SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 42, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL rocket stadion

SAKMIL 20 år logo
JÅTTÅVÅGEN, 9. JUNI 2012: Det var en stor dag for alle, ikke minst for de 25 000 menneskene som hadde tatt turen til Viking Stadion for å se 80-tallets rockehelter opptre en siste gang. Stikkordet er Mods, Stavanger-bandet som hadde sin storhetstid rundt 1980 og som produserte sanger som nektet å dø. Nå skulle bandet endelig gjenforenes i en enkeltstående stadionkonsert, og det hele ble utsolgt i rekordtid.

Oppvarmingen til kveldens store show var også stjernespekket, med norske artister fra øverste hylle blant aktørene. Hele 5-6 timer med show fra scenen ledet opp til det store klimakset da Mods skulle innta scenen i 21-tiden om kvelden.

Konsertåpningen var imidlertid av det slaget ingen hadde forestilt seg. Det var nemlig SAKMIL som fikk æren av å åpne den storslagne konserten, og jubelbruset steg over stadion da 6 staute, og for en gangs skyld velkledde, trommeslagere marsjerte taktfast inn på scenen. En enkel rytme utviklet seg raskt til et fengende groove som ga gjenlyd langt ut over stadionveggene i Jåttåvågen, og Viking Stadion nærmest eksploderte da det hele kulminerte med åpningen av Gje Meg Litt Merr. Festen var i gang for alvor.

SAKMIL åpner Mods-konserten
SAKMIL stod for selveste åpningen på det fantastiske Mods-showet. Å stå foran 25 000 mennesker var nytt for alle, men føltes helt selvfølgelig likevel.

SAKMIL hadde nettopp åpnet tidenes konsertfenomen i Stavanger med stor suksess, og akkurat dette øyeblikket står nok fortsatt øverst på listen over høydepunkter etter 20 år med SAKMIL.

SAKMIL var også på scenen mot slutten av den nesten to timer lange Mods-konserten, da i kjent militær stil og med skikkelig trommemarsj på kveldens siste ordinære nummer.

Opplevelsen på stadion var enestående for både SAKMIL og publikum, og markerte på mange vis toppen av en ny storhetstid for trommestuntgruppen. Oppdragene strømmet på, og SAKMIL var på alles lepper igjen.

SAKMIL i DNB Arena
SAKMIL er bokstavelig talt på glattisen når DNB Arena åpnes med kamp mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Datoen er 5. oktober 2012, og kampen endte 3-2.

Senere samme år var det SAKMIL som åpnet det som har blitt en annen stor konsertarena i Rogaland: I Oilers-drakter og med medbragt sekkepipeblåser åpnet SAKMIL nemlig ishockeyens storstue DNB Arena foran fullsatte tribuner. Som en ekstra bonus vant også Stavanger Oilers over erkerivalen Vålerenga med sluttsifrene 3-2.

(14.10.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Familieshow med Astrid Lindgren
   20 år med SAKMIL: SAKMIL rocket stadion
   Seminarhelg for Hornmusikken
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 41, 2013:
  Hele denne uken

   Kardinalfeil på Cardinal
   God støtte fra bartebyen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL tar verden med storm
   Godt festivalår i 2014
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 40, 2013:
  Hele denne uken

   Suksess på Ny-Hellesund
   Fantastisk konsert i skjærgården
   OGMS inntar Cardinal
   Ikke lenge til Berlinmøtet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL på ellevilt militærtokt
   Rykter & Rauaraddel