SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 41, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL tar verden med storm

SAKMIL 20 år logo
REYKJAVIK / NEW YORK / PANAMA CITY, NOVEMBER 2011: Det hadde i årevis vært snakket om at SAKMIL skulle reise på verdensturnê og for alvor legge verden under sine trommestikker. Det ble likevel lenge med snakket, helt til trommestuntgruppen omsider klarte å bli enige om datoer for en slik tur. Avreisedagen ble satt til den symbolske datoen 11.11.11, altså 11. november 2011, og Nodi ble utnevnt til reisekomitè.

SAKMIL World Tour
SAKMIL World Tour, 11. - 20. november 2011:
Reykjavik, Island
New York, USA
Panama City, Panama

Lang og nitidig planlegging fulgte, men endelig kom dagen alle hadde ventet på. Fredag 11. november var SAKMIL klar til avgang fra Stavanger Lufthavn, Sola. Foran dem ventet en hel uke med eksklusivt turnèliv: SAKMIL World Tour skulle gå over 9 dager, og mer enn 20 000 km skulle tilbakelegges.

Allerede på første stopp i Reykjavik var det klart at turen var en suksess. Riktignok kom en del indre motsetninger i SAKMIL til overflaten i løpet av det første døgnet, men dette ble raskt ryddet av vegen og SAKMIL gjorde furore på sagaøya. En fantastisk rundtur til ulike severdigheter rundt Reykjavik var høydepunktet, og i løpet av denne runden ble det også flere SAKMIL-stunt fremført i spektakulære omgivelser.

SAKMIL på Geysir
Spesielle omgivelser da SAKMIL spilte trommestunt på Geysir.

SAKMIL ved Gullfoss
Mer spektakulært enn dette blir det ikke. SAKMIL i aksjon ved Gullfoss på Island.

Turens absolutte høydepunkt var nok likevel neste stoppested: Verdensmetropolen New York. I byen som aldri sover ble SAKMIL ikke bare helter på enkelte italienske familerestauranter, men også en stor snakkis blant byens politifolk. Det var nemlig ikke videre populært at SAKMIL ville spille på Times Square, og heller ikke da trommestunt ble avspilt noen kvartaler unna var politiet spesielt imponert. Dette var på tross av at det var nettopp her politiet hadde sagt at SAKMIL kunne spille.

SAKMIL på Times Square
Spektakulære omgivelser da SAKMIL tok oppstilling på selveste Times Square i New York.

SAKMIL på Manhattan
Trommegalskap i New York: SAKMIL på selveste Broadway.

Dramatikken var likevel ikke større enn at SAKMIL kunne fortsette til turens siste og varmeste destinasjon, nemlig Panama City. Tropeklimaet var både hett og fuktig, og dampende hett var det også da SAKMIL fremførte sitt show foran hundrevis av besøkende ved Panamakanalen. Dessverre var det ingen større skip som passerte kanalen akkurat på dette tidspunktet, men suksessen var et faktum uansett. SAKMIL ble rett og slett en hit i en av verdens mest imponerende stykker ingeniørkunst.

SAKMIL i Panamakanalen
SAKMIL spilte for hundrevis av tilskuere her ved Miraflores Locks i Panamakanalen.

SAKMIL World Tour representerte det til da absolutte høydepunktet i SAKMIL-historien. Turnèen ble både så bra og godt gjennomført at reisefeberen til neste turnè allerede hadde meldt seg. Den neste verdensturnèen har det ennå ikke blitt noe av, men i SAKMIL regner man med at en ny SAKMIL World Tour, da med Asia/Stillehavsområdet som hovedområde, blir en realitet i løpet av noen få år.

(07.10.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Kardinalfeil på Cardinal
   God støtte fra bartebyen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL tar verden med storm
   Godt festivalår i 2014
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 40, 2013:
  Hele denne uken

   Suksess på Ny-Hellesund
   Fantastisk konsert i skjærgården
   OGMS inntar Cardinal
   Ikke lenge til Berlinmøtet
   20 år med SAKMIL: SAKMIL på ellevilt militærtokt
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 39, 2013:
  Hele denne uken

   Sjelden musikkopplevelse på Klepp
   Medvindsrittet nesten avlyst
   Rockestjerner spiser frukt i studio
   20 år med SAKMIL: Rolige år for SAKMIL
   Rykter & Rauaraddel