SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 15, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Rockepåske på Only 1

KLEPPE: Puben Only 1 på Klepp er utestedet som nekter å dø, og i tiden fremover er det planlagt mange store begivenheter i lokalene. I det påskehøytiden står for døren legges det opp til en svært rocka påske med lokale storheter i hovedrollene.

Aller først ute er lokale Ninjatriks, som består av musikere fra Klepp og omegn. Her er det rock n'roll som gjelder, med inspirasjon hentet fra vidt forskjellige band som Turboneger og ZZ Top. Ninjatriks spiller på Only 1 fredag kveld.

Deretter er det Stavangerensemblet sin tur, som på lørdag trolig kommer til å dra fullt hus på Only 1. Dagen før palmesøndag sørger de for en solid dose lokalrock til kleppsbuen, og en strålende inngang til den stille uken som venter. Med Froddi og gjengen i fri dressur er det slett ikke godt å vite hva som skjer. I tillegg til Stavangerensemblet stiller også DJ Keith opp som support denne lørdagskvelden.

QO i båsen
Påske med QO har vært et høydepunkt i mange år allerede. Påskeaften er de tilbake på Only 1 igjen, på tampen av en lang og god rockepåske.

Det er duket for mer musikk på Only 1 senere i påsken. Selveste Langfredag er det Overhead som kommer på besøk. Dette bandet består av lokale musikere og er kjent som kanskje Norges beste Motörhead-tributeband. Likevel hører opptredener i nærheten av hjemstedet til sjeldenhetene, men påskerock blir det i alle fall på Only 1.

Enda mer lokalt er QO, som uten tvil er Norges aller beste kugrassband. QO-påsken på Only 1 har nærmest blitt en tradisjon etterhvert, og påskeaften er den lite telledyktige duoen på plass blant halmballer og kueffekter nok en gang.

(11.04.2011 kl 06:00)

Første Wild Card klar for Medvindsrittet

SANDNES: Det har vært rimelig stille fra Rittledelsen i Medvindsrittet den siste uken, og det antas derfor at startlisten forblir slik den ble presentert på SAKMIL-nyhetene forrige uke. Wild Card-ansvarlig (WC-sjef) Nodi har imidlertid mottatt og innvilget en søknad om Wild Card siden sist, og dette dreier seg om tidenes trolig yngste rittdeltaker. Lille Oda henger seg på enten start 05 (IH) eller start 09 (Oddvar) fra Magnificent 12-listen, og kan med sine på starttidspunktet 20 måneders fartstid skrive seg inn i historien.

Det er imidlertid fortsatt mulig å søke om Wild Cards i god tid fremover. Selv med annenrangs status og mangel på offisielt startnummer er det mange fordeler å hente, blant annet tilstedeværelse på de opptil flere pitstoppene underveis mellom Sandnes og Egersund.

Medvindsrittet starter klokken 09:00 fra Vågen på Sandnes lørdag 11. juni, og målgang i Egersund ventes i løpet av ettermiddagen.

Aktuelle linker

  • Medvindsrittet (blogg)

    (11.04.2011 kl 06:00)

  • Jazz på Stationen

    BRYNE: Onsdag er musikkdag på Thime Station, og denne uken er det jazz det satses på i de intime publokalene. Det er denne gang ikke polsk frijazz a la Dagsland det er snakk om, men et møte med Cathrine Legardh og Sverre Kvam.

    Cathrine Legardh og Sverre Kvam
    Cathrine Legardh og Sverre Kvam spiller på Thime Station onsdag klokken 21:00.

    Kvam er ikke noe ubeskrevet blad her i distriktet, og er i seg selv en garantist for høy kvalitet. Legardh er derimot kanskje ikke så kjent for alle, men i Jazznytt skrev Tor Hammerø følgende ord i desember 2008:

    Cathrine Legardh er en vokalist, som på elegant og overbevisende måte forteller oss at hun har kvaliteter, som vil sørge for at hun bliver å regne med i den store jazzfamilien i mange tiår fremover..

    Den gode musikalske opplevelsen er for øvrig nesten latterlig billig på Stationen: Fornøyelsen koster kun en skarve hundrelapp.

    (11.04.2011 kl 06:00)

    Få quizoverraskelser

    SANDNES: Det ble en kveld der alt var ved det normale på Megleren Øl- og Vinstue på onsdag. Ukens quiz samlet i alt 11 lag, og kveldens quizmaster Veronika hadde laget en aktuell og nokså nyhetspreget quiz. Det var imidlertid få ekstrapoeng å hente denne gang, og dette førte til svært jevne resultatlister.

    I utgangspunktet kunne derfor nesten hvem som helst ha vunnet kveldens runder dersom enkelte tvilstilfeller hadde gått stang-inn i stedet for stang-ut. Likevel ble det nok en gang seier til laget Naked Men Singing, som denne kvelden faktisk vant begge runder. En nokså klar seier over Fasiten i første runde, og en knappest mulig seier over Labbetøs og Eyepatches & Racoonhats i andre var resultatet da alle poengene var gjort opp.

    Dermed fortsetter laget på sin ferd med stø kurs mot halvårspremie, og det ble også en god start på april måned. Sammenlagt for begge kveldens runder på onsdag fremkom denne resultatlisten:

    1. Naked Men Singing, 33 poeng
    2. Fasiten, 30.5 poeng
    2. Eyepatches & Racoonhats, 30.5 poeng
    4. Hjørnet, 28 poeng
    5. Halvsøstrene, 26.5 poeng
    6. Sandnes Ølklubb, 25.5 poeng
    7. Labbetøs, 25 poeng
    8. Newton & De, 24 poeng
    9. Hønsehjernene, 22 poeng
    10. IQ Queens, 21.5 poeng
    11. Thorvald & Johannes, 18.5 poeng

    Megler-quizen fortsetter denne uken videre inn i en måned som etterhvert også skal bli preget av påske og muligens en ikke-tellende runde onsdag før skjærtorsdag. Det er imidlertid fortsatt halvannen uke til.

    (11.04.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Det er ikke bare til påske at QO viser seg frem. I helgen var det Sandnes MC som fikk besøk av den rautende duoen, som i kjent stil fremførte ulike kugrasshits for et entusiastisk publikum.

  • En ny musikkbevegelse skal ha oppstått torsdag kveld, da lokale musikere som blant andre Banjo-Erlend, Store-Litle, Hans Panzer og flere fant sammen i en fellesøvelse. Det er ikke kjent hva bevegelsen står for, men trolig er det rock'n roll. Og bevegelsen skal leve lenge, skal vi tro aktørene selv.

  • En plakat over åpningstidene på Thime Station i påsken har nå ført til spekulasjoner om det salige Bingbandet Stengt. Etter at Stationen annonserer med STENGT både skjærtorsdag, langfredag og 1. og 2. påskedag, undres mange nå på om det legendariske bingobandet nå snart gjenoppstår.

    (11.04.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Rockepåske på Only 1
     Første Wild Card klar for Medvindsrittet
     Jazz på Stationen
     Få quizoverraskelser
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 14, 2011:
    Hele denne uken

     Hornmusikken rocket rådhuset
     Våryrt møte for OGMS
     Varm Thailand-støtte
     Nedleggelse førte til avlysning
     Magnificent 12 er (nesten) klare
     Nye vinnere på Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 13, 2011:
    Hele denne uken

     SAKMIL strålte på Sola
     Starlisten snart klar
     Alt klart for 80-tallsmimring
     OGMS møter våren
     Skiftende quiztider
     Rykter & Rauraddel