SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 40, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Suksess på Ny-Hellesund

NY-HELLESUND: Fantastisk høstvær og nydelige omgivelser gjorde sitt til at helgens tur til Ny-Hellesund ble en suksess for Klepp Hornmusikk. Overnattingsstedet Verftet, som også kunne by på meget bra mat med sin Bølgen & Moi-restaurant, har vært base for korpset og her har det vært både musikalske og sosiale aktiviteter gjennom hele helgen.

Turen startet med avreise fra Sandnes, Klepp og Bryne fredag kveld. Med en moderne og komfortabel buss gikk turen sørover helt uten problemer, og stemningen var på topp da de 33 turdeltakerne ankom kaien på Høllen utenfor Søgne i 19:30-tiden. Kort tid senere tøffet hele gjengen sammen med sin bagasje i båt utover mot Ny-Hellesund.

Øvelse på loftet
Det ble selvsagt tid til øvelse også. Den foregikk på loftet, med nydelig utsikt til de flotte omgivelsene.

Festlighetene som fulgte la ingen demper på aktivitetene dagen etter. Lørdagen startet for noen med morgenbad i sjøen, før det ble rigget til øvelse på Verftet. Her ble noe av programmet til nyttårskonserten i januar gjennomspilt, og selv med langt fra ideelle lokaler og begrenset besetning ble det en god øvelse.

Quiz på Ny-Hellesund
Lag 3, som tilfeldigvis også ble vinnerlaget til slutt, i dyp konsentrasjon under lørdagens quiz.

Dagen fortsatte med lunsj, quiz, konsert på en liten fjellknaus og sosialt samvær, før det endelig var tid for kveldens 3-retters gourmetmiddag. Oppsummeringen av dagen ble gjort gjennom ulike underholdningsinnslag og historiefortellinger, og det var allerede nå klart at turen hadde vært en stor suksess.

Verftet i Ny-Hellesund
Klepp Hornmusikk satte fort sitt preg på Verftet i Ny-Hellesund.

Årets høsttur med Hornmusikken ble avsluttet med en nydelig brunsj søndag formiddag, før turen gikk hjemover igjen med både båt og buss. Båtturen i den sørlandske skjærgården var for øvrig en stor opplevelse der perlene lå på rekke og rad i det fantastiske været søndag ettermiddag.

(30.09.2013 kl 06:00)

Fantastisk konsert i skjærgården

NY-HELLESUND: Klepp Hornmusikk gjennomførte lørdag ettermiddag en høyst usedvanlig konsert i den norske skjærgården. På en knaus ytterst på den nøgne ø fremførte korpset nemlig Ut Mot Havet på praktfullt vis. Solen skinte, havet lå nesten helt stille og rammene kunne i det hele tatt knapt vært bedre.

Publikum var det lite av, bortsett fra en og annen fritidsbåt som passerte langt der ute. Det var likevel aldri tvil om at dette var en sjelden konsertopplevelse som går inn i den norske skjærgårdshistorien.

Ut mot havet
Vakker musikk i vakre omgivelser på Ny-Hellesund.

Hornmusikkens fane var selvsagt også på plass, og nå kan korpset muligens også ha funnet en ny nisje der de kan gjøre stor suksess fremover.

Aktuelle linker

 • Ut Mot Havet (YouTube)

  (30.09.2013 kl 06:00)

 • OGMS inntar Cardinal

  STAVANGER: På lørdag er det tid for et nytt månedsmøte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS), og denne gang er bevegelsen for en gangs skyld på utflukt til nye omgivelser. Lørdagens møte foregår nemlig på Stavangers, og kanskje også Norges beste utested for ølinteresserte, Cardinal Pub & Bar.

  Blant de flere hundre ølsortene man kan få servert her er også Guinness et selvsagt valg, og selv om det for mange nok blir litt smaking av andre brygg på lørdagens møte, er kravene til å bli registrert som GD som før.

  OGMS November 2009 - Cardinal
  Også i 2009 hadde OGMS månedsmøte på Cardinal. Da møtte i alt 16 deltakere opp.

  Det er for øvrig ikke første gang OGMS besøker denne viktige baren i Stavanger, for også i 2009 ble det arrangert møte her. Da foregikk møtet i november, og samlet totalt 16 deltakere hvorav 12 var GD. Den statistikken bør det absolutt være mulig å slå nå.

  Bortsett fra at det offisielle møtestedet på lørdagen er endret fra Megleren til Cardinal, er møtestart til vanlig tid. Det betyr at festlighetene starter klokken 15:30 og pågår så lenge det er nødvendig.

  (30.09.2013 kl 06:00)

  Ikke lenge til Berlinmøtet

  BERLIN, TYSKLAND: Siden det nå er mindre enn en måned igjen til SAKMIL-nyhetenes varslede død, har enkelte allerede nå begynt å tenke på det neste offisielle utenlandsmøtet til OGMS, som foregår i Berlin 1. mars 2014. Guinnessbevegelsen fortsetter med dette sitt reisemønster til byer som begynner på B, etter at belgiske Brügge var åstedet for utenlandsmøtet i år.

  Selv om det ennå er over 5 måneder igjen til møtestart på Irish Pub i Berlin, kan det allerede nå være lurt å planlegge reisen for å få en grei pris. SAKMIL-nyhetene har undersøkt ulike alternativer, og bestiller man nå er det mulig å få direktefly fra Sola til Berlin til under tusenlappen tur/retur. Norwegian flyr nemlig direkte til Berlin Schönefeld torsdag morgen med retur søndag morgen. Sistnevnte returtidspunkt er muligens ikke det beste for hardtarbeidende OGMS-deltakere, men det er utvilsomt billigst. I forhold til strabasiøse Belgia-reiser er opplegget dessuten nesten helt smertefritt.

  Irish Pub, Berlin
  Inngangen til Irish Pub befinner seg i kjelleren på Europa Center, midt i hjertet av Berlin.

  SAKMIL-nyhetene drister seg derfor til å anbefale disse flytidene til Berlin i forbindelse med marsmøtet:

  Torsdag 27. februar 2014

  DY 111609:30 Stavanger - Berlin Schönefeld11:05

  Søndag 2. mars 2014

  DY 111709:25 Berlin Schönefeld - Stavanger11:00

  I skrivende stund koster denne kombinasjonen kr 867,- med kun håndbagasje. Bagasje og eventuell setereservasjon medfører tillegg i prisen. SAS har også muligheter via København til omtrent dobbel pris, men da får man til gjengjeld litt større fleksibilitet med tanke på reisetidspunktene.

  Møtestedet Irish Pub er for øvrig et stort og populært utested med gratis livemusikk hver kveld, og den ligger noe anonymt til i kjelleren under Europa-senteret. Her er det garantert liv og røre, og skyhøy stemning når man kommer litt utpå kvelden.

  Aktuelle linker

 • Irish Pub, Berlin

  (30.09.2013 kl 06:00)

 • 20 år med SAKMIL: SAKMIL på ellevilt militærtokt

  SAKMIL 20 år logo
  BJERKREIM, 21. AUGUST 2010: Alle militære elementer var på plass hos SAKMIL da trommestuntgruppen marsjerte inn på et temmelig øde område utenfor Vikeså i Bjerkreim. Her var det invitert til samling med militærhistoriske kjøretøyer, og entusiaster fra hele landet var på plass med sine doninger for å dyrke felles interesser.

  SAKMIL ankom leirstedet på best tenkelige måte, transportert i to veteranjeeper full av både trommeslagere og utstyr. Etter en rask avstigning fra disse kjøretøyene stilte SAKMIL opp i sin vante startformasjon, før det braket løs med både trommestunt og militær ukorrekt marsjering.

  SAKMIL hos militæret (2010)
  Et skuelystent militærinteressert publikum følger nøye med mens SAKMIL gjør sine saker på høyst ukorrekt vis.

  Et entusiastisk militærinteressert publikum fulgte nøye med på ablegøyene, og lot seg villig begeistre av det SAKMIL hadde å varte opp med.

  Den neste halvtimen står igjen som et stykke ekte SAKMIL-historie. Etter spillingen bar det nemlig ut på tur i terrenget med veteranjeepene, og de to sjåførene kjørte det remmer og tøy kunne holde over både stokk og stein. Man skulle kanskje tro at slike veteranbiler ble passet litt ekstra godt på, men her fikk de real juling uten å protestere. Langs rundturen i de bjerkreimske skoger var det både steinurer, bratte motbakker og tett vegetasjon å forsere, men med litt drahjelp gikk dette greit for seg.

  Harde tak
  Harde tak da jeepen satte seg fast i terrenget. SAKMIL dro til det tau og remmer kunne holde, og snart var problemene løst.

  Det hele ble avsluttet med en fotoseanse i steinbruddet ved inngangen til området, med SAKMIL og en av jeepene i en setting som kunne vært hentet rett ut av TV-serien M.A.S.H. Det var bare Radar's "Attention all personell"-rop som manglet, men selv uten dette var tingenes tilstand aldeles perfekt.

  SAKMIL
  SAKMIL i skjønn positur oppå noe som kunne vært hentet rett ut av en M.A.S.H.-episode.
  Foto: Erling Dagsland

  Med denne ensteående lørdagen, som også inkluderte flere andre spilleoppdrag og årsmesse på Bergsagel, var SAKMIL tilbake i manesjen for fullt etter noen roligere år. Nå var også planleggingen av den store verdensturnèen, SAKMIL World Tour, i gang.

  (30.09.2013 kl 06:00)

  Rykter & Rauaraddel

 • Det ble storeslem til Labbetøs på Megler-quizen onsdag kveld, da laget vant begge kveldens omganger. I nokså suveren stil danket de ut alle sine konkurrenter, og slo også til med full pott i andre runde.

 • Halvsøstrenes Andreas stilte for anledningen på quiz med en meget offensiv t-skjorte: - Fuck Google, ask me! Det viste seg imidlertid raskt at hovmod stod for fall, for i første omgang ble laget helt sist med bare 12.5 poeng. Bragden ble fulgt opp med en nest siste plass i runde to.

 • Reaksjonene etter forrige ukes rockefruktskandale har ikke latt vente på seg. Flere av de involverte påstår nå at det bare er Olav Larsen som spiser frukt, og at de ikke hadde noe med frukten på studiobildene å gjøre.

 • I en buss på veg sørover langs E39 ble det fredag kveld foretatt en sammenligningstest mellom en nykjøpt Underberg og en anslagsvis 30 år gammel Underberg med rød kork. Konklusjonen var det var betydelig forskjell i smak, og at den gamle Underbergen var langt mer beisk enn den nye. Store deler av innholdet hadde også fordunstet i årenes løp.

  (30.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Suksess på Ny-Hellesund
   Fantastisk konsert i skjærgården
   OGMS inntar Cardinal
   Ikke lenge til Berlinmøtet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL på ellevilt militærtokt
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 39, 2013:
  Hele denne uken

   Sjelden musikkopplevelse på Klepp
   Medvindsrittet nesten avlyst
   Rockestjerner spiser frukt i studio
   20 år med SAKMIL: Rolige år for SAKMIL
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 38, 2013:
  Hele denne uken

   Generalen degradert i egen bryllupsfest
   Aaslandbros rocket folket på Folken
   Våt konsert for parkerte biler
   20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm
   20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp
   Tett i toppen
   Rykter & Rauaraddel