SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 15, 1998 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Konsertanmeldelse: Metallica live on stage

NEWCASTLE, AUSTRALIA: Torsdag 2. april var sjøl Metallica på plass i SAKDUNDERs hjemby for å spille konsert, i forbindelse med sin "Poor Retouring Me"-turne i New Zealand, Australia og Sør-Øst-Asia. Og hvilken konsert det ble!

I et (bokstavelig talt) fyrverkeri av en forestilling, med bomber og raketter som overgikk alt det Tore de France noen gang har produsert, spilte Metallica både nytt og gammelt materiale. Klassikerne lå i kø og publikum var i ekstase. Da gruppen dro i gang låter som "Nothing Else Matters" og "Enter Sandman" var det nærmest orgasmiske tilstander blant fansen.. Så og si alle kjente og kjære sanger fra sjefsgruppen var på plass, men dessverre kom aldri den sangen alle ventet på da 8. ekstranummer gikk mot slutten. Hvor var "Unforgiven"?

Under konserten fikk stort sett alle på scenen kjørt seg kraftig, men den som nok hadde mest å gjøre var trommeslager Lars Ulrich. Hans energi og teknikk er imponerende, særlig under fremførelsen av sanger som "One". Her tok det helt av, og dette var et av kveldens desiderte høydepunkter.

Etter den ordinære konserten ville alle selvsagt ha ekstranummer, og under første avdeling med ekstranummer spilte gruppen unplugged, det vil si akustisk. Neste avdeling med ekstranummer var imidlertid av et helt annet kaliber, og lydnivået var nok godt over de grenser Arbeidsmiljøloven anbefaler.

I det hele tatt kan det sies at Metallica live er noe av det råeste man kan oppleve for penger. I den over to og en halv time lange konserten var det aldri snakk om noen nedturer, dæ va godt alt! Gruppen er i imponerende grad samspilt og profesjonelle, og når også oppvarmingsbandet var meget bra, så kan anmelderen ikke gjøre annet enn å gi denne konserten terningkast 7. Men hvor var "Unforgiven"?

Etter konserten prøvde anmelderen å komme i kontakt med gruppen for å spørre dem om de ville spille en alternativ nyttårskonsert sammen med Klepp Hornmusikk, og om det kanskje kunne passe med en opptreden under SAKVOLL-festivalen i sommer. Dette lyktes imidlertid ikke.

(06.04.1998 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     17:30 slår tilbake
     Søt musikk mellom tuba og fløyte
     Bjelleklang rasler med bjellene igjen
     Sveinsvoll Swingers snudde fiasko til suksess
     KHM-musikant gjør skandale sør i Hå
     Slagverkere på tiden!
     Rolig uke for Faster
     Konsertanmeldelse: Metallica live on stage
     God påske!

    Uke 14, 1998:
    Hele denne uken

     Ny storslagen konsertopplevelse
     Dårlig organisering I: Trangt festlokale (men likevel høy stemning)
     Dårlig organisering II: Storpodding på øvelsen
     Drid i gardsrommet(!)
     17:30 i hardt vær

    Uke 13, 1998:
    Hele denne uken

     Ny salong på SAKVOLL
     Ønskekonserten i anmarsj
     SAKMIL + surfing = SAKSURF