "Only Love" og et par salmer hørte med til dagens bryllupsrepertoar. Faktisk var det utelukkende Klepp Hornmusikk som spilte i kirken under denne vielsen, og så vidt SAKMIL-nyhetene kjenner til er dette første gang korpset har vært fullverdig bryllupsorkester.

Trommeheising i Julabygda
Tauet til kirkeklokken måtte tas i bruk da stortrommen skulle på plass i Julabygda kapell.

Hornmusikk-spillingen gikk for øvrig ikke helt uten dramatikk. Plassen oppe på galleriet var nemlig ganske begrenset, og det var slett ikke enkelt å få opp trommesett og andre nødvendige instrumenter. Tauet til kirkeklokken måtte derfor brukes til å heise opp stortrommen til trommesettet, men på tross av dette var korpset klart i god tid før bruden skulle ledes opp kirkegulvet.

(17.06.2013 kl 06:00)

Cash i hundre og fem

BRYNE: Det var mange som hadde fått med seg at Aaslandbros i disse dager feirer 5-årsjubileum som band, og da ikke minst som et hyllestband til legenden Johnny Cash. Med helsides oppslag i Stavanger Aftenblad, der en "maserau" på Thime Station trekkes frem som hovedårsaken til at Aaslandbros i det hele tatt eksisterer i nåværende form, var forhåndsreklamen den aller beste.

Aaslandbros på Thime Station
Aaslandbros, her forsterket med Anita Bekkeheien og Knut Engelsgjerd, strålte på Thime Station onsdag kveld.
Foto: Erling Dagsland

Det kom da også godt med folk til jubileumskonserten på Thime Station onsdag kveld. Det var her det hele startet for fem år siden, og tilfeldighetene ville det også slik at onsdagens konsert var nr. 100 med Johnny Cash på repertoaret.

Aaslandbros stilte med sin vanlige besetning, bestående av 3 Aasland-brødre og en langhåret trommis. For anledningen hadde bandet imidlertid forsterket seg selv med Hellhorns, Knut Engelsgjerd på gitar og Anita Bekkeheien på sang. Resultatet var strålende, og selv om folk stod som sild i tønne på Thime Station, var publikumsstemningen fantastisk.

Aaslandbros med Hellhorns
Blåserne i Hellhorns tilføyde ytterligere en dimensjon til Cash-musikken.

Det ble i det hele tatt en verdig og storslagen milepæl i Aaslandbros sin historie, og legenden Cash vandrer nok videre med bandet en god stund til.

(17.06.2013 kl 06:00)

Quizfinale på onsdag

SANDNES: Etter nesten et halvt år med ukentlige spørsmål, premier og tilhørende fornøyelser er det onsdag kveld klart for den store quizfinalen på Megleren Øl- og Vinstue. Nå er det nemlig ferietid også for travle pubquiz'ere, og det blir dermed onsdagsfri frem til september.

Det er vel knapt noen spenning i hvem som vinner halvåret på Megleren denne gang, siden Labbetøs allerede tidlig i sesongen sikret seg en solid ledelse og siden har holdt på denne. Likevel kan æren av å sikre seg vårhalvårets siste rundeseier og ikke minst bonusrunde alltid være en liten godbit.

Quizen på Megleren starter som alltid klokken 20:30. Selv om det nok blir et visst fokus på det som har vært denne gang, er quizen selvsagt åpen for alle interesserte.

(17.06.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Fra Tubakken meldes det at prisene etter forrige helgs Nordsjøritt nå er delt ut. Blant flere prisvinnere finner vi også KillKenneth, som er tildelt premien som den mest rocka i bakken. Det var selvsagt innsatsen som innhoppende trommis for Aaslandbros, samt røyke- og drikkepausen som imponerte juryen. Prisen består for øvrig av en flaske Druetråkk.

  • Irsk-inspirerte Sinclair & the Rovers ladet opp til Vandrefestivalen med sin sommerkonsert på Only 1, og til tross for litt problemer med en Bergen-fast trommis innledningsvis, ble fredagskvelden en stor suksess.

  • Trommestuntgruppen SAKMIL fyller som kjent 20 år i år, og i den forbindelse lanserer SAKMIL-nyhetene neste uke en artikkelserie som tar for seg SAKMIL-historien fra grunnleggelsen i 1993 og frem til i dag. Serien vil gå ukentlig, helt frem til selve finaleutgaven av SAKMIL-nyhetene mandag 28. oktober. Denne datoen er for øvrig også selve bursdagen til SAKMIL.

  • SAKMIL-nyhetene tar ellers også konsekvensen av ferietiden, og går nå inn i sommermodus de neste ukene. Det betyr fortsatt ukentlige oppdateringer hver mandag morgen, men i noe begrenset utgave dersom ingen større hendelser finner sted.

    (17.06.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny suksess for Vandrefestivalen
     Dixiefond til lokalt næringsliv
     Bryllup for full korpsmusikk
     Cash i hundre og fem
     Quizfinale på onsdag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 24, 2013:
    Hele denne uken

     Målfoto avgjorde SAKMIL-duell
     Palmen er erklært død
     Siste innspurt for Vandrefestivalen
     Hornmusikken drar til skjærgården
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2013:
    Hele denne uken

     Gråvær over blomstene
     SAKMIL tok en dobbel
     Det store pauseåret: Sinclair & the Rovers tar en Kaizers
     Glissent sommermøte for OGMS
     Voksenopplæring og huskestue på støttemøter
     SAKMIL med sterk startfemmer
     Rykter & Rauaraddel