SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 12, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL trøstet publikum

STAVANGER: Søndag kveld var det klart for storoppgjør i herrenes eliteserie i håndball. De to tetlagene Stavanger og Sandefjord møttes nemlig til såkalt seriefinale i Siddishallen, og dette trakk hele 2500 tilskuere til tribunene.

En jevn og målfattig innledning snudde seg fort til nærmest enveiskjøring for gjestene, og de lokale heltene måtte tåle å gå til pause med hele 7 mål å ta igjen.For publikum skulle pausen imidlertid bety underholdning av ymse slag.

SAKMIL på håndballkamp
SAKMIL sørget for stor stemning i Siddishallen, men kunne ikke forhindre at Stavanger tapte for Sandefjord.

Etter en kort oppvisning av Harley-Davidson motorsykler ble banen etterhvert overtatt av SAKMIL, som for anledningen stilte med hele 6 trommeslagere og dermed var fulltallige. Trommestuntgruppen måtte til å begynne med kjempe litt mot rusende Harley-motorer for å få oppmerksomhet, men rådde til slutt grunnen alene. Da var det til gjengjeld tid for å servere publikum pauseunderholdning ulikt alt annet som noen gang har vært vist i Siddishallen.

En usedvanlig presis fremføring av stikkeløft og trommevirvler resulterte i stor applaus og måpende ansikter fra publikum, og for en stakket stund hadde de fleste glemt at det lå en mørk skygge over selve håndballkampen. SAKMILs innsats hjalp dessverre heller ikke særlig på utfallet av kampen, som endte 27-20 i Sandefjords favør.

(17.03.2003 kl 06:00)

Stordalen fikk nye strømpebukser

SANDNES: Norges ubestridte hotellkonge og sjef for Choice-kjeden, Petter Stordalen, var i helgen på Sandnes for å ha seminar med ansatte fra kjedens hoteller i distriktet. I den forbindelse var det også lagt opp til en personalfest i Residence Hall på Sandnes, der Stordalen skulle være til stede i innledningen.

SAKMIL har etterhvert opparbeidet seg et godt rykte på Residence, og det var derfor ikke unaturlig at nettopp SAKMIL ble valgt som underholdning. En noe rådvill Petter Stordalen ble derfor tatt grundig på sengen like før møtet skulle starte, da en 5-manns delegasjon fra trommestuntgruppen marsjerte inn til dundrende taktslag.

SAKMIL og hotellkongene
Litle-Store kommanderte frem Residence-direktør Samnøen og Norges ubestridte hotellkonge Petter Stordalen. De fikk overrakt to fribilletter hver til "Dei goe 60-årå", og Stordalen fikk også et par med røde strømpebukser.

Både direktør Kristian Samnøen og Petter Stordalen ble avkrevd full avmelding, og fikk samtidig overrakt et par fribilletter til Klepp Hornmusikks vårkonsert "Dei goe 60-årå" lørdag 5. april. Stordalen fikk dessuten overrakt et splitter nytt par med røde strømpebukser, spesiallevert til SAKMIL fra Bunadshjørnet.

Etter dette kuppet SAKMIL også en konferanse som tilfeldigvis foregikk inne i en annen konferansesal, der deltakerne ikke visste helt hva de skulle tro.

SAKMIL ga seg likevel ikke. I 1930-tiden var det nemlig klart for avmarsj for hotellets ansatte og Petter Stordal til en ventende buss. Her sørget 3 SAKMIL-ere for at marsjen gikk ryddig og korrekt for seg, og både Stordalen og ansatte fra flere Choice-hoteller fikk seg en ny runde med trommestunt.

(17.03.2003 kl 06:00)

Ny suksess for St. Patricks Day

SANDNES: Irene markerer mandag sin nasjonaldag St. Patricks Day over hele verden, men i god irsk tradisjon er det i løpet av helgen at størsteparten av markeringen egentlig foregår. Med dette som utgangspunkt ble det lagt opp til flere konserter med irsk musikk rundt omkring i distriktet denne helgen. Dette gjaldt også i høyeste grad for Sinclair & the Rovers, som hadde Finnegan pub på Sandnes som sin base.

Med forrige helgs Skottlandstur å se tilbake på, var Sinclair godt i gjenge. Dermed var også utgangspunktet for helgens spillinger bra, og bandet sviktet da heller ikke. Stappfullt hus både fredag og lørdag bekrefter at rogalendingene elsker irsk musikk, og at stemningen nok en gang alltid er på topp når Sinclair & the Rovers står på scenen.

Sinclair på Finnegan
Sinclair & the Rovers snudde Finnegan på hodet nok en gang.

Høydepunktene stod i kø, og både fredag og lørdag var større delegasjoner fra Hornmusikk-miljøet på plass. Dette gjaldt særlig på fredagen, da restene fra årsmøtefesten endte opp på Finnegan et stykke utpå kvelden. Forøvrig ble også enkelte pubgjester trukket frem på lørdagens konsert, som de eneste som hadde overvært hele 5 konserter på bare 9 dager - i to forskjellige land.

Det er nå et år til neste St. Patricks Day, men ingen blir overrasket om Sinclair & the Rovers befinner seg på Finnegan også da.

(17.03.2003 kl 06:00)

Eksperter besøkte vinklubb

SANDNES: En lokal vinklubb, med bare kvinnelige medlemmer, fikk lørdag uventet besøk da de hadde møte hos Anita på Bogafjell utenfor Sandnes. De fem glade vinklubbdeltakerne, satte nemlig både vin og kaffe i vrangstrupen da de to vin- og matekspertene Sebastian de Nodi og Charles de Østrått plutselig dukket opp som troll i eske.

De to ekspertene hadde med seg både faglig ekspertise og smaksprøver, og delte villig ut utsøkte slanter av eksklusiv vin. Den første, bare omtalt som Wasserwein, falt imidlertid ikke i smak hos damene i vinklubben, som mente at det smakte litt vel mye vann av den. Den neste, en vellagret 1989-årgang fra Chateau de Stokka, med druer fra Tjøtta, ble imidlertid bedre mottatt, sammen med en minst like gammel havrekjeks.

Mat- og vineksperter
Vin- og matekspertene Sebastian de Nodi og Charles de Østrått sørget for faglig informasjon og smaksprøver til vinklubben.

Til slutt fikk kvinnene prøve seg på en ekte årgangsvin, nemlig rødvinen fra kartongen som har fulgt Klepp Hornmusikk sin kaffikasse i nesten to år. Denne vinen ble inviet på høstfesten hos Tjalve Braut høsten 2001, og har siden havnet blant kaffetraktere og kaffe i korpsets beredskapskasse. Denne vinen falt imidlertid heller ikke i så veldig god smak, selv om den var betydelig bedre enn den utvannede versjonen av samme vin.

Etter dette var det tid for videre bekjentskaper mellom vinklubbens medlemmer og de to ekspertene, som i utgangspunktet bare hadde tenkt å sitte ned en fem-minutters tid før de skulle reise igjen.

Fem minutter ble derimot raskt til fem timer, og etterhvert dukket også Fiesta-Ole, KillKenneth og Store-Litle opp og sørget for et minneverdig nachspiel sammen med restene av vinklubben.

(17.03.2003 kl 06:00)

Bryllup med uventede gjester

KØBENHAVN: Mens resten av Klepp Hornmusikk var opptatt med årsmøte og andre festligheter, var det langt mer høytidelige seremonier på gang sør for Skagerrak. I København var nemlig en delegasjon på plass i bryllupsoppdrag, nærmere bestemt gutteklubbgeneral Jørn, hans utkårede Adele, samt Gillen og Signe.

Det skulle imidlertid vise seg at også flere medlemmer i korpset var på plass i den danske hovedstaden. Thor Viggo og hans kone var nemlig også i byen i annet ærend, men tok seg likevel tid til å overvære vielsen. Dette kom naturlig nok noe uventet på brudeparet, som plutselig begynte å lure på om ikke kanskje også resten av korpset stod klare utenfor med tonene fra "Only Love".

Bryllup
Brudeparet omkranset av sine gjester, både ventede og uventede.

Fullt så storveies ble det nok ikke. Det meldes likevel om en helg fullspekket med høydepunkter, og det begynte allerede ved avreise fra Sola. På flyet fikk Gillen nemlig streng beskjed om å skru av mobiltelefonen, noe han aldri før har gjort. Dermed var også sirkuset i gang ved ankomst til Danmark, siden Gillen i alle fall ikke husket PIN-koden sin. Etter mye om og men lyktes det imidlertid reisefølget å fremskaffe en ny PIN-kode (6659), og Gillen kunne konstatere at han ikke hadde tatt med SMS-brillene forgjeves.

Det meldes ellers også om at uteserveringen i Nyhavn nå har startet opp, og at Gillen skal ha fått en ny fast følgesvenn med navn Fido. For ordens skyld kan det nevnes at Fido er en koffert med hjul.

(17.03.2003 kl 06:00)

Rekordraskt årsmøte

BRAUT: Fredag var det igjen tid for årsmøte i Klepp Hornmusikk, kun 9 måneder etter forrige gang. Det tidlige tidspunktet for årets møte skyldes at korpset i fjor vedtok å flytte regnskaps- og årsmøteperioden til å følge kalenderåret i stedet for skoleåret.

Det var imidlertid ikke bare tidspunktet for møtet som var nytt. Også arenaen var ny, med en forflytning fra terrassen på Gillens Slavefarm til Mongstad III på Plenkrutt-farmen på Braut. Om dette hadde noe å si for effektiviteten er vanskelig å si, men møtet ble uansett trolig det korteste i historien.

I alt 21 stemmeberettigede møtedeltakere ble registert, og disse hadde få innvendinger og kommentarer på det årsmeldingen og styret hadde å presentere. Dermed gikk punktene på sakslisten unna i rekordtempo, og etter bare 58 minutter var det hele historie, med en uventet avbrytning fra R&B Management inkludert. Dette er drøyt 10 minutter mindre enn varigheten av fjorårets årsmøte, som også ble bemerkelseverdig kortvarig. Året før varte årsmøtet til sammenligning i over 4 timer.

Dermed synes idyllen å herske i Klepp Hornmusikk. Noen få utskiftninger og omrokkeringer har likevel blitt gjort i styre og stell, og korpsets styre ser nå slik ut: Hallstein Otnes (formann), John-Axel Granberg (nestformann), Eirik Njærheim (kasserer), Iselin Gilje (sekretær), Siri Forus (materialforvalter) og Anita Rydland (noteforvalter). Varamedlemmer er Rune Heigre, Ane Mari Braut Nese og Ane Hatteland.

(17.03.2003 kl 06:00)

Børge med ukjent modellbakgrunn

EDINBURGH: Forrige helgs tur med Sinclair & the Rovers til Skottland førte med seg mange hendelser og avsløringer. Det mest oppsiktsvekkende, bortsett fra enkelte grønnsaksskandaler, var imidlertid avsløringen av at Børge fra R&B Management også har en bakgrunn som modell.

Under en spasertur i Edinburgh observerte et våkent øye nemlig en av de mange butikkene som selger de såkalte "See you jimmy"-hattene. Dette er luer med skotskrutet mønster, dusk og en rødlig hårmanke, som får noen og enhver til å se skotske ut. Luene selges i stor skala til turister over hele Skottland, selv om de i liten grad har noe med den vanlige skotten i gata å gjøre.

Børge Jimmy
Børge som modell for de populære "See you jimmy"-luene.

Det som til nå har vært ukjent, er at Børge skal ha sittet modell for disse luene. Ihvertfall er et ansikt som er umiskjennlig likt Børges åsyn fast følgesvenn til disse luene, og etter det SAKMIL-nyhetene erfarer er det faktisk Børge som er avbildet på etiketten. Modellkarrieren skal imidlertid være så hemmelig at Børge ikke har visst om den selv en gang. Dette tydeliggjøres også i et dårlig forsøk på å forkle seg med ekstra 3-dagersskjegg på haken.

Luene var forøvrig et populært kjøpsobjekt også blant den norske delegasjonen som var i Edinburgh forrige fredag, og også Børge kjøpte selvsagt en lue til sitt arsenal av parykker og forkledninger.

(17.03.2003 kl 06:00)

Klepp Skulekorps gjør Blues Brothers

BRYNE: Førstkommende søndag er det Klepp Skulekorps sin tur til å vise seg frem i Storstova på Bryne. Konserten er korpsets store satsing denne våren, og store ressurser er satt inn på å gjøre det hele til en stor konsertopplevelse. Ifølge det SAKMIL-nyhetene får opplyst, blir det stor bredde og variasjon i repertoaret, med det meste fra afrikanske rytmer til blues. Det hele ender til slutt opp i Chicago, med selveste Blues Brothers som musikalske ledestjerner.

Toni Gundersen er hyret inn som konferansier for kvelden, mens Håkon B. Hansen og et rockeband med elever fra Lundehaugen videregående skole sørger for å tilføre korpset noen ekstra musikalske dimensjoner. Gjennom sine skolekorpsmedlemmer er også Klepp Hornmusikk involvert, og det er selvsagt også verdt å nevne at arrangementet blir den første store konserten under dirigent Håvard Lund.

Det vil bli solgt billetter til konserten på øvelsen i Hornmusikken førstkommende torsdag, får SAKMIL-nyhetene opplyst, og alle som har anledning til det oppfordres til å komme.

(17.03.2003 kl 06:00)

Aktiv fredag for lokale gutte- og jenteklubber

SANDNES: Fredag ventes det stor ansamlig av både gutter og jenter ulike steder i distriktet. Da er det nemlig tid for et nytt møte i Gutteklubben Kan Ikke, i splitter nye lokaler hos Jørn ved Sandvedparken. Samtidig møtes også jentene i klubbene Kan Kan og Får Ikke, med foreløpig utgangspunkt hos Anita.

Til SAKMIL-nyhetene opplyser Anita at hun håper at Får Ikke finner veien til Kan Kan denne kvelden, akkurat på samme måte som at Kan Ikke finner veien til Kan Kanskje. Da kan kanskje Kan Ikke og Kan Kanskje forsones, samtidig som Får Ikke får komme til Kan Kan.

SAKMIL-nyhetene kjenner ikke til de videre detaljene i fredagens program, men regner nærmest med at det hele ender opp på Cafebar Felgen på Hotell Residence et stykke utpå kvelden.

(17.03.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Torsdag kl 10.00 åpnes et nytt parkeringshus, samt dagligvarebutikken Meny i Amfi-senteret på Sandnes. SAKMIL er selvsagt på plass og spiller under begivenheten.

  • Torsdag kl 17.00 skal Børge plante årets sommerblomster i sine blomsterkasser i Gann Terrasse. I den anledning er en av Norges største mobilkraner hyret inn for å heise blomstene på plass, mens SAKMIL står for underholdningen. Deler av Langgaten blir trolig avstengt under operasjonen.

  • Etter et par måneder med ordretørke renner oppdragene inn for SAKMIL. Bare på tirsdag i forrige uke fikk trommestuntgruppen hele 3 nye oppdrag på kjøreplanen.

  • På øvelsen med Klepp Hornmusikk førstkommende torsdag blir det salg av billetter til konserten "Dei goe 60-årå". Korpsmedlemmene bes derfor om å ta med penger til dette på øvelsen.

    (17.03.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Tror du Petter Stordalen vil bruke de nye strømpebuksene sine?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL trøstet publikum
     Stordalen fikk nye strømpebukser
     Ny suksess for St. Patricks Day
     Eksperter besøkte vinklubb
     Bryllup med uventede gjester
     Rekordraskt årsmøte
     Børge med ukjent modellbakgrunn
     Klepp Skulekorps gjør Blues Brothers
     Aktiv fredag for lokale gutte- og jenteklubber
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2003:
    Hele denne uken

     Stor suksess for Sinclair i Skottland
     Billettsalget starter
     Annbjørg Lien klar som solist
     Årsmøte i Klepp Hornmusikk
     St. Patricks Day på Finnegan
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 10, 2003:
    Hele denne uken

     Manager steppet inn som vikar
     Filminnspilling på øvelsen
     Kamerater på Sovjetekskursjon
     VM-gjengen er hjemme igjen
     Sinclair klar for Skottland
     Sigurd Køhn selger CD'er
     Rykter & Rauaraddel