SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 15, 1998 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

17:30 slår tilbake

JÆREN: Fra trompetgruppen 17:30 har det nå kommet kraftige reaksjoner på forrige ukes oppslag i SAKMIL-nyhetene, der en talsmann for Verdikommisjonen avd. Stavanger uttalte at den nevnte organisasjonens verdensvevssider burde fjernes. Talsmannen ønsket i stedet at denne siden skulle erstattes av en side med teksten "Opphørt foretak. Hvil i fred".

Medlemmene i 17:30 har ikke tatt dette forslaget nådig opp, og SAKMIL-nyhetene har i løpet av foregående uke mottatt et knippe med synspunkter fra den angrepne part.

Det er tydelig at talsmannen fra Verdikommisjonen står nokså alene om sitt synspunkt. I følge gruppens egne medlemmer kan dette skyldes en enorm misunnelse overfor den unike gutteklubben 17:30. Det heter videre at "(...) det hele toppet seg nok under helgens konsert med KHM, Bjelleklang og 17:30; for mens 17:30 fikk opptre alene på scenen med KHM som backing band og samtidig ble hedret og hyllet av pubilkum, korps, dirigent, koferansier og Bjelleklang, måtte N.N. (refererer til Verdikommisjonens talsmann, som tilfeldigvis spiller i Klepp Hornmusikk) nøye seg med en liten opptreden i ankomsthallen på Sola Flystasjon. (...)"

17:30 påstår videre at i et forsøk på å rette opp det hele, presset N.N. seg på Bjelleklang da disse skulle framføre extranummeret "Gud hvor du er deilig" sammen med korpset. Bjelleklang forholdt seg profesjonelt til opptrinnet, og lot ham få synge det ene verset på sangen for ikke å lage total skandale.

En av 17:30's medlemmer uttaler at han ikke klarer å se problemstillingen som Verdikommisjonens talsmann reiser. Lovverket som talsmannen refererer til, stammer fra de opprinnelige statuttene som ble brukt under selve stiftelsen av organisasjonen. Dette er også presisert på 17:30's verdensvevsside. I den senere tid har gruppen imidlertid omdefinert sine opptakskrav for å kunne møte de knallharde kravene dagens konkurransesamfunn stiller. "- At 17:30 velger å holde disse nye opptakskrav og statutter for seg selv, er en sak som N.N. ikke har noe med å gjøre", sier det nevnte medlemmet av 17:30 til SAKMIL-nyhetene.

Aktuelle linker:

  • 17:30

    (06.04.1998 kl 06:00)

  • Søt musikk mellom tuba og fløyte

    SENSURERT GRUNNET TRUSSEL OM INJURIESØKSMÅL.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    Bjelleklang rasler med bjellene igjen

    ØSTLANDET: Etter ønskekonserten 28. mars, der Klepp Hornmusikk spilte sammen med Bjelleklang på Bryne, har reaksjonene strømmet på. SAKMIL mottok i forrige uke en elektronisk hilsen fra Ole Jørgen H. Hansen i Bjelleklang der han takker for godt samarbeid.

    I sin hilsen takker Ole Jørgen for sist og skriver at "... det var bare gysla gildt for en østlandsbjelle å få et raskt innblikk i hva et jærkorps har å by på. Vanskelig å fatte i løpet av bare et kort døgn, sikkert, men vi ble imponert over innsatsen, planlegginga og entusiasmen i gjengen."

    Etter sigende hadde Finn dårlig stemme på søndagen, Frank var like trøtt, mens Bjellebass Øystein derimot var like klar, selv etter (i følge ham selv) å ha vært sistemann ned fra loftet.

    Gruppen hadde en brokete tur, og 50 meter over Fornebu bestemte flykapteinen seg for å gjøre vendereis til Stavanger på grunn av tåke.

    Forøvrig svirrer ryktene om en ny Bjellekonsert, denne gang en helaftens på De Røde Sj/.oehus i Stavanger den 24. april. Oppfordringen fra Bjelleklang er klar: Møt opp og få mer valuta!

    Til slutt hilser bjellene til alle sammen i Hornmusikken og legger til at det hadde vært gøy å få gjøre noe mer sammen.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    Sveinsvoll Swingers snudde fiasko til suksess

    EGERSUND: Søndag skulle et for anledningen ekstra mannsterkt Sveinsvoll Swingers underholde i Egersund (igjen). Anledningen denne gang var at volleyballaget til Bankmaen hadde gått videre til sluttspillet, med god hjelp fra SSSS sin tidligere glitrende støttekonsert i Egersund-hallen. SSSS sin egen informant "Lortamaen" (Gillen) hadde gitt den ultimate stuntgeriljamusikktroppen et tidsskjema for kvelden, og profesjonelle som man er i SSSS, så forholdt man seg til til dette.

    Da Sveinsvoll Swingers entret Egersundhallen traff de imidlertid bare en jente med egersundsdialekt som ikke var fra Egersund. Etter en rundtur til alle idrettshaller, gymsaler, skoler, barnehager og bensinstasjoner i hele Egersund, og etter en samtale med en russisk spion, fikk SSSS omsider opprettet kontakt med det forsvunne volleyballaget. Det ble da avtalt et kaffemøte på Sjøbua (Sjøl buå) på Brusand. Her ble det konsumert kaffi, drukket øl og spist av Mor Magne sin fantastiske kringle. Dessverre fikk man ikke anledning til å spille her.

    Fortvilet og spillesugne kjørte SSSS fra Sjølbuå og stoppet på første og beste rasteplass. Her stod det et par pensjonsistbiler og hekket. Dessverre var ikke "Ut mot havet" innøvd ennå. Den sterke vinden fra øst førte til store problemer med å holde noter, notestativ, instrument og musikanter på plass, men Bankmaen gjorde en kjempeinnsats og sprang rundt og samlet inn alt det vinden tok. Det er under denne spillingen ikke meldt om høy promille.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    KHM-musikant gjør skandale sør i Hå

    HÅ: Fra kilder i Hå er det meldt om at en KHM-musikant søndag sjokkerte en hel bygd sør i Hå. Denne musikanten, som spiller trombone og har langt hår, gikk nemlig med skitne joggesko på Sjøbuå.

    Det har ikke vært mulig å få noen kommentarer fra styret i Klepp Hornmusikk, men en representant fra trombonene i KHM er dypt sjokkert, og sier til SAKMIL-nyhetene at sanksjoner er under vurdering. En mulig konsekvens kan være at den nevnte musikanten må reise seg opp under en konsert.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    Slagverkere på tiden!

    EGERSUND: Under SSSS-spillingen i Egersund søndag ødela to slagverkere alle odds da de begge kom på tiden. Dette er et svært uvanlig fenomen for slagverkere, og det er grunn til å tro at det er lenge til det skjer igjen. Begge to ønsker å være anonyme, og det sies at den ene nettopp har klippet seg for ikke å bli gjenkjent. Det er her mistanke om promille.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    Rolig uke for Faster

    ANDA: Etter at Gillen har funnet ut hvordan den nye "lortavognå" fungerer, har Faster hatt en rolig uke. Det har faktisk vært så rolig at hun ser seg om etter nye oppgaver. Selv mener hun at løing av steingarder kan være et fremtidig satsingsområde. Trenger du arbeidshjelp, ring 51 42 38 38 og spør Gillen om Faster er ledig.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    Konsertanmeldelse: Metallica live on stage

    NEWCASTLE, AUSTRALIA: Torsdag 2. april var sjøl Metallica på plass i SAKDUNDERs hjemby for å spille konsert, i forbindelse med sin "Poor Retouring Me"-turne i New Zealand, Australia og Sør-Øst-Asia. Og hvilken konsert det ble!

    I et (bokstavelig talt) fyrverkeri av en forestilling, med bomber og raketter som overgikk alt det Tore de France noen gang har produsert, spilte Metallica både nytt og gammelt materiale. Klassikerne lå i kø og publikum var i ekstase. Da gruppen dro i gang låter som "Nothing Else Matters" og "Enter Sandman" var det nærmest orgasmiske tilstander blant fansen.. Så og si alle kjente og kjære sanger fra sjefsgruppen var på plass, men dessverre kom aldri den sangen alle ventet på da 8. ekstranummer gikk mot slutten. Hvor var "Unforgiven"?

    Under konserten fikk stort sett alle på scenen kjørt seg kraftig, men den som nok hadde mest å gjøre var trommeslager Lars Ulrich. Hans energi og teknikk er imponerende, særlig under fremførelsen av sanger som "One". Her tok det helt av, og dette var et av kveldens desiderte høydepunkter.

    Etter den ordinære konserten ville alle selvsagt ha ekstranummer, og under første avdeling med ekstranummer spilte gruppen unplugged, det vil si akustisk. Neste avdeling med ekstranummer var imidlertid av et helt annet kaliber, og lydnivået var nok godt over de grenser Arbeidsmiljøloven anbefaler.

    I det hele tatt kan det sies at Metallica live er noe av det råeste man kan oppleve for penger. I den over to og en halv time lange konserten var det aldri snakk om noen nedturer, dæ va godt alt! Gruppen er i imponerende grad samspilt og profesjonelle, og når også oppvarmingsbandet var meget bra, så kan anmelderen ikke gjøre annet enn å gi denne konserten terningkast 7. Men hvor var "Unforgiven"?

    Etter konserten prøvde anmelderen å komme i kontakt med gruppen for å spørre dem om de ville spille en alternativ nyttårskonsert sammen med Klepp Hornmusikk, og om det kanskje kunne passe med en opptreden under SAKVOLL-festivalen i sommer. Dette lyktes imidlertid ikke.

    (06.04.1998 kl 06:00)

    God påske!

    Redaktøren ser på sin kalender og oppdager at det visstnok er påske. SAKMIL benytter derfor anledningen til å ønske god påske til alle fans ute i verden.

    (06.04.1998 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     17:30 slår tilbake
     Søt musikk mellom tuba og fløyte
     Bjelleklang rasler med bjellene igjen
     Sveinsvoll Swingers snudde fiasko til suksess
     KHM-musikant gjør skandale sør i Hå
     Slagverkere på tiden!
     Rolig uke for Faster
     Konsertanmeldelse: Metallica live on stage
     God påske!

    Uke 14, 1998:
    Hele denne uken

     Ny storslagen konsertopplevelse
     Dårlig organisering I: Trangt festlokale (men likevel høy stemning)
     Dårlig organisering II: Storpodding på øvelsen
     Drid i gardsrommet(!)
     17:30 i hardt vær

    Uke 13, 1998:
    Hele denne uken

     Ny salong på SAKVOLL
     Ønskekonserten i anmarsj
     SAKMIL + surfing = SAKSURF