SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kald og hustrig 17. mai

KLEPP: Dystre spådommer til tross, og en 16. mai som nærmest regnet bort - årets 17. mai gikk av i likeste laget. Det var likevel ikke tvil om at det var både kaldt, vått og vindfullt, og mange skulle nok likt å sende regnbygene til der pepperen gror og å få litt sommervær i retur. Selv julaften var varmere enn årets 17. mai.

17. mai 2012
Klepp Hornmusikk klar til avmarsj i Kleppekrossen klokken 07:15 på 17. mai. Regnet høljer ned, og selv om humøret er godt er ikke tanken på å marsjere i kulde og regn så helt fristende.

Oppslutningen om nasjonaldagen var likevel god. I Klepp kommune, som de fleste andre stedet, hadde store og små trukket i finstasen og gikk enten i tog selv eller fulgte med fra sidelinjen. Kuling fra nordvest og en og annen hissig regnbyge klarte ikke å ødelegge den gode stemningen som gjerne preger 17. mai, selv om det helt klart var kaldt for mange.

Kaker
Kakene som avslutter dagens økt på Horpestad er alltid et stort høydepunkt for Klepp Hornmusikk på 17. mai.
Klepp Hornmusikk startet dagen på sedvanlig vis med revelje i Kleppekrossen. Like før avmarsj bøttet det ned fra himmelen, men på mirakuløst vis ble det oppholdsvær og til og med enkelte solgløtt da korpset la ut på sin ferd. Denne morgenrunden var den første av i alt 4 på nasjonaldagen, for senere spilte korpset også i togene på Klepp stasjon, Kleppe og Horpestad.

Blant korpsets godt voksne garde ble det mimret om tidligere år og om været noen gang hadde vært så ille som i år. Det hadde det faktisk, for i 1993 var forholdene enda verre - og da hadde man attpåtil meldt om strålende sommervær på forhånd. Det hustrige været førte for øvrig til en spontan avsynging av Winter Wonderland før avmarsj i folketoget på Kleppe.

Hornmusikken deltok i ett tog mindre i år enn i fjor, og det var derfor aldri fare for at rekorden for antall avspilte marsjer skulle ryke. Fjorårets imponerende 48 marsjer blir nok dermed stående en stund. Likevel ble det avspilt 40 marsjer, 15 vers av Ja, vi elsker og 6 vers av den berømte Horpestad-sangen i løpet av dagen. Dermed var det ekstra godt å avslutte dagen med kaker, brus og pølser på Horpestad etter endt dyst.

Avspilte Hornmusikk-marsjer 2004 - 2012

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012
44 39 40 31 38 35 41 48 40

(21.05.2012 kl 06:00)

Hornmusikken klare for Island

REYKJAVIK, ISLAND / KLEPP: Det har lenge vært meningen at Klepp Hornmusikk skulle på tur til Island til høsten, men nesten like lenge har det vært en øredøvende stillhet omkring turen. Reisekomiteen i korpset, med Gry og Nodi i spissen, har imidlertid jobbet i det stille og i forrige uke gikk kabalen plutselig opp etter en del motstand.

Det har nemlig vist seg at det slett ikke har vært overflod av flyseter tilgjengelige til Reykjavik i september, og i alle fall ikke på de datoene Hornmusikken hadde tenkt seg av gårde. Plutselig åpnet imidlertid en ny mulighet seg, helt enkelt ved å forskyve avreisetidspunktet med et par dager. Dermed blir det tur til sagaøya fra lørdag til tirsdag, 22. - 25. september i år.

SAKMIL ved Gullfoss
Trommestuntgruppen SAKMIL ved Gullfoss på Island i november i fjor. Hit skal også Klepp Hornmusikk, men konsert på samme sted blir det neppe.

Utbrytergruppen SAKMIL har som kjent allerede trasket rundt på Island som en del av sin verdensturnè i fjor høst, og dette ga både nyttige erfaringer og bekjentskaper der borte. Programmet for Klepp Hornmusikk blir av lignende art, men med mer tid til rådighet og også noen innlagte konserter i løpet av helgen. Av utflukter i den unike islandske naturen blir det både bad i Den Blå Lagune, og den populære rundturen Gylne Sirkel til historiske og naturskapte steder rundt Reykjavik.

Utenlandsturen presenteres for korpset denne uken, og deretter blir det snarlig påmelding før sommerferien.

(21.05.2012 kl 06:00)

Slunkent oppmøte for IRMS

SANDNES: Den nystartede ølklubben Ivar Ruste Memorial Society (IRMS) avholdt sitt tredje møte på Melkebaren på Sandnes lørdag ettermiddag og kveld. Turbulensen som innledningsvis herjet omkring klubbens navnevalg er forlengst lagt død, og det hersket dermed fred og fordragelighet på møtet. Oppmøtet var derimot heller slunkent, med Kylling-Børge og Quiz-Trond som eneste deltakere. De kunne likevel smake seg gjennom de 4 obligatoriske sortene for kvelden.

IRMS mai 2012
Slunket oppmøte på Melkebaren da IRMS avholdt sitt månedsmøte på lørdag. Kylling-Børge og Quiz-Trond utgjorde hele deltakermassen. Nederst dagens 3 andre sorter, som kom i tillegg til Mikkeller 1000 American Pale Ale som de to inntar på hovedbildet.

Dagens tema var ganske enkelt forskjellige land og farger, og dette resulterte i følgende liste som skulle gjennomsmakes:

  • Mikkeller 1000 American Pale Ale (Danmark)
  • Hoegaarten Wit Blanche (Belgia)
  • BrewDog AlphaDog Red Ale (Skottland)
  • Brooklyn Brown Ale (USA)

    Det har ikke kommet nevneverdig med detaljer ut fra møtet for øvrig, men SAKMIL-nyhetene har grunn til å tro at det ble et godt møte. Neste månedsmøte for IRMS foregår samme sted lørdag 23. juni.

    (21.05.2012 kl 06:00)

  • Fortsatt tett i toppen

    SANDNES: Spenningen i innspurten av Megler-quizen holder seg foreløpig. Tirsdag kveld var 9 lag samlet til quiz på Megleren, og det var duket for to omganger med massevis av poeng å hente. Både antall mulige poeng og vanskelighetsgraden var imidlertid ulik mellom de to omgangene, og dette slo tydelig ut i resultatene.

    Naked Men Singing kom sterkt tilbake i første runde, etter en noe middelmådig periode den siste tiden. Med 16 poeng klinte de til og vant klart over Halvsøstrene og Labbetøs på 14, og deretter resten av lagene med synkende poengsummer. Laget gjorde det sammen med Labbetøs det også godt i kveldens andre runde, men nå kom Fasiten knallhardt på banen og vant klart med 27 poeng mot de to andre lagenes 25. Resten av lagene havnet nedover listene med lavere poengsummer.

    I forhold til mai måned sammenlagt utgjorde tirsdagens quiz ingen større forskjell. Fasiten leder fortsatt måneden med 3 poeng ned til Labbetøs, slik også utgangspunktet før tirsdagen var. I den langt mer prestisjefylte konkurransen om halvåret dro Naked Men Singing imidlertid fra med et par poeng, slik at avstanden fra første til tredjeplass nå er på 14 poeng. Det er imidlertid langt fra en trygg ledelse så lenge det fortsatt gjenstår 5 quizdager før sommeren.

    At forrige ukes quiz falt på en tirsdag var et unntak, men det blir også gjort unntak denne uken. Siden Sandnes Ulf spiller bortekamp og denne vises på storskjerm på Megleren onsdag kveld, flyttes også denne ukens quiz til tirsdag klokken 20:30.

    Megler-quizen, mai måned - topp 5
    Fasiten 116
    Labbetøs 113
    Naked Men Singing 111
    Halvsøstrene 106.5
    Hjørnet 94

    Megler-quizen, våren 2012 - topp 3
    Naked Men Singing 742
    Labbetøs 730.5
    Fasiten 728

    Som vanlig er dette SAKMIL-nyhetenes egne tall som ikke er verifisert mot den offisielle statistikken.

    (21.05.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Det er mindre enn en måned igjen til Vandrefestivalen 2012, og invitasjoner er i disse dager på veg ut til folket. De første ble sendt ut tidlig i forrige uke, men nye legges til fortløpende. I tillegg er det også mulig at epost-adresser og lignende kan ha endret seg i senere tid.

  • I likhet med Klepp Hornmusikk er også Kor Hoen Travels klar med ny tur i september. Reiseleder Nodi melder at alt nå er klappet og klart, og alt som skal bestilles er nå bestilt og bekreftet. Turen, som kanskje går til Moldova, vil som vanlig by på et variert program med innlagte utflukter og aktiviteter.

  • I forbindelse med Kylling-Børges mange uheldige flyreiser (fly har en tendens til å bli satt ut av drift når han flyr med dem, red.anm.) vurderes det nå sterkt å sende ham med buss til årets Kor Hoen-destinasjon. Alternativt kan det også være aktuelt å sende Kylling-Børge med et annet fly enn resten av gjengen.

    (21.05.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kald og hustrig 17. mai
     Hornmusikken klare for Island
     Slunkent oppmøte for IRMS
     Fortsatt tett i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2012:
    Hele denne uken

     Hornmusikken på talentjakt
     Sørgelig avling i Påskebrødet
     Klart for ny 17. mai
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 19, 2012:
    Hele denne uken

     Kaldt vårvær ødela ikke stemningen
     Støtteaktivitet på to kontinenter
     Musikergjeng klar for nye tokt
     Ny røykeduell til høsten
     Et glimt av fortiden
     Rykter & Rauaraddel