SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 13, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL strålte på Sola

SOLA: For trommestuntgruppen SAKMIL ble det ingen vanlig torsdagskveld sist uke, og heller ikke for de ansatte i Coop Marked som var samlet til butikksjefmøte på Sola. I det nye flyplasshotellet like ved terminalbygget hadde en rekke prominente kvinner og menn holdt det gående hele dagen, og var godt i gang med å nyte en hyggelig kveld da SAKMIL ankom hotellet på anonymt vis.

Mens middagen ble inntatt i salen Preikestolen 1, oppholdt SAKMIL seg i Preikestolen 2 og foretok et hamskifte fra anonyme hotellgjester til spinnville trommeslagere. Siden enkelte SAKMIL-effekter var på utlån til Nærbørevyen, måtte det improviseres litt for å få utstyret på plass. Dette resulterte blant annet i at sjefskakker Nodi fikk tildelt en spesiell sjefskakketromme som Store-Litle tilfeldigvis hadde med seg.

SAKMIL på flyplasshotellet
80% av kveldens SAKMIL-tropp gjør seg klare til dyst på Rica Airport Hotel på Sola. Nodi stilte for anledningen opp med sjefskakker-trommen som egentlig tilhører Store-Litle. Fra venstre Nodi, Boris Aleksandrov, Litle-Store og KillKenneth.

Etter en liten stund var det på tide å forene innholdet i de to hotellsalene. SAKMIL tok derfor oppstilling utenfor Preikestolen 2 og marsjerte resolutt inn til forsamlingen i Preikestolen 1. Her var det litt trangt om plassen, men ikke verre enn at trommer og SAKMIL-medlemmer greit passerte mellom bordene. Etter litt rundgang i lokalet endte det hele med oppstilling foran en bitteliten scene.

En kort inpeksjons- og innrettingsseremoni fulgte de neste sekundene, før SAKMIL avspilte et omtrent feilfritt trommestunt for et imponert publikum. Dårlig tannstell og surklelyder innimellom fremkalte imidlertid både smil og latter for gjestene, som svarte med å gi solid applaus da stikkeløft og vendinger endelig var vel gjennomført.

Som bonus fikk gjestene også servert avansert øyestyring mellom Boris og Litle-Store, samt en liten røverhistorie om da Litle-Store og en av de tilstedeværende gjestene ble døpt i samme vann. Til slutt marsjerte SAKMIL ut igjen og forlot et publikum som nå var kommet i riktig så god stemning.

(28.03.2011 kl 06:00)

Starlisten snart klar

SANDNES: Det har vært mye positiv oppmerksomhet omkring Medvindsrittet, som går fra Sandnes til Egersund lørdag 11. juni. Rittledelsen har høstet både lovord og positiv respons for opplegget og initiativet til det unike rittet, men i forrige uke kom likevel den første frafallsmeldingen.

Det var selveste startnummer 1 som da kunne informere om at plassen var ledig. Bak dette nummeret skjulte Anne Mørk seg, og som grunn for avmeldingen oppga hun at hun ikke har sykkel og derfor ikke kan stille til start. Ryktene forteller at dette kom som et sjokk på Anne selv, som hadde sett frem til en fin tur. Da noen bragte dette for Anne ubetydelige temaet på banen, skal hun ha blitt lettere satt ut.

Som en følge av dette bestemte Rittledelsen at navnesøster Anne Blond skal overta det prestisjetunge startnummeret. Dermed nærmer startrekkefølgen seg et endelig oppsett, og Rittledelsen har offentliggjort at den helt endelige "Magnificent 12"-listen skal være klar mandag 4.april. Den vil da aldri kunne endres. Det er imidlertid fortsatt mulig å søke om tilleggsplasser, såkalte "wild cards", som kommer i tillegg til de faste 12 plassene.

Ellers opplyser Rittledelsen til SAKMIL-nyhetene at viktige støttefunksjoner nå er på plass. Dette gjelder både følgebil og pit-stopper underveis langs løypen fra Sandnes til Egersund.

Aktuelle linker

  • Medvindsrittet (blogg)

    (28.03.2011 kl 06:00)

  • Alt klart for 80-tallsmimring

    KLEPPE: På lørdag braker det løs med vårens store hyllest til 80-tallet i Klepp Rådhus. Med konserten "Husa du den... på 80-talet" er Klepp Hornmusikk klare til å kaste et musikalsk tilbakeblikk på det forjettede tiåret fra 1980 til 1989, som faktisk ikke bare var preget av tennissokker og dårlig musikk. Mye av musikken har tålt tidens tann og fremstår også i dag som storveis.

    Queen er definitivt i denne kategorien, og det er Heine Totland som får æren av å tolke Freddie Mercury og de andre Queen-medlemmene på scenen i rådhuset. Han er ikke bare en stor Queen-fan selv, men også en av de fremste Queen-tolkerne i dette landet. Andre avdeling av lørdagens konsert kan dermed bli en flott opplevelse.

    Anh Vu og Heine Totland
    Anh Vu og Heine Totland synger sammen med Klepp Hornmusikk lørdag 2. april. Mens Anh Vu skal forsøke seg på litt av hvert, skal Totland konsentrere seg om Queen.

    I tillegg er også Anh Vu med som vokalist på den øvrige 80-tallsmusikken som presenteres på lørdag. Det blir et variert program innenfor flere ulike sjangere, og det loves i det hele tatt en spektakulær forestilling.

    Interessen for konserten er stor, men det finnes fortsatt ledige billetter igjen. Disse kan kjøpes både hos Modell Frisør på Jærhagen, eller via bestillingstelefonen 941 98 388 frem til konserten. Eventuelle ledige billetter på lørdag legges også ut for salg i døren. Konserten starter klokken 18:00 i Klepp Rådhus.

    (28.03.2011 kl 06:00)

    OGMS møter våren

    SANDNES: I helgen ble klokkene endelig justert til sommertid igjen, og i løpet av uken går vi inn i april måned. Dette er måneden som Bjørnstjerne Bjørnson så høytidelig valgte seg, og det kan fort vise seg å bli en god måned også for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). På lørdag er det nemlig tid for et nytt månedsmøte for bevegelsen, og etter utenlandsmøtet forrige gang er møtestedet nå igjen Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes.

    OGMS april 2010
    OGMS-møtet i fjor foregikk utendørs, selv med enkelte frysepinner blant deltakerne.

    Fra klokken 15:30 og utover ventes det derfor stort innrykk på terrassen i andre etasje, og forhåpentligvis blir også været et aprilmøte verdig. Det er nemlig nå utesesongen virkelig starter, både for OGMS og andre.

    Under møtet er det som vanlig ventet at en rekke viktige temaer blir tatt opp til debatt, og selveste Rittledelsen i Medvindsrittet har varslet en oppdatering på tingenes tilstand. For øvrig sammenfaller OGMS-møtedagen med en rekke musikalske hendelser i distriktet, men dette er ikke ventet å påvirke oppmøtet vesentlig.

    (28.03.2011 kl 06:00)

    Skiftende quiztider

    SANDNES: Tidene er ikke som de en gang var på Megler-quizen, da en håndfull lag samlet seg hver onsdag til en uhøytidelig spørrelek. I den senere tid har interessen for den ukentlige quizen vært sterkt stigende, og en rekke nye lag har meldt seg på i konkurransen.

    Onsdag var det derfor hele 12 lag som stilte til start på Megleren, og mange av de nye lagene gjorde seg bemerket helt i toppen. Første runde ble for eksempel vunnet av Labbetøs med 19.5 poeng, foran det helt nye laget Sodd på 18.5 poeng. Først på en delt 3. plass dukket noen av de velkjente traverne på Megleren opp. Fasiten og Hjørnet delte denne plassen med sine 18 poeng.

    I kveldens andre runde var imidlertid de gamle eldst igjen. Fasiten reiste seg og toppet resultatlisten med 16 poeng, mens Hjørnet og Sodd fulgte på delt sølvplass med 15 poeng. Denne runden viste seg for øvrig å være av det litt vanskeligere slaget, med gjennomgående få poeng som resultat.

    Det er en stund siden det sist ble gitt en helt oppdatert resultatliste fra Megleren, og SAKMIL-nyhetene har dermed heller ikke denne uken fullstendige resultater å forholde seg til. Naked Men Singing leder imidlertid fortsatt halvåret med klar margin, men etter onsdagens runder tok utfordrer Fasiten inn hele 6 poeng i denne tvekampen. Dermed er det i det minste tettere enn før i toppen. På onsdag fortsetter sirkuset videre.

    (28.03.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauraddel

  • For de musikkinteresserte byr helgen, og da spesielt lørdag, på mange muligheter. Foruten Klepp Hornmusikk sitt 80-tallsshow på Klepp står også Johnny Cash på programmet denne kvelden. Aaslandbros fremfører sitt populære Cash-program i Egersund fra kl 22:00, nærmere bestemt på Plaza.

  • Også på Thime Station blir det musikk i løpet av uken. Puben har kastet seg på bokstavrimbølgen og byr på Halle Halles Helter onsdag kveld, med musikk som havner i R-sjangrene Roots, Rock og Rhythm & blues. På Stationen blir det halve "Halles Helter" akustisk på konserten som starter klokken 21:00.

  • SAKMIL World Tour er navnet på verdensturneen til SAKMIL i november. Forrige uke ble det sluppet et førsteutkast til reiseplanen, som strengt tatt bare omfatter den vestlige delen av verden. I det første utkastet til turnèplan er Boston og Miami de to byene i USA som får SAKMIL-besøk. I tillegg legges turen trolig også innom øya Curacao i de Nederlandske Antillene, før kursen settes hjemover igjen. Fra SAKMIL presiseres det imidlertid at det foreløpig bare er snakk om et utkast, som helt sikkert vil bli endret på flere ganger frem til avreise 11. november.

    (28.03.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL strålte på Sola
     Starlisten snart klar
     Alt klart for 80-tallsmimring
     OGMS møter våren
     Skiftende quiztider
     Rykter & Rauraddel

    Uke 12, 2011:
    Hele denne uken

     Medvindsrittet tar form
     Udramatisk, men oppsiktsvekkende årsmøte
     SAKMIL rører på seg igjen
     Nakne mannfolk rykket fra
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 11, 2011:
    Hele denne uken

     Stor interesse for 80-tallet
     Trange kår for rovere på tur
     Europaturnè starter på Klepp
     Jevnt på quizen
     Rykter & Rauaraddel