SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 19, 2005 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Jernbanemøte ga ny, suveren rekord

NÆRBØ: Alle rekorder ble slått lørdag, da Guinness-klubben Odd Grythe Memorial Society (OGMS) avholdt sitt maimøte på Jernbanen Pub på Nærbø. Den forrige rekorden fra aprilmøtet, pålydende 19 deltakere, ble knust sønder og sammen, og totalt ble det bokført hele 28 deltakere på lørdagens møte.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvordan utflukten til Jæren ville slå ut på oppmøtet. Gjesteopptredenen på Jernbanen Pub kom i stand etter at OGMS ble invitert dit tidligere i vinter, og for anledningen hadde puben også kjøpt inn store mengder Guinness - på fat.

Maimøte i OGMS
Folksomt på Nærbø på maimøtet i Odd Grythe Memorial Society. Her en del av forsamlingen på Jernbanen Pub.

Dermed strømmet også folket til i uhørte mengder. Guinness-drikkerne (GD) utgjorde heldigvis et stort flertall, og talte hele 19 personer denne gang. Den forrige rekorden på 13 GD ble dermed grundig slått, og ekstra gledelig var det at 3 Guinness-jomfruer (GJ) hoppet ut i det og drakk sine første glass med det mørke ølet. De ble dermed konvertert fra GJ til GD i løpet av den gode ettermiddagen.

Guinness-jomfruer
Anita og Mirijam drakk Guinness for første gang, og gjorde dermed slutt på sin tilværelse som Guinness-jomfruer (GJ). Det gjorde også Jorunn.
I tillegg kom også et rekordstort observatørkorps på 9 Guinness-observatører (GO). Blant disse var også foreningens aller ferskests høye beskytter, lille Lone, som kun var 5 dager gammel på sitt første OGMS-møte.

Medbragte instrumenter og opplagte musikere i forsamlingen gjorde også sitt til at det ble en svært livlig lørdag ettermiddag i puben. Allerede før klokken passerte 6-tallet var trolig hele den normale kveldsomsetningen på plass i kassen.

Følgende deltakere ble registrert og godkjent på lørdagens møte:

GD: Stig, Kylling-Børge, Skoffe-Eirik, Jan Terje, Magne, Norleif, Kjell, Ovesen, Roffe, KillKenneth, Fiesta-Ole, Nodi, Jorunn, Mirijam, Anita, Rune, Anne, Store-Litle og Erlend.

GO: Jonny, Line, Gry, Tiril, Vibeke, Edel, Lone, Isak og Sissel.

Av disse var Jorunn, Mirijam og Anita Guinness-jomfruer (GJ) før møtet, og Line, Lone, Isak og Tiril var kveldens Høye Beskyttere. Det meldes forøvrig at de siste møtedeltakerne forlot Jernbanen Pub kl 01:05 natt til søndag.

Neste møte i Odd Grythe Memorial Society finner sted lørdag 4. juni, og da er klubben trolig tilbake i sine faste møtelokaler på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes.

(09.05.2005 kl 06:00)

Jordmor feiret jubileum

STAVANGER: Med ankomsten av lille Lone, som ble født kl 07:14 forrige mandag, har Andersen-klanen på Sveinsvoll vokst fra tre til fire familiemedlemmer. Fødselen, som skal ha gått svært greit for seg, var imidlertid også en stor begivenhet for jordmor Anita.

Anita og Lone
Jordmor Anita sammen med Lone (5 dager), som ble det 10. Hornmusikk-barnet hun har tatt imot.
Som hele Klepp Hornmusikks jordmor har Anita vært delaktig ved flere korpsmedlemmers fødsler, og da Lone kom til verden på mandag kunne hun notere seg for å tatt i mot Hornmusikk-barn nummer 10. Mandagen ble dermed en jubeldag på flere måter.

Det hyggelige jubileet ble behørig feiret på møtet i Odd Grythe Memorial Society på lørdag, men det spørs hvor lenge tallet 10 holder seg. Det er nemlig meldt om opptil flere andre gravide korpsmedlemmer, fortrinnsvis kvinner. Om kort tid kan dermed flere små korpsbarn få sitt første møte med verden ved hjelp av Anita.

(09.05.2005 kl 06:00)

Fødsel utløser navnestrid

SVEINSVOLL: Det er slett ikke bare uproblematisk å bli født inn i en SAKMIL-familie med lange navnetradisjoner. Da Lone ble født på mandag, var barnets navn allerede bestemt. I trommestuntgruppen SAKMIL har fødselen imidlertid utløst en navnestrid av de sjeldne.

Familien bestod i utgangspunktet av Store-Litle og Stokken, helt til Isak meldte sin ankomst i november 2002. Han fikk umiddelbart navnet Bitte-Litle-Store-Litle, eller bare Bitte-Litle blant venner.

Det siste tilskuddet til familien skaper imidlertid større hodebry. Riktignok er den nyfødte ei jente, slik at Litle blir til Litlå, men hva resten av navnet skal være har vist seg vanskelig å si.

KillKenneth og Isak
Isak, eller Bitte-Litle-Store-Litle, her sammen med Onkel KillKenneth i godt musikalsk samspill.
Flere forslag har vært på trappene. Blant de mest aktuelle er Bitte-Litle-Store-Litle-Litlå, Store-Litle-Bitte-Litlå og Store-Litlå-Bitte-Litt. Mye tyder likevel på at barnet til slutt for enkelhets skyld bare ender opp med navnet Bitte-Litlå.

Dermed kan Stokken fra nå av dele hus med Store-Litle, Bitte-Litle og Bitte-Litlå. Dersom flere barn skulle bli født inn i familien er imidlertid saken langt enklere. Da blir nemlig Bitte-Litle og Bitte-Litlå henholdsvis storebror og storesøster, og da er jo saken klar:

Dersom det neste barnet skulle bli ei jente blir Bitte-Litlå til Store-Bitte-Litlå og den nyfødte blir til Litle-Bitte-Litlå, og skulle det bli en gutt ville Bitte-Litle bli Store-Bitte-Litle og den nyfødte ville bli Litle-Bitte-Litle.

Det skal forøvrig ikke være meldt om tilsvarende problemer i familieforholdene rundt Litle-Store, som bare har døtre.

(09.05.2005 kl 06:00)

Dramatisk kidnapping ble til julebord

LYE/HÅBAFJELL: Trombonist i Klepp Hornmusikk, og selvskreven medlem av tromboneorganisasjonen Klepp RonkeHornForening (KRHF), Ane, visste lite om hva som skulle skje da hun onsdag kveld ventet på å bli hentet fra sin bolig på Lye. Gjennom suspekte beskjeder hadde hun kun fått beskjed om å være klar til avhenting kl 19:00, uten anelse om hva resten av kvelden skulle bringe.

Julebord i KRHF
Julebord i Klepp Ronkehornforening (KRHF):
1. Kidnappingsteamet, med Nodi og Geir i spissen. En lattermild Trude i bakgrunnen.
2. Iført håndjern og med bind for øynene var det ikke lett å følge med på vegen.
3. Musikalsk underholdning på julebordet.
Kun få minutter etter avtalt tidspunkt dukket en svart bil opp på Lye, med to for anledningen svært skumle menn ombord. Mennene, som senere skulle vise seg å være to støttemedlemmer i KRHF, Nodi og Geir, utviste ingen nåde og tok Ane med seg på en kjøretur til ukjent bestemmelsessted. Godt plassert i baksetet, og med både håndjern og bind for øynene, var det ikke lett for henne å følge med på hva som foregikk.

Underveis ble også en tredje medsammensvoren, Trude, plukket opp på Kleppe, før turen til slutt endte opp på Håbafjell i Sandnes. Her fikk fangen endelig fjernet bindet for øynene, og hun fikk svar på årsaken til alt oppstyret. Denne uken fyller Ane nemlig 25 år, og i den forbindelse hadde KRHF innkalt til forsinket julebord og overraskelsesfest. Her var allerede to andre KRHF-medlemmer, Marianne og Renate på plass, sammen med støttemedlem Stig Arild.

Julebordet i KRHF skulle egentlig vært arrangert før jul i fjor, men ble av ulike årsaker aldri noe av. Når en av foreningens medlemmer nå snart skulle fylle et halvrundt tall, var imidlertid tiden kommet.

Utover kvelden dukket også flere medlemmer og støttemedlemmer opp på Håbafjell, og stemningen på både julebordet og overraskelsefesten nådde nye høyder. Som vanlig ble det servert utsøkt mat på KRHF-julebordet, i tillegg til et utrolig utvalg med drikkevarer.

Senere spilte også et leketøysband opp med de siste slagerne, deriblant også den italienske nasjonalsangen, som ingen dessverre kunne huske. Det skal forøvrig ha vært meldt om enkelte bratte bakker i løpet av kvelden.

(09.05.2005 kl 06:00)

Nye rystende fotballavsløringer

VOLL/HOGNESTAD: Selv garvede etterforskere i RockePolitiet leter nå etter ord i et forsøk på å kommentere den siste utviklingen på RockoMeteret. Den siste uken har det nemlig kommet frem opplysninger som trolig vil få stor betydning for mange i nærmeste fremtid.

KillKenneth
KillKenneth vender tilbake til fotballen.
Anonyme, men troverdige kilder melder nemlig at KillKenneth nå satser på en retur til fotballen. Han skal ha vært på trening med Volls A-lag på onsdag, og dermed tyder mye på at han prøver å vende tilbake til laget han spilte på da han for flere år siden ble kåret til Årets fotballspiller på Jæren.

Samtidig melder uavhengige kilder at også Skoffe-Eirik skal ha vært observert på fotballbanen på Hognestad i forrige uke. Her skal han ha vært på trening sammen med Bryne Old Boys.

RockePolitiet svarer nå med å sende både KillKenneth og Skoffe-Eirik nedover på RockoMeteret. Dette skal særlig ha store konsekvenser for KillKenneth, som flere ganger har luktet på tetsjiktet av RockoMeteret.

(09.05.2005 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • En fløytist i Klepp Hornmusikk skal i helgen ha blitt observert spillende sammen med Bryne Musikkorps i Storstova på Bryne. Korpset spilte da til borgerlig konfirmasjon. Opptredenen hos nabokorpset skal imidlertid ha vært av forbigående art.

  • Den samme fløytisten skal også ha avtalt opplæring med Skoffe-Eirik på saksofon, neste uke kl 17. Det er i god tid før fløytetimen med saksofonist Kjell, som starter kl 18.

  • Plenkrutt-general Litle-Store gir seg ikke. Nå lanseres det revolusjonerende produktet Grønske-Krutt fra Braut. Dermed blir fjerning av grønske fra terrasser og vegger en lek, skal man tro på utsagnene fra Plenkrutt-farmen.

  • Jakten på en fanebærer til Klepp Hornmusikk på 17. mai skal være over. Lørdag ble det klart at stril, Sinclair-fan og Åna-gartner Stig stiller opp foran korpset på den store dagen. Nå starter jakten på en passende uniform.

  • Det tidligere storvinnende quiz-laget Helldrivers skal være i fritt fall. Onsdag ble en vikarpreget quizrunde belønnet med bare 13 poeng, og heller ikke uken før var poengsummene noe å skryte av. Det er nå ventet full mobilisering til ukens runde på Megleren.

  • Det ble verken i helgen eller på Kr. Himmelfartsdag avspilt volleyballrunder på Hellestø. I stedet for varmt vårvær serverte værgudene haglbyger, torden og store mengder regn. Det ventes imidlertid nye forsøk på søndag, på 1. pinsedag.

  • Gutteklubben Kan Ikke lever opp til sitt navn. Et rekordstort antall gutteklubbdeltakere har allerede meldt fra om at de ikke kan møte på gutteklubb 20. mai.

  • Grandiosa-entusiaster har forlengst observert at et nytt pizzavalg er på gang, og de nye kandidatene Pølse & Tomat og Taco skal være på uttesting flere steder. Kommentarene så langt tyder imidlertid ikke på udelt begeistring.

    (09.05.2005 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Jernbanemøte ga ny, suveren rekord
     Jordmor feiret jubileum
     Fødsel utløser navnestrid
     Dramatisk kidnapping ble til julebord
     Nye rystende fotballavsløringer
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 18, 2005:
    Hele denne uken

     Full musikk på travbanen
     Dixie-musikk hentet frem kremmerånden
     Guinness-klubben til Nærbø
     Travel bursdagsuke vel overstått
     Kan Kan Ikke denne gang?
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2005:
    Hele denne uken

     Storstilt sesongåpning i sterk vind
     Stor rift om ny traktor
     Helan og Halvan rocket med Sinclair
     Roverne har feil navn
     Nytt brassband på Klepp
     Ragnhild møtte Froddien
     Korpsmusikk på travbanen
     Rykter & Rauaraddel