SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 1, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Nyttårsfeiring uten større problemer

Det meldes om at medlemmer av Klepp Hornmusikk stort sett overlevde nyttårsfeiringen uten å få varige men. Selv om man denne gang skulle markere overgangen til år 2000, er det ikke meldt om større problemer verken av den ene eller den andre typen.

SAKMIL-nyhetene hadde sin redaktør utplassert på Sveinsvoll, der feiringen gikk rolig, men særdeles vellykket for seg. På tross av kraftig regnvær i de magiske minuttene rundt midnatt ble overgangen til år 2000 markert med et lite utvalg raketter, og sprudlevann i glassene.

Det nye årets første innsatspokal deles ut til formann Gillen og fru Signe. Etter å ha kommet hjem fra nyttårsfeiring på Jæren Hotell, trosset de regnværet og syklet like godt til Ganddal hvor de fikk med avslutningen av Monikas nyttårsfest.

Fra andre steder meldes det også om en vellykket feiring, og de som på forhånd hadde trodd at dommedag skulle komme ved tusenårsskiftet måtte nok innse at de hadde feil - igjen. Også SAKMILs og Klepp Hornmusikks internettsystemer taklet overgangen uten problemer.

SAKMIL-nyhetene benytter dermed også muligheten til å ønske alle sine lesere et riktig godt nyttår!

(03.01.2000 kl 06:00)

Ny bakedagsuksess på Onnai

ONNAI: 3. juledag ble årets bakedag avholdt på Onnai, riktignok noe forsinket i forhold til tidligere år, men med minst like godt resultat. Årets bakst bestod av kransekake, karameller og kakemenn. Pussig nok begynner alle disse kakesortene også med "k", uten at det er noe symbolikk i dette.

Mor Magne
Kirsti - mor til Magne og bakesjef.

Resultatene av baksten ble presentert under Klepp Hornmusikks øvelse i rådhuset på Klepp onsdag i forrige uke. De som har vært så heldige å se resultatene fra tidligere bakedager var nok forberedt på litt av hvert, men årets kakemenn var nok hakket verre enn fjorårets. Stikkord som nevnes er porno og melis.
Magne pynter kransekaken
Magne pynter kransekaken

Smaken var det imidlertid ingenting å si på, og nesten samtlige kakemenn forsvant i løpet av kvelden, i tillegg til alle karamellene og kransekakebitene. Bakedagen ble en stor suksess også i år, og blir helt sikkert arrangert også neste år, formodentlig før jul.

(03.01.2000 kl 06:00)

Nye trommer til SAKMIL

NÆRBØ/KLEPP: Endelig ser det ut til at SAKMILs trommeprosjekt skal gå mot en realisering. I mange år har diskusjonen godt om at SAKMIL burde ha nye, stilriktige trommer til sine ultimate stunt, og i forrige uke ble den første prototypen bestilt.

De nye trommene til SAKMIL skal være spesiallaget, med utførelse i skinnende blank messing. Trommeskinnene skal holdes på plass av to tilpassede treringer, og strammes ved hjelp av et sinnrikt tauverk. Dette gjør at SAKMIL om kort tid kan skilte med trommer av omtrent samme type som de H.M. Kongens Garde bruker, bare mye bedre.

Dersom den første prøveproduksjonen viser seg å være bra, vil SAKMIL ikke nøle med å produsere en komplett serie med trommer. Debutspillingen er ennå ikke bestemt, men hagemessen i Stavanger i mars kan være høyst aktuell, meldes det fra sikre kilder.

(03.01.2000 kl 06:00)

Frammøtestatistikk for høsten 1999

Etter at siste øvelse i Klepp Hornmusikk's høstsesong ble avholdt i romjulen, har fraværsskriveren benyttet hele nyttårshelgen til statistiske beregninger basert på frammøteprotokollen.

Det har i perioden vært avholdt 22 øvelser (inkluderer to øvelser før sommerferien og en ekstraøvelsen i romjulen). I snitt har det vært et frammøte på 50,14 personer per øvelse, noe som tilsvarer 79% av de aktive medlemmene.

Flest oppmøter var det på ekstraøvelsen i romjulen da hele 58 medlemmer hadde møtt opp (dette inkluderer også 5 permitterte medlemmer). Ellers var det også bra oppmøte første øvelse etter sommerferien (19. august) og 23. september da det var møtt opp 57 musikanter. Dårligst frammøte var det den 14. oktober da kun 43 hadde funnet veien til øvingslokalene.

5 personer har prestert å være tilstede på alle 22 øvelsene i perioden: Gillen, Monika, Jan-Steinar, Inger og Håvard. 6 stykker har 21 frammøter mens 7 stykker har 20 frammøter.

Blant de ulike instrumentgruppene, er det en gruppe som skiller seg klart ut med en særdeles bra kollektivt frammøtestatistikk. Det er horngruppen som er oppe i et frammøte på hele 93%. Saksofonene følger ikke langt bak med 89%. Dårligst ut kommer trombonene som er nede i 66%.

De øvrige gruppene ligger alle på rundt 80% og har plassert seg innbyrdes i følgende rekkefølge: bassklarinett, kornett/trompet, klarinett, baryton, fløyte, slagverk, bass og obo.

(03.01.2000 kl 06:00)

Nyttårskonsertene 2000 i rute

KLEPP: Det meldes at forberedelsene til årets nyttårskonsert er i rute. Denne uken starter byggingen av tribune i Rådhuset, samt at de årvisse forhandlinger med vaktmester Rosland trolig når et høydepunkt.

Årets konsert har mange høydepunkter, og solisten Aina Oldeide er jo slett ikke så verst hun heller. Begge forestillinger ser som vanlig ut til å bli utsolgt, men for dem som ikke fikk tak i billetter i år, bringer SAKMIL-nyhetene fyldige reportasjer fra konserten og forberedelsene i neste utgave.

EKSTRA: Mandag 3. januar kl. 16.30 kunne Modell Frisør melde om at det fortsatt var 35 billetter igjen til forestillingen kl. 15.00. Disse selges hele uken, og kan også bestilles på telefon 51 42 16 54

(03.01.2000 kl 06:00)

Nyttårsnotiser

  • Ondsinnede rykter vil ha det til at Jonny har fått mobiltelefon. Han skal imidlertid være svært forsiktig med å vise seg offentlig med denne, og nummeret er hemmelig. SAKMIL-nyhetene kjenner imidlertid til telefonens identitet.

  • Nachspielet etter den store festen på hotellet 1. juledag fikk et kjedelig etterspill. Det viste seg nemlig at et betydelig beløp hadde blitt stjålet fra to av de tilstedeværende, i tillegg til verdigjenstander. Lenge fryktet man at man hadde en kleptoman blant seg, men i ettertid viste det seg at tyveriet hadde skjedd etter at nachspielet var avsluttet, av en utenforstående Sandnes-mann som i forrige uke ble tatt hånd om av politiet.

  • Reiå kom ikke ut i desember 1999. Alle støttemedlemmer og medlemmer som lengtet etter denne trykksaken fikk istedet bare reklame i postkassen. Fra eksperthold hevdes det at årsaken til den manglende utgivelsen er en influensaepidemi. Redaksjonen tror imidlertid ikke at epidemien er Y2K-kompatibel, og at den derfor sannsynligvis vil dø ut av seg selv med det første. 1999 ble dermed et år med bare to utgivelser av Reiå.

    (03.01.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Nyttårsfeiring uten større problemer
     Ny bakedagsuksess på Onnai
     Nye trommer til SAKMIL
     Frammøtestatistikk for høsten 1999
     Nyttårskonsertene 2000 i rute
     Nyttårsnotiser

    Uke 52, 1999:
    Hele denne uken

     Braksuksess på hotellet
     Tradisjonell avslutning på årets julespillinger
     Ny bakedag i sikte
     God jul og godt nyttår

    Uke 51, 1999:
    Hele denne uken

     Sinclair & the Rovers på ny suksessturne
     Hornmusikk-nisser på besøk i Jærbladet
     NYKO-øvelsene i gang i rådhuset
     Småplukk sånn like før jul
     Stort tap for kulturen